Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kockazvysocan píše:
Nemám hypotéku na 50 let a určitě tu nebudu psát lokalitu. Ale dá se, nebo teda dalo se.
třeba tady, krásný nový rodinný dům za Prahou v Kněževsi, a jen za 2.6 milionu ![]()
www. sreality. cz/detail/prodej/dum/rodinny/knezeves-knezeves-u-narodniho-vyboru/4217388636#img=0&fullscreen=false
Příspěvek upraven 19.04.20 v 14:21
@Švédka87 píše:
No myslím si že takhle po internetu se nedá hodnotit co může kdo nabídnout nebo ne. Z pár vět nic nevyčteme. Třeba je to fajn, ochotná a jinak hodná a spolehlivá ženská. Není vše o majetku a o penězích. Je mi z toho někdy na zvracení.
Ano, vše není jen o majetku a penězích, ale zrovna bydlení a práce jsou pro mě věci, které by člověk vyřešené mít měl. Od určitého věku to v opačném případě působí jako příživnictví.
@Serpentini píše:
Jo a nechápu co tu lidi mají s tím bydlením. Brát si hypotéku, když si třeba najdeš chlapa taky s hypotékou a pak půjdeš na mateřskou a budete platit dvě hypotéky, mi nepřijde rozumné.
Nastěhuje se třeba k příteli, byt pronajme a hypotéku bude platit z nájemného, co dostane.
Je X dalších řešení.
@Kockazvysocan píše:
Zapracovala bych na tom bydlení. Bud si najdi pronájem bytu sama pro sebe a nebo si vem hypotéku na vlastní. Ono tě to zas asi o tolik dráž nevyjde. Pro mě je teda schopnost sebezajištění dost podstatná. Upřímně, ani si nedovedu představit, který chlap se bude s nadšením chystat trávit s tebou noc u tebe, když vedle bude spolubydlící. V tomhle věku, už dávno po škole by to chtělo aspoň tohle mít vyřešeno.S prací to samé, pokud Tě nebaví, zkus ji změnit, třeba se za prací i odstěhovat.
Musíš pro všechno něco udělat, obětovat, ne si jen stěžovat.
Teď je asi nejstrašnější doba na hypotéku, uvědomte si, že nám plánují krizi a dotáhnou to. nezadlužovat, nepůjčovat si!!! Pokud chcete informace, stačí se zmínit, dám odkaz.
To znám dobře nejhorší je asi ten majetek podle mě oni se svým bytem by bylo vše o hodně jednoduší
@Anonymní píše:
Ano, teď když to po sobě čtu, tak vidím, jak mě to už poznamenalo. Být věčně sama, nespokojená… chodit do práce, z práce, jít cvičit, občas s kamarádkami a tohle pořád dokola.
Fakt jsem v tomhle směru exot a i ty nejhloupější a ošklivé holky ze střední jsou už dávno vdané.
Sebevědomí už bohužel nemám vůbec… a myslím, že to bude čím dal horší.
Jinak VŠ mám ekonomického směru, takže to, co každej druhej tady v Praze…
A co tě baví? Příroda, cvičení, divadlo?
Jinak fitko mi v tvém případě přijde jako zbytečný náklad.
@dredulacmi píše:
V Praze je úplně normální bydlet ve spolubydlení kolem 30ti. Ale určitě bych ti doporučil internetové seznamky, jestli se chceš seznámit. Sice tam narazíš na spoustu chlapů, kterým jde jen o jedno, ale když vydržíš tak najdeš někoho pravýho
Normální je mít ve třiceti založenou rodinu. Doporučuji méně koukat na tupé americké seriály.
Ahoj. Nadpis je „Jsem bez partnera“, tak bych myslela, ze to je hlavni tema. Plat, vzdelani, bydleni nebo budouci financni situaci na budouci rodicovske bych fakt prioritne neresila.
Mne nikdy nespadl partner do klina, ani se mi nahle nezjevil v kuchyni. Vzdycky jsem si musela nekoho vyhlidnout a nechat se sbalit. At uz v realnem zivote, nebo na internetu.
Pokud te nikdo nevidi, nemuze te chtit.
Jestli nemas nikoho zajimaveho kolem sebe, sla bych na ten internet (tam vetsina lidi opravdu nekoho hleda, na rozdil od konicku, kurzu nebo prace) nebo do jine formy seznamovani (napr. speed dating, meetup atp., tedy az se to zase rozbehne).
Cekat na zazrak se mne osobne nikdy neosvedcilo. V pracovnim ani osobnim zivote.
Neboj a ukaz se. Neboj se zminit mezi znamymi… je prece uplne prirozene, ze lidi hledaji sve protejsky, a to aktivne.
A soucasne neres malickosti typu bydleni (mas ok) nebo finance (mas ok).
To fitko je právě jedna z těch mála radostí, co za ten celý den mám. Ráda jezdím na výlety, vařím, atd.
A jinak souhlasím s tím, že nemít ve 30 rodinu zvláštní. Moje rodiče mě vůbec nechápou a začínají si ze mě utahovat. Svatbu měli ve 20 letech, hned kupovali dům… prostě jiná generace..
25 tis. Kc cisteho klidne muze v Praze mit, ve statni sprave i mene. Dnes VS nenizarukou vysokeho platu, pokud je v humanitnich oborech, ekonomii apod., kde je nadbytek absolventu a neumi neco navic, treba cizi jazyky.
@Anonymní píše:
To fitko je právě jedna z těch mála radostí, co za ten celý den mám. Ráda jezdím na výlety, vařím, atd.
A jinak souhlasím s tím, že nemít ve 30 rodinu zvláštní. Moje rodiče mě vůbec nechápou a začínají si ze mě utahovat. Svatbu měli ve 20 letech, hned kupovali dům… prostě jiná generace..
Ano je to důsledek rozvrácení starých hodnot výměnou za hodnoty Evropské a nemylte se, není to náhoda.
@Kadet Biegler To si nemyslím. Na to neexistuje jasný věk. To by nebylo normálních tolik lidí. Někdo třeba nějakou rodinu vůbec neplánuje jako třeba já a je mi upřímně někde co si o tom kdo myslí.
Co zkusit seznamku? Nikdy nevíš na koho narazíš
Já se takhle jednou seznámila na badoo a vztah z toho byl, prostě haluz.. ![]()
Jinak chodíváš se někam bavit, za kulturou atd? Co zadané kamarádky, nemají ve svém okolí nezadaného kamaráda? ![]()
Přeji hodně štěstí a zkus tomu jít i sama trochu naproti. Tím teda nemyslím vyloženě chodit po ulicích a hledat, to ne, to z člověka hodně sálá, ale zkusit možnosti co jsem napsala výše.. ![]()
No tak ja bych zkusila treba tu seznamku, my se takto seznamili pred 15 lety. Jen chozenim z orace a do prace a ve fitku (kde uz se asi vsechny znas) se zrejme neseznamis, kdyz to doted neklaplo.
Bydleni - tak aspon usetris neco bokem, ne? Na najmu. Bratr takto v praze taky bydli (jeho spolubydlici teda maji vztahy i tak).
bydleni v tom roli nehraje, obcas se nekdo odstehuje za partnerem/rodinou
V Praze je docela normalni byt ve 30 ve spolubydleni (uprimne receno, na hypoteku si pri dnesnich cenach nasetri tech 20 % zakladu velmi malo lidi, pokud jim za byt nekdo nebude rucit svou nemovitosti, nemaji extra nadstandardni plat, a nebo nechodili od dvaceti na brigadu a necestovali, s nadsazkou receno, jenom prstem po mape) a jeste normalnejsi v Praze je nemit zalozenou rodinu. Vidim sve zname v Praze a sve zname z maleho rodneho mesta, ten rozdil je tam propastny.
Zakladatelko, zalozila bych si profil na placene internetove seznamce. Placene proto, abys eliminovala ruzne obsourniky a divne existence. Osobne jsem na takove seznamce byla a znam lidi, co se diky ni dali dohromady a uz maji po svatbe.