Jsem blázen?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2481
28.6.18 15:18

obsedantně kompulzivní porucha - mám ji také, ale né v takovém měřítku … je to těžký, ano. I když chci, nemůžu jinak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
28.6.18 15:20

Jo, jsi blázen. Chudák dítě má nezopdovědnou matku a teď ještě ani nebude mít oblečky ;) Edit: omlouvám se, nevšimla jsem si, že jde o obnovenou diskuzi, odpovídala jsem an něco jiného.

Příspěvek upraven 28.06.18 v 15:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115926
28.6.18 15:22

ty jo, jak pereš třeba povlečení? no já mám podobné úlety - když věším prádlo, tak vždy na jednom kuse oblečení musí být kolíčky různé barvy. Vrátka zamykám na jeden západ, dům na dva. Když vařím brambory, tak beru lichý počet atd… :lol: dokud si to uvědomujeme, tak je to OK, neboj, je nás dost. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.18 15:24

@lucije28 tak jsem si o tom četla a to přesne mám !! A nějak se léčíš? Protoze nevím jestli s tim k doktorovi :nevim: docela mam pocit ze se toho zbavit nechci :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.18 15:26

@aiwwa povlečení peru samostatně , patří to jakoby k posteli a to se pere zvlášť :lol: ( nejhorší je ze si uvědomuju ze jsem magor )

• Citovat
  • Upravit
217
28.6.18 15:29

Jinak k novému příspěvku - to mi přijde jak lehká forma OCD. Pokud s tím chceš něco dělat, psycholog pomůže. Dost asi záleží, jestli je to roky stejné, nebo se to zhoršuje? Kdyby se to mělo zhoršovat dál, asi by tě to omezovat začalo. Známý měl takové „rutiny“, než odešel z domu - začalo to jen tím, že se dotýkal několikrát věcí a tak a přerostlo to v několikatihodinovou záležitost. Aby došel do práce, vstával ve 4. Pomohly léky a psychoterapie. Říká, že za to mohlo náročné zaměstnání, které bylo hodně o jeho pečlivosti - nesměl se seknout, šlo o miliardy. Až mu z toho „hráblo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115926
28.6.18 15:30
@Anonymní píše:
@aiwwa povlečení peru samostatně , patří to jakoby k posteli a to se pere zvlášť :lol: ( nejhorší je ze si uvědomuju ze jsem magor )

pokud tě to nějak neomezuje v běžném životě…znám kluka, který si sedá ve vlaku na to samé místo a na nádraží chodí jednou cestou a z nádraží jinou, ale nikdy opačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
28.6.18 15:33

Můj přítel Monk.. Ten byl podobně ujetej :)

Taky to vidím na tu obsedantně kompulzivní poruchu. Má ji např. Leonardo di Caprio a mnoho dalších herců :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
28.6.18 15:38

Taky ji mám ale ne v takovém měřítku. A nelecim to nijak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.6.18 15:44

Ja jsem zase dednej chaotik. Dam ti pulku sveho chaosu ty mne zase pulku tveho radu a bude to „tak akorat“

• Citovat
  • Upravit
26574
28.6.18 15:45

OCD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.6.18 15:48
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi, chtěla bych se svěřit a znát váš názor na moje chování.
Prosím o zachování anonymu , jde o muj zdravotní stav. Řekla bych, ze jsem normalni holka - mam vystudovanou zdravotní školu, mam manžela a dítě, s rodinou dobre vztahy , finančně jsme na tom dobře , máme byt- proste neměla bych mít žádný komplex. Ale teď k mému problémů - nejradši jsem zavřena doma nebo na zahradě, mezi lidmi jsem ráda jen chvilku a pak honem domu, doma musím mít vse na svém miste, všechno má svůj řád. Zaslo to ale ale az tak daleko ze např kupují jen oranzove přípravky na myti , musím mít jen hrnečky s kytičkami a nádobí hnede, pokud to vypadá jinak než podle mě prostě to doma nesmí byt, sedět musím jen na svém miste a do pračky musím dávat jen 15 kusů oblečení ani o jeden víc :lol: - a to jsem vám neřekla všechno. Proste jsem se asi zbláznila , na všechno mám systém (úplně na vse ).
Jinak ale funguju normálně , nijak me to neomezuje . Manžel už me zná a respektuje me :lol:. Napadlo mě, jestli to nemůže byt nějaký druh autismu? Mate některa něco podobného ? Prosím ponechat anonym stydím se :oops: :lol:

podle me OCD jako vysite. Autizmus v tom vyslovene necitim, taky jsem rada doma, mezi lidi moc nemusim a beda, kdyz hrnecek nestoji v policce s ouskem do leve strany, jak ho tam ja takto davam (manzel si pochopitelne takovych detailu nevsima… se mu ani nedivim).

Ja napriklad ujizdim na tom, ze kazda vec ma sve misto a kdyz ji tam nenajdu, tak jsem v hodne velkem stresu. Taky ma vsecho u me doma rad, jsem vizualne zalozena, a vsechno je barevne sladene. I obleceni a to tak, ze si toho lidi vsimaji a komentuji, jak perfektne sladena dnes jsem. Hehehe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
28.6.18 16:18

Zrovna jsem narvala pracku, tak ze nesla skoro zavrit :D jen abych ji nemusela zapnout 2× :D. Ne tohle nemam, tva rodina s tim bude v poho, ale deti si budou jednou rikat, ze si magor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
28.6.18 16:22
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymu , jde o muj zdravotní stav. Řekla bych, ze jsem normalni holka - mam vystudovanou zdravotní školu, mam manžela a dítě, s rodinou dobre vztahy , finančně jsme na tom dobře , máme byt- proste neměla bych mít žádný komplex. Ale teď k mému problémů - nejradši jsem zavřena doma nebo na zahradě, mezi lidmi jsem ráda jen chvilku a pak honem domu, doma musím mít vse na svém miste, všechno má svůj řád. Zaslo to ale ale az tak daleko ze např kupují jen oranzove přípravky na myti , musím mít jen hrnečky s kytičkami a nádobí hnede, pokud to vypadá jinak než podle mě prostě to doma nesmí byt, sedět musím jen na svém miste a do pračky musím dávat jen 15 kusů oblečení ani o jeden víc :lol: - a to jsem vám neřekla všechno. Proste jsem se asi zbláznila , na všechno mám systém (úplně na vse ).
Jinak ale funguju normálně , nijak me to neomezuje . Manžel už me zná a respektuje me :lol:. Napadlo mě, jestli to nemůže byt nějaký druh autismu? Mate některa něco podobného ? Prosím ponechat anonym stydím se :oops: :lol:

Dřív jsi taková nebyla? Jinan Teorie velkého gtřesku a Sheldon - to bude tvůj vzor. Podívej se na něj.

• Citovat
  • Upravit
25179
28.6.18 17:03
@Anonymní píše:

připomíná mi to jeden typ osobnostní poruchy, tzv. anankastická :think: Dříve se jí říkalo obsedantně - kompulzivní. Ale psychiatr nejsem, můžu se mýlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová