Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele já bych se úplně vykašlala na řeči jak nejsi normální, když ve 28 nemáš založenou rodinu a na krku hypotéku. Někteří lidé by si měli uvědomit, že neexistuje žádná šablona na život. Vyřeš si práci, která tě nebaví a ještě z ní nemáš dost peněz. Budeš spokojenější a chlapi to vyciti. A zkus tu seznamku třeba Badoo, určitě i v tom fitku by se někdo našel
a nestresuj se a netlač na pilu, spousta ženských není ve třiceti vdaná a nemá dítě. Právě, že ty hloupější holky kolem mě mají děti brzo, ale ty jejich vztahy nejsou vždy kvalitní. Proto je tolik mladých holek samoživitelek ![]()
Asi bych byla nad věcí, kdybych za těch 8 let někoho potkala, ale nestalo se tak. Většinou mě oslovují exoti a z normálních chlapů mám prostě divnej respekt a přitom jsem na střední škole neměla o kluky nouzi. Asi už se na mě podepsala ta samota a bojím se, že to bude jen horší a já nemám šanci na normální vztah, protože se těch chlapů bojím.
Já jsem měla super zkušenost s agenturou Seznámení aktivně (s ostravskou pobočkou, nevím jak v Praze). Dělají speeddating, různé akce (třeba jsme byli v divadle) nebo i víkendy. I když třeba nikoho nepoznáš, tak to byla moc fajn forma trávení času.
… a jinak teda - to máš těžký, takhle radit - já třeba mám vůči online seznamkám hlubokou nedůvěru, na druhou stranu - 8 let je 8 let - a tak bych aspoň být na tvým místě zkusila ty placený - tam máš aspoň nějakou šanci, že vyselektuješ takový ty „divný typy“ kulantně řečeno…
Spíš bych zkusila zapracovat na sobě - svý sebevědomí, svou stydlivost, svou pohodu, svý zaměstnání a bydlení - máš ideální možnost, jsi bez závazků, můžeš dělat, co budeš chtít - změnit úplně náplň práce? Jen do toho, nic ti nebrání!
Změnit dočista místo pobytu? Do toho, nic ti nebrání
Chápeš, co se snažím říct? Zapracuj v prvé řadě na tom, abys ty sama se sebou a svým životem byla srovnaná a on ten chlap pak přijde jako bonus - koneckonců, jen sama u sebe máš 100% jistotu, že se sebou zůstaneš až do konce života ![]()
@Afrikana píše:
V Praze je docela normalni byt ve 30 ve spolubydleni (uprimne receno, na hypoteku si pri dnesnich cenach nasetri tech 20 % zakladu velmi malo lidi, pokud jim za byt nekdo nebude rucit svou nemovitosti, nemaji extra nadstandardni plat, a nebo nechodili od dvaceti na brigadu a necestovali, s nadsazkou receno, jenom prstem po mape) a jeste normalnejsi v Praze je nemit zalozenou rodinu. Vidim sve zname v Praze a sve zname z maleho rodneho mesta, ten rozdil je tam propastny.Zakladatelko, zalozila bych si profil na placene internetove seznamce. Placene proto, abys eliminovala ruzne obsourniky a divne existence. Osobne jsem na takove seznamce byla a znam lidi, co se diky ni dali dohromady a uz maji po svatbe.
Pod toto bych se podepsala! Třikrát hurá za racionální názor.
S manželem pocházíme z menšího města na severu - na VŠ jsme šli do Prahy a loni koupili za Prahou dům a založili rodinu, oběma je nám 29let. A mezi stejně starými pražskými kolegy je právě manžel ten „divný ", co nežije se spolubydlícími ale je (kriste pane!) ženatý a má závazky v podobě hypotéky, auta, manželky a dítěte
Ten rozdíl mezi lidmi z Prahy a našimi přáteli v rodném městě je opravdu hodně markantní
Tak to jen k těm názorům, že na bydlení se spolubydlícími ve věku zakladatelky je něco divného. (Nic na tom nemění ani fakt, že mě osobně to zvláštní příjde-mam svou domácnost, manžela a dítě a dělit se v tomto věku o kuchyň, to bych se zbláznila. Ale jde o to, že velká část "mladých“ lidí tak v Praze zkrátka žije a pro ně jsme zase hold divní my).
@Kadet Biegler píše:
Vyberte si zde libovolné diskuzní téma, téměř v jakémkoli uvidíte důsledek nové doby. Od dob kdy jsem byl za napovídání po škole, už tak nečiním. Jen ukazuji směr, chytrému naznačím.
zapšklý důchodcovský kecy
@Kadet Biegler píše:
Ještě bych připomenul, že na „našich“ bankovkách bylo napsáno, že jsou kryty zlatem a všemi aktivy státní banky. Co je na těch současných? Jen na okraj, kde je měnové zlato, nevíte? A hodnoty tehdejší byly třeba i ty, že kluk dokázal rozdělat oheň bez Pepa, na vojně ho naučili zodpovědnosti, udržel v rukách nářadí a neměl od her palce jak pohádková přadlena. Pravda neměl nikdo vytetované křídla na půl zad. Jen kriminálníci, ale ani ty neměli kruh v nose a díry v uších. Zase tak in nebyli. Bylo to peklo za dráty.
mě vomejou, k čemu je měnový zlato můžeš mi to prosím vysvětlit? úplně k ničemu, neodvíjí se od toho hodnota ani důvěryhodnost měny, jen exkurz do minulosti, Churchil se pokusil znovunavázat libru na zlato a málem tím Velkou Británii zruinoval
zrovna nedávno jsem na to četl zajímavou bakalářku
https://dspace5.zcu.cz/…r_sedivy.pdf
cituji "Sám W. Churchill v pozdějších letech připustil, že prosazení standardu zlaté devizy byl jeden z jeho největších omylů. "
mluvíš o věcech, kterejm naprosto nerozumíš
@Kockazvysocan píše:
Určitě není nejvhodnější doba, ale upřímně… 3 roky po škole už to mohla mít vyřešené. Proto ji taky radím podnájem jen pro sebe.
Co prosím mohla mít 3 roky po škole vyřešené? Nájem samostatného bytu jistě, ale neušetřila by nic. Hypotéku? To myslíš vážně? Aby jí ji vůbec někdo schválil, musela by mít 20 % z ceny nemovitosti + 4 % na zlodějskou daň. Kolik to prosimtě dělá při dnešních cenách nemovitostí? Na to mohla mít dávno našetřeno z 25tisíc platu při nájmu 10tisíc? A i kdyby, tak kde je nějaká rezerva, když by šla do hypotéky sama bez partnera? ![]()
Taky mám ve svým okolí tyhle lepší, který dostali 100% hypotéku i s holou prdelí před 10 lety, tučné stavebko nebo pozemek od rodičů, případně žili v bytě příbuzných za energie, holky si našly zajištěný pány, případně žili s rodiči do 25 - 30 let. To jo, to se pak dělají rozumy, jak nic není problém, a jaký jsou ostatní chudáci, že sami takovou podporu neměli. Pokud nespadáš ani pod jeden bod, tak se omlouvám, ale stejně není moc fajn se tu nad zakladatelku povyšovat
.
Zakladatelko, souhlasím s ostatními, že k tobě do pokoje ten pravý sám nenakráčí. Takže chce to být více aktivní, účastnit se akcí, viz. rady výše, zkusit i tu seznamku. Nespokojenost s prací za tebe taky žádný chlap řešit nebude. Ale jsi mladá, máš vše před sebou, tak nevěš hlavu. S bydlením je to dneska kříž a do hypotéky bych sama na sebe v tvém věku taky nešla. Ono vše nakonec nějak dopadne. Že nevidíš řešení teď, neznamená, že nepřijde nikdy. Přeji hodně štěstí a více kuráže, ať se nad tímhle svým příspěvkem můžeš za pár let jen nostalgicky zasmát
.
@Anonymní píše:
Můžu poprosit o tipy na nějakou seznamku kromě Tinder? Nemám s tím žádné zkušenosti a nevím, která z nich je dobrá…
Děkuji
Blahe pameti pred par lety jsem mela dobrou zkusenost s EliteDate. Provozovali to Cesi a kdyz uz jsi profil platit nechtela, proste jsi nezaplatila dalsi obdobi. A pripadne muzske protejsky tam byli normalni lidi.
@Violkafiala Skvele jsi vystihla i me myslenky ohledne „vyreseneho bydleni“ tri roky po skole ![]()
@Violkafiala ne, nespadám do žádné z těch tebou zmiňovaných skupin. A kupodivu mám kolem sebe lidi, co to bydlení zvládají vyřešit. Jako uznávám, že jsem starší a hypotéky se dřív vyřizovaly za trochu jednodušších podmínek. Nicméně k nám do firmy nastupuje mnoho absolventů a bydlení vyřešeno mají, ať už hypotékou nebo vlastním pronájmem. Ono totiž existuje něco jako možnost pracovat při škole a vydělávat si. Takže nejde plošně říct, že to nejde.
@Afrikana a jinak si stojím za tím, že by si měla najít samostatný pronájem. Pokud ji práce neuživí ani nenaplňuje, tak je nejlepší cesta ji změnit, až skončí nouzový stav. Není problém se za prací i odstěhovat, když nemá závazky. S novou prací zakladatelka získá i nový životní impuls, potká nové lidi a třeba i toho partnera.
@Kockazvysocan
„Za trochu jednodušších podmínek“ - Ok, to mi stačí, tak laskavě neporovnávej s dneškem. Neříkám, že si dnes nejde zajistit majetek, ale 3 roky v tomhle směru opravdu nejsou žádná doba
.
A zakladatelka, pokud vím, bydlení vyřešené má. Bydlí ve spolubydlení, né pod mostem. Pokud je to pro ni za daných podmínek nejpřijatelnější varianta, kdo jsi, aby si soudila, jestli je to dobře nebo ne?
Jenže nikdo z nás neví, kdy zakladatelka potká svého pana Božského. Může to být zítra, ale klidně i za 5 let. Ono podle všeho na ní dlouhé fronty nestojí a neomezené množství napadniku taky nemá. Takže kdoví, jak dlouho jí potrvá hledání životního štěstí a bydlet v nájmu s dalšími lidmi ve 35 je trochu mimo. Zkusila bych se trochu osamostatnit aspoň v tomto směru.