Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Deminka píše:irena78 píše:Jo jo dětem se tohle jméno snad už vůbec nedává, čekám spíš, že se lidem moc líbit nebude.Ptám se jako nositelka toho jména a připadám si celkem jako mladá holka.
mně se to moc nelíbí,zdá se mi to takové pro starší ženské, nějak si to neumím představit u dětí
Libuše no nic moc ale co naděláš že jo já jsem Ludmila taky mi to moc nesedí k mladý holce ale ještě že se dá různě zkracovat
Mě když ségra chtěla naštvat,tak mi řikala Petruno nebo ještě hůř,Petruňáku!Já jí Denisáku(Denisa) tenisáku
A ve školce na ségru jeden kluk: ,,Denisa,urvala si penisa´´ Blbec.
Libuška je krásné jméno
Úplně vidím malou holčičku, jak na ni volají Libunko, je to krásné…mám kamarádku Ludmilu a všichni jí říkají Liduško a taky se mi to líbí a ani mi nepřijde, že by to bylo v jejích skoro 30 letech hloupé, že ji oslovují zdrobněle..
Ahoj,
mě se Libuše líbí,ale žádnou neznám,jen tu z Ulice
Ludmila je manželka mýho táty,Lída,Liduš,to je taky pěkný..mě se tyhle „starší“ jména líbí,holčičku jsme chtěli Anežku..
ahoj,jsem Libuše,v rodině jsme 4kusy..varianty…ty co tu byly psane..jemno se mi nijak nelibi,ale co uz:o))
Wiolla píše:My teď třeba řešíme s manželem výběr jména pro druhého klučíka (a opět se pochopitelně nemůžeme shodnout![]()
). V užším výběru je Jan/Honzíček/Jeníček a Antonín/Toníček/Tonda. Já bych byla spíš pro Toníčka (líbí se mi a má ho spíš méně lidí), i když Honza se mi také vždycky líbil. Ale na webu je statistika (viz zde: http://krestni-jmena.cz/), že toto jméno má v ČR skoro 300.000 lidí a je to nejčastější mužšké jméno(Toníčka slabých 60.000 lidí). To mě fakt odrazuje (btw, manželovi se Tonda nelíbí a chce spíš toho Honzu, když už jsem mu absolutně neschválila Alexandra
![]()
= příjmení máme typicky české, s významem (zvířecí)).
Toníka schvaluji a moc.Já to jméno vybrala právě kvůli tomu, že jich moc není.A strašně moc zdrobnělin.Druhého máme Vašíka.Je pravda , že dost často musím odpovídat na otázky"a kde jste k těm jménům vůbec přišli?"
Mi se líbí kvůli „historické hodnotě“
Kdybych měla v okolí někoho blízkého s takovým jméněm, tak jí asi budu říkat Libi nebo Libčo. Případně Bubu ![]()
No já když sem sem lezla, tak se mi to nelíbilo
A teď se mi to jméno líbí teda čímdál víc
![]()
kaaaca-h píše:
No já když sem sem lezla, tak se mi to nelíbiloA teď se mi to jméno líbí teda čímdál víc
![]()
Mně to připadá jako takový „veliký“ jméno
Ale to bude asi tím, že jsme na základce měli třídní toho jména a vždycky nám přišlo komický,když na téměř stokilovou paní volali kolegyně Libuško ![]()
Hako píše:Wiolla píše:My teď třeba řešíme s manželem výběr jména pro druhého klučíka (a opět se pochopitelně nemůžeme shodnoutToníka schvaluji a moc.Já to jméno vybrala právě kvůli tomu, že jich moc není.A strašně moc zdrobnělin.Druhého máme Vašíka.Je pravda , že dost často musím odpovídat na otázky"a kde jste k těm jménům vůbec přišli?"![]()
). V užším výběru je Jan/Honzíček/Jeníček a Antonín/Toníček/Tonda. Já bych byla spíš pro Toníčka (líbí se mi a má ho spíš méně lidí), i když Honza se mi také vždycky líbil. Ale na webu je statistika (viz zde: http://krestni-jmena.cz/), že toto jméno má v ČR skoro 300.000 lidí a je to nejčastější mužšké jméno(Toníčka slabých 60.000 lidí). To mě fakt odrazuje (btw, manželovi se Tonda nelíbí a chce spíš toho Honzu, když už jsem mu absolutně neschválila Alexandra
![]()
= příjmení máme typicky české, s významem (zvířecí)).
Díky za schválení.
Hned přednesu manželovi… ![]()
Jinak mě se to jméno líbí také proto, že ač je typicky české, tak z něj jde udělat mezinárodní varianta = Tony. To stejné je se jménem Martin - také české, ale v zahraničí tomu jménu rozumět budou… Já prostě chci jméno zároveň české a zároveň světové.
(k Sebastiánům, Robinům apod. se kvůli světovosti nechci uchylovat, na druhou stranu k echt českému/starobylémů nevysvětlitelnému jinde také ne, např. Řehoř apod…
)
Verca182 píše:
Mně to připadá jako takový „veliký“ jménoAle to bude asi tím, že jsme na základce měli třídní toho jména a vždycky nám přišlo komický,když na téměř stokilovou paní volali kolegyně Libuško
taky znam dve stokilovy libusky,ale hrozne hodny! jsou to vlastne zname moji mamky,ale ja si s nema rozumim daleko lip,nez mamka!krasne jmeno uz kvuli safrankove…
Ahojky
mě se toto jméno moc líbí. Když jsem byla těhu, tak jsem chtěla Libušku ale to neprošlo přes manžela. Zdálo se mu zastaralý. Nakonec máme Petříka, po manžovi. No a já jsem Vendula, a v okolí neznám žádnou
Myslím že tu na miminu má jedna mamča Vendulku. To chtěl zase manžel ale to neprošlo u mě…
Tak já přidám taky něco: za mě teda ne, mě se to jméno vůbec nelíbí, představím si pod tím starou babku
, měla jsem nej kamošku Libuši a ta celej život měla fakt komplex z toho jména, hrozně to nesnášela a nesnáší pořád. Pak znám ještě další dvě a to samý…jedné se říká Lildo-jako lili ale prostě málokdo ji tak osloví. Já bych to mimču nedala. ![]()