Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
my cekame holcicku a porad se rozhodujeme jestli dat jmeno Emilie nebo Ema
ktere se vam libi vic? Me spis Emilka, ale bojim se, ze ji budou rikat Milko, Milo atd… ![]()
. @abeceda.27 my Adelku nebo prave Ellu. Tak je jedno kdy se narodi, svatek si prizpusobime, at to ma hezky rozprostreny po celej rok ![]()
@Luciis173 Emilce můžete říkat klidně i Emo
Emilka se mi líbí víc
neni to tolik provařený
@Bessi píše:
Máme Lucie, Michael a Martin. Teď se mi líbí Matyáš a Terezka.
Nevím, jak se ti povedlo se takhle trefit, ale kromě toho Martina jsou tohle jediná jména na kterých jsme se s přítelem shodli ![]()
@Maaarťule píše:
Nevím, jak se ti povedlo se takhle trefit, ale kromě toho Martina jsou tohle jediná jména na kterých jsme se s přítelem shodli
Ahoj, Matyáš se nám taky moc líbil, ale už ho mají dvě moje bývalé spolužačky a měly bychom na třídních srazech přematyášováno
Takže jsme se s přítelem shodli na Elišce a Štěpánkovi. Nechtěla jsem, aby se dítě jmenovalo po někom z rodiny, vím, jak se třeba mým sourozencům a rodičům plete pošta. A taky jsem jako dítě byla vděčná, že se žádná teta, babička apod. nejmenují jako já ![]()
Tak to tady tak pročítám a připadá mi, že se tady točí pořád kolem dokola ty stejné jména. Mám ráda originalitu a nemusí to být žádné exotické jméno. Vždy jsem měla zásadu, že jméno mého dítěte musí být v českém kalendáři, ale nebude se objevovat v první dvacítce nejdávanějších jmen za posledních 5 let. A pak máte zaručeno, že nebude ve třídě 5 Adámků, 4 Dominičci, 3 Terezky, 4 Adélky apod. Sama se jmenuju tak, že nás bylo ve třídš 5 se stejným jménem a svému dítěti bych to neudělala, i kdyby se mi to jméno líbilo sebevíc.
Ahoj uvažujeme o kluk -Alex a holka -Sofia jak se vam libi?:-)
![]()
My i kdyz prestoze vime co cekame, rikame miminku stale miminko, nerikame jmenem… coz pro ostatni je to zahada, jelikoz nikdo nevi co to bude… ![]()
Ale ve jmenech mame jasno kluk Alexander a holcicka Sabrina {jako rodice mame sve jasne}… na jmenech jsme se shodli jeste drive nez jsme planovali tehotenstvi…
@Kytkaa píše:
No alex super sofinek je jak maku
no s tím jménem Alex se taky roztrhl pytel mi přijde
nebo jsem na to možná vnímavější, že ho máme doma
o tom jménu u nás taky bylo vždycky jasno, manžel je Alexandr, tak jsme to jen zkrátili, ať nejsou zmatky… čím víc se blížil porod, tím víc Alexů se objevovalo
ale neměnili jsme to, po tolika letech, co jsme v tom měli jasno, jsme to měnit už nechtěli
@Kytkaa no rodina a okolí si zvyká, pár negativních názorů padlo
jak to není z desítky nejčastějších jmen tak jsou lidi trochu vykulení
hlavně nechceme aby mu říkali Sašo a to je pro někoho velký problém, ale to byl další důvod zkrátit Alexandra, abychom se vyhnuli oslovení Sašo (ale už v porodnici mu jedna sestřička říkala Sašenko
by mě trefilo, nejdřív jsem nevěděla o kom mluví, pak mi došlo, že o mém synovi
) no a pak jsem zvědavá na babičky a tu starší generaci, jak si s tím poradí… dcera se jmenuje Elen a taky s tím byl nejdřív problém a jak si zvykli ![]()