Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kikulele píše:
Pripominas me Sheldona ze serialu Teorie velkeho tresku
Penny, Penny, Penny? ![]()
@Bandii píše:
Penny, Penny, Penny?
To je můj večerníček. Miluju ten seriál.
Není to úplně standardní záležitost.
Nejspíše to může být nějaký forma vysocefunčního autismu a nebo to může být na neurotickém základu.
To se podle internetu říct nedá - jestli k tomu chceš proniknout hlouběji, tak to chce vyšetření od klinického psychologa, ideálně od takového, co ví jak funguje atypický autismus u dospělých žen. On je trošku specifický.
V případě, že z toho vyleze autistické spektrum, tak alespoň budeš mít lepší možnosti porozumět tomu co se děje a vzhledem k časté dědičnosti to může pomoci najít vhodné cesty pro tvoje děti, jak jim zajistit jednoudšší cestu do dospělosti, než si možná měla ty.
Pokud by to pramenilo z úzkosti - tedy šlo o ten neurotický základ, tak to se dá docela slušně řešit psychoterapií a případně medikaci.
@Ou píše:
Není to úplně standardní záležitost.Nejspíše to může být nějaký forma vysocefunčního autismu a nebo to může být na neurotickém základu.
To se podle internetu říct nedá - jestli k tomu chceš proniknout hlouběji, tak to chce vyšetření od klinického psychologa, ideálně od takového, co ví jak funguje atypický autismus u dospělých žen. On je trošku specifický.
V případě, že z toho vyleze autistické spektrum, tak alespoň budeš mít lepší možnosti porozumět tomu co se děje a vzhledem k časté dědičnosti to může pomoci najít vhodné cesty pro tvoje děti, jak jim zajistit jednoudšší cestu do dospělosti, než si možná měla ty.
Pokud by to pramenilo z úzkosti - tedy šlo o ten neurotický základ, tak to se dá docela slušně řešit psychoterapií a případně medikaci.
mohu se zeptat, ty s tim mas nejake zkusenosti?
@Kobliha51 dřív jsem takova nebyla, a znám teorii ale na nem to všichni poznají na mě právě ne , tajím to a hledám vymluvy ![]()
@pe-terka tak přesne anankastická porucha na mě sedi. Akorát příčinou není dětství , jak říkám s rodinou mam dobre vztahy a lásky dost