Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@maluska moje babička mi řekla, že jestli dám prckovi jméno Viktor, že mu bude radši říkat třeba Petře..
a jak je to Vikoušek ![]()
@Tamtama
to člověk neví jestli se smát nebo být naštvaný, co se jí na tom jméně nelíbilo?
to moje babička od nás dostala sms, že se nám narodila Elen a volala hned mámě s dotazem „co že se nám to narodilo, jestli holka nebo kluk“
takový divný jméno prý
no a teď s Alexem se chlubila tchýně své kamarádce a ta poznamenala něco k jménu a dodala „tak hlavně že je zdravej“… no my jsme s jmény spokojení a doufám, že naše děti taky budou
ostatní ať si trhnou nohou ![]()
No jo..to moje babicka je stylova
ta prave vymejsli jmena jako je mia, anemari a podobne ![]()
Ahojky
… no my čekáme holčičku… jméno bude Ellie, já vím, to v českém kalendáři není, ale rozhodovali jsme se nad Elenou… to taky nepatří mezi nejpoužívanější jména ![]()
Mě třeba přišlo fajn… když né Alexandr, tak Alexej
… v kalendáři to je… a tolik jich není… to samí Max… tak Maxim se mi hodně líbilo ![]()
Jak jsem psala, my meli o jmenech jasno. Vybirali jsme hlavne takova jmena pro miminko aby znelo stejne v cestine jako v anglicti, jelikoz manzel je cizinec, tak jsme nechteli neco klasicky ceskeho nebo z jeho zeme… tim ze o chtel a chce holcicku a jmeno mel vybrane predem stejne jako ja u chlapecka tak jsem se ani celkem dlouho nezdrzovali dalsim hledanim, jen jsme hledali komprosim cestina vs. anglictina. ![]()
@majda234 to je pak hezký. My sme pro kluka měli vybráno, ale holčina nás vůbec nenapadala. Pak sme si řekli, že Eliška. Z Elišky byla Elena, aby to bylo netypické, ale to nám nešlo k příjmení
pak jsme narazili na Ellie a jsme oba spokojeni
tak doufám, že to vydrží až do konce ![]()
Já mám pro kluka vybráno Karel
Nikomu se to v mém okolí moc nelíbí
Ale nějak mi to nevadí. Tak snad jednou Kájovi to taky nebude vadit
Pro holčičku mám vybrané Ema.
Jak jsem říkala, že tentokrát nikomu doma nebudu říkat jméno, které máme vybrané. Někdo mi měl dát preventivně na čuňu. Na velkým UTZ se potvrdila holčička, já plná dojmů, tak jsem to všude vykecala a máme vybrané jméno Valérie. Že já radši nemlčela. Máti držkuje každej den, že se jí to nelíbí…bla bla bla…
![]()
@Honzuovka
Valérie je moc pěkné jméno! Vždycky se najde někdo, kdo bude mít připomínky. Hlavní je, že se líbí tobě a tatínkovi. Ostatní si musí holt zvyknout. Ale věřím, že to denně poslouchat je opruz.
@Missa2 no spíš ty držky. Třebas včera přijela sestřenka, ptá se, jak jsme dopadli u dr., tak jí říkám, že je to holčička. Ona hned jaký dáme jméno. Tak jí říkám, že Valérie. No a už vidím matku, jak se ksychtí.
Ale stejně si to jméno dám, tak má smůlu. ![]()
Díky za pochvalu. Mě nepřijde tak strašný, chtěla jsem teda jiné, ale na tomhle jsme se oba shodli. Moje původní a vysněné jméno pro holčičku táta zásadně odmítá. Takže podle mě pěkný kompromis.
@Honzouvka A které jsi měla původně vybrané? Na holčičce jsem si trvala, ta byla nějak hned jasná. Na kluka se mi líbí x jmen, ale nějak se mi líbí to „Kája“ ![]()
Ono jí to po porodu pak už přejde ![]()
Ahoj holky, tohle je super diskuze…Mě se líbí pro holčičku Natálka, Laura jeste se nam líbí i Vanesska, ale nakonec to bude nejspis kluk a na tom se nemuzem shodnout, me se líbí David, Daniel nebo Šimon ![]()
Natálku jsme taky chtěli. Ale malá se má narodit koncem srpna, tak jsem nechtěla, aby měla vše v jednom čtvrtroce (vánoce, narozky i svátek)… Z klučičích se mi hrozně líbí Maxmilián, Filip, Tadeáš nebo Karel ![]()