Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@JLP píše:
@123l
Mikuláš se mi taky líbil, ale u manžela neprošel - asi mu připomíná vousatého dědu s dárečkamaAle za mě
Náš chlapec bude Nikola - tedy varianta jména Mikuláš
děvčátko by dostalo jméno Mariana. Jsem ve 40.tt a pohlaví jsme vědět nechtěli. Už máme dva kluky, takže jsme moc napnutí ![]()
@fishtamin jeeee tak to obdivuju a preju zdrave miminko a porod bez komplikaci
@fishtamin Chlapečka Nikolu jsem hrozně chtěla a teda chtěla bych i dál, ale k našemu příjmení se bohužel vůbec nehodí, i příjmení končí na -a, (něco jako Nikola Tesla, akorát že mnohem horší
)
Hezká jména máte pro obě varianty, tak ať je miminko zdravé, hodně štěstí ![]()
@Petra H. @lauriy Díky moc
Nikola Tesla mě skutečně inspiroval, je můj oblíbenec
Marjánku si vybral manžel
máme německé příjmení, takže jsem nechtěla nic s náročnou diakritikou (š, č,..) dnes mrně teda vyvádí.. skoro mi přijde, že si chce „prasknout vodu“
.. nejsem proti
![]()
@maluska mám sestřenici Lindu a ta pojmenovala svou dcerku stejně.. nejsem si vědoma že by jim někdo takhle nadával.. teď tedy žijí v Německu, takže u malý to není ani předpoklad, ale když bydlela Linda starší v čechách tak jsem o tom nikdy neslyšela.. je to pěkný jméno, nemít ho v rodině tak bych taky přemýšlela
Jinak my chcem Samuela nebo Vanessku:) a už jsem se setkala s hodně reakcema, že to jsou hrozný jména a že Sam je jak pro psa..
@Terulisekk prý pro psa
některý lidi mají teda vážně problémy..
i když už jsem taky četla názor, že i Filip je jméno pro psa
Jednoho dvouletého „Fílu“ máme doma a může někdo zkusit říct, že se jmenuje jako pes
vrrrrrr! ![]()
Obě jména máte moc hezká!
Důležité je, jak se vám vyslovují, max. jak pasují k příjmení a komu se to nelíbí, ať si..
.. políbí! ![]()
@JLP ddekujem..male to vyridim
jinak co se tyce ponorky my s manzelem spolu dva roky delali.
prineslo nam to krizi ale faktem je to ze po bourlivem pul roce kdy sem ho i vyhodila (na tyden) ani ne
tak mu to prineslo velke uvedomeni co ve me maa
a posunulo nas to ke svatbe posleze k miminku ![]()
@fishtamin
no, problém je, že i já znám jednoho pána co má psa Sama.. ale jako co:D.. to je věc lidí.. my máme fenky Áju a Kikinu, ale jména jsme jim nechali protože už na to slyšeli, takže taky mají lidský, ale v životě by mě nenapadlo říkat nějaký Kristýně že má jméno jak pes… příjde mi to ujetý..
My jsme jména vybírali dlouho, k příjmení po otci (mém příteli) se hodí snad všechno, takže jsme opustili typicky česká jména jako je Jana atd.. a vrhli jsme se do výběru těch, co tu má málo lidí. Ovšem dříve jsem chtěla Adámka (ten nakonec padnul, chudák by slavil svátek na vánoce), Filípka, Dominika, Lukáška, Jonáška.. ovšem tyhle jména už jsou v nejbližším okolí rozebraný, tak máme smolíka:D
@Terulisekk náš pejsek se taky jmenuje Sam a fenečka Nera (ale mela sestru Nelu)
@Terulisekk sousedi taky mají psa Filipa.. ale to je jejich „problém“
„náš“ Filípek je něco jiného. Dítěti to sluší víc
já teď řeším (od včerejška), že Mariana má svátek 8.9. a říkám si, jestli je to výhra slavit svátek a narozky najednou..
Jinak moje mamka je Eva, takže taky 24.12. a vždycky se ji gratulovalo den předem a pamatuju si, jak jsem ji to jako malá záviděla, že my musíme ještě den čekat a ona si to užívá takhle napřed
taky možnost, jak to řešit ![]()
@fishtamin to naprosto souhlasím, přítelovo strýc má taky psa Filipa, ovšem když volám na něj, ani na vteřinu by mě nenapadlo to srovnávat s lidskym jménem.. souseda mám taky Filípka a to je něco naprosto jinýho:-)
Jinak taky jsme vybírali jména i podle toho, zda to není blízko vánoc, nebo tak:D.. ale vybírali jsme už v lednu když jsme se začali snažit a nakonec se zadařilo až na začátku léta, takže termín v březnu..
Jinak jsem vždycky chtěla víc kluka a teď si myslím, že čekám holčičku, prostě to v sobě nějak mám:D.. pohlaví jsem si nechtěla nechat říct, ale teď mě to láká, protože všichni okolo tvrdí jak to bude kluk a mě to štve:D.. A ještě nastává problém, že se bojím, aby mi to jméno sedlo k tomu miminku co se narodí, abych nakonec neřekla, že mu tak říkat prostě nemůžu..:D
@Terulisekk tak zatím máš ještě hodně času na výběr.. mě Filip napadl až dva dny před porodem - prostě mi najednou řekl, že se tak chce jmenovat. A pohlaví jsme taky nevěděli - stejně jako nyní
a proto radím - vydrž! Stojí to za to
taková příležitost se jen tak neopakuje. Na ostatní se vyprdni a na otázku „Co to bude?“ odpovídej „holka nebo kluk“
hloupých řečí si ještě vyslechneš… já celé těhotenství prozvracela, takže to pro všechny je „jasná holka“, ale zase mi to hodně sluší
a to budu mít „určitě kluka“..
Mě teď zase nejvíc vytáčí neustálé „kdy to bude“ a „ty ještě nerodíš?“ ![]()
@fishtamin
Můj brácha se švagrovou na otázku „co to bude?“ a „co čekáte?“ odpovídali „miminko“
Oni pohlaví znali, ale nikomu říct nechtěli… Mě to štvalo, tak jsem na to říkala „to vím, že to nebude štěňátko…“
Až já budu moct oznámit radostnou novinku, tak budu všem vnucovat průběžně i pohlaví ![]()