Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Vandulle na prijmeni nekoukej a vyber jmeno co se vam libi.
Pokud budeme mít holčičku, tak Kristýnku, ale u kluka ještě nevím.
Ahoj holky… Sice ještě nemám těhotenství potvrzené, ale už teď máme s manželem pro naše dvojčata vybrané: Anna (po mojí úžasné babičce) a Alžběta a kluci Lukáš a Šimon… U holek jsem měla těch jmen spoustu (Tereza, Matylda, Emílie, Anastázie), ale jak to tak tady čtu, tak mě začíná fascinovat jméno Sofie… Sice tu píšete, že je na každém rohu, ale je to prostě krásné jméno… Škoda, že by u nás asi neprošlo. Moje rodina je hodně konzervativní a i příjmení máme spíš typicky české/slovenské…
@JLP rodina by ti do toho nemela kecat, budou to vase deti a moc drzim palecky aby se to potvrdilo.
Ahoj holky, čekáme v prosinci druhého kluka a bude to Maximus. Teda ještě musím na úřad zda nám to povolí, ale v ČR jich je 5, tak snad nebude problém. Jo a jinak rodina i prvorozený už mimču v bříšku říkame Maxiku, jedině tchýně mu říká Radečku. Protože Maximus je příšerné jméno, a dávají to jen „cikani“. ![]()
@Petra H.
já vím, ale na druhou stranu jsem z těch „citlivějších“, takže by mi asi vadilo každé tátovo „zaxichtění se“ a odfrknutí, když řeknu, jak se bude naše mimi jmenovat… Ale právě jsem se zeptala manžela na Sofii a je z toho jména docela nadšený
tak to možná vystrnadí Alžbětu ze druhého místa
Dřív se mi právě líbil Oliver (ale až za Lukášem)… Na to a na Matyldu právě můj táta úplně vyjel a byl i docela sprostý… No, mám trochu výbušného otce…
Ale máš pravdu - nikdo (krom manžela) nemá právo mi do toho kecat, tak! ![]()
@JLP ano ano, a ver ze zbytek si zvykne. Sofie je hezke jmeno. alzbeta ani matylda se mi nelibi, ja totiz nemam rada ty srate veci vis a samozrejme jmena.ale kazdeho vec a oliver je pekne jmeno.
@Petra H.
Mně se Alžběta líbí, protože mi zní na jednu stranu vznešeně a na druhou stranu má pěkné zdrobněliny - Bětuška, Betynka, Bety atd… Ale ta Sofie mi teď bude ležet v hlavě…
Tak jen doufám, že ne zbytečně ![]()
@admenL
velice pobavilo
přečetla jsem to i manželovi, tak jsme se tu smáli oba ![]()
@JLP no znam hodne psu bety
my cekame Victorii, ale jsem s cizincem takze victoria
@Petra H.
Jj, to je krásné jméno, škoda, že mám několik kamarádek, co mají Viktorku… No, Sofie si asi fakt udrží druhé místo, i když je podle diskutujících hodně používaná
Annu si musím nechat na prvním - jmenovala se tak moje milovaná babička, tak už jen kvůli ní… A kluky jsme s manželem hledali v kalendáři, protože „můj“ Michal je brácha a už i synovec…