Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobliha51 Je to super…jsem z něj nadšená. Včera udělal večeři a donesl mě paralen a teplý čaj, jelikož jsem o víkendu nastydla. No a dneska jsem úplně marná, zůstala jsem ležet v posteli pod peřinou a odpočívám…popíjím teplý čaj, pospávám a je mi příšerně. Chtěla jsem dnes dohrabat halouky, což mi bylo ráno přísně zakázáno…už se těším až příjde z práce a donese mi léky (máme štěstí že jeho teta je lékárnice, tak mi doporučí něco vhodného- kvůli prckovi)…jdu zase lehnout ![]()
Tak mu to bohužel moc dlouho nevydrželo
dnešek je vrcholem všeho…vůbec nevím jak se k němu mám chovat až příjde domů. V osum ráno odešel pomoci kamarádovi se střechou, já jsem ráno jela na kole nakoupit, stavila jsem se u kamaráda na baráku, ještě jsem musela u svého táty shánět šlauch váhu…odjela jsem domů, uklidila, uvařila, upekla buchtu…v jednu hodinu jsem vzala kolo, že se projedu a stavím se ke kamarádovi na barát podívat jak to s přítelem vypadá a říci mu, že je oběd. Dojedu tam a na baráku nikdo, tak jsem se otočila a jela jsem se vypovídat kamarádce. Sedíme a kecáme a v tom přijede její manžel pro něco na zabíjačku a říká mi, že přítel je tam. Dost mě to naštvalo, jelikož když už má hotovo u kamaráda, tak by měl přijít domů, jelikož nám stojí práce. Tak mu volám a ptám se kdy příjde domů (okolo druhé) a on, že asi do půl hodiny. Tak jsem si přesadila květiny, vysála a vytřela. Nikde nikdo, tak jsem pověsila záclony, které mi slíbil pověsit, vykydala hnůj králíků, nakrmila je, nanosila jim seno (to měl dnes dělat on)…nakonec jsem ještě musela lézt na půdu dřevárny obstarat našich třicet kuřat…vykydat jim, nově podestlat a nakrmit je…nevolala jsem mu a ani nepsala, jelikož to nemá význam…je někde s chlapama a ty by ze mě dělali akorát stíhačku a ještě by ho hecovali…no a teď mi poraďte jak se k němu mám zachovat až se dostáví domů
jsem z toho zdrchmaná, jelikož jsme měli ke všemu mít návštěvu, kterou jsem byla nucená zrušit (jelikož si jí domluvil on a bylo by jaksi trapné kdyby tu nebyl) a za další mi slíbil, že si zajdeme na fotbal na makrelu ![]()
@Stigma
Tak to zkus jednou jinak. Buď na něj milá, přivítej ho hezky, ať má palici zamotanou. Jenže zřejmě bude nalitej a tak to stejně nebude vnímat. Jestli teď pár dní sekal dobrotu, tak ho nech dejchat. A nebo jdi někam ke kámarádce a přijď o půlnoci. Třeba se chytne za nos.
@Kobliha51 Přišel a tahal seno…motal se jak špína v kýblu, tak mu říkám králíci jsou hotoví…hmmmm. Pak se jal, že jde věšet záclony, tak mu říkám ty jsem taky povfěsila. Pak se mě ptal jestli může domů, na to jsem mu řekla, že je to společný dům…no a vyslékl se do trenek a teď chrápe…nemá smysl s ním nic řešit…asi se seberu a někam půjdu…prostě mě mrzí, že něco spíbí, pak má pět hodin zpoždění a ještě příjde nalitej jak motyka… ![]()
Na kydanie hnoja by som sa ako tehula vykaslala, len dala kralikom a kuratam jest a vodu. Skus fakt menej varit, piect a upratovat. Vesat zaclony a umyvat okna by si ako tehula tiez nemala. Ja som po umyvani okien skoncila s krvacanim v nemocnici. Ked budete mat dieta, bude cast domacnosti aj tak na nom, mal by si zacat zvykat.
To nedodrzanie slubu je horsie, to by ma tiez namichlo, ked budete mat bejby a on namiesto toho, aby pomohol, bude lietat po kamaratoch, tak to vasmu vztahu moc neprospeje ![]()
@Stigma píše:
@Kobliha51 Přišel a tahal seno…motal se jak špína v kýblu, tak mu říkám králíci jsou hotoví…hmmmm. Pak se jal, že jde věšet záclony, tak mu říkám ty jsem taky povfěsila. Pak se mě ptal jestli může domů, na to jsem mu řekla, že je to společný dům…no a vyslékl se do trenek a teď chrápe…nemá smysl s ním nic řešit…asi se seberu a někam půjdu…prostě mě mrzí, že něco spíbí, pak má pět hodin zpoždění a ještě příjde nalitej jak motyka…
Teď nemá cenu někam chodit, když o o tom neví. Příště mu řekni že jdeš nakoupit jdi ke kámošce a vrať se za pár hodin, ale až on bude doma. A nenadávej mu, je to typickej chlap, zkus se přemoct, třeba to půjde po dobrým.
@Kobliha51 Ahoj, tak jsem to zvládla na jedničku…šla jsem v šest pryč, když ještě spal a došla jsem v jedenáct večer…a on byl už dvě nebo tři hodiny vzhůru, volat mi mohl jak chtěl…mobil jsem nechala doma…šli jsme s kamarádkou na pizzu a ona na drink a já na džusíky…ještě jsem si na to vzala z jeho peněženky. Až jsem přišla domů, tak jsem si beze slova vzala peřiny a přestěhovala se do dětského pokoje (máme tam jednu normální postel abych mohla s malým spávat po porodu tam a přítel se vyspal do práce)…no a ráno přišel a omlouval se, tulil se…teď mi dokonce uvařil čaj a donesl snídani k PC…no myslím, že tohle bylo lepší než nějaký křik a výčitky
Na to, že jsem mu utratila pětikilo neřekl zhola nic, jen řekl, že je rád, že jsem neseděla doma avyrazila si s holkama
![]()
A dál co? Bude to mít nějaký efekt do budoucna? Nemyslím si…
@nepř. G12 píše:
A dál co? Bude to mít nějaký efekt do budoucna? Nemyslím si…
Tak výhledově na dva týdny až měsíc…pak se bude situace opakovat ![]()
@nepř. G12 píše:
@Stigma že jo, to je blbý
Není to zas takovfá katastrofa…on se více bál mé reakce jelikož jsem nekřičela a nenadávala…takhle zjsitil, že to asi fakt přepískl ![]()
Nebyla sem o víkendu u netu. Když si čtu tvé poslední příspěvky, začínám přicházet na to, kde je u vás zakopaný pes. Víš ty jsi moc ohleduplná a on toho těžce zneužívá. Tak třeba např. s tou postelí v pokojíčku. Já mám postýlku normálně v ložnici, spíme tam všichni. Když měl malý takové své období, že byl v noci moc ubrečený, šel spat manžel do pokoje, který teprve bude dětský (máme patrovou postel, ale ta složená není, tak spal na matraci), ale šel on né já. No a když sem četla, co jsi všechno dělala
Proboha jsi těhulka, mysli víc na to mrně než na chlapa!!! Já jsem se v těhotenství šetřila teda hodně, až tak že mi manžel nadával, že těhotenství není nemoc. Na to jsem mu ale řekla, že ať si trhne nohou že to mimčo chci donosit. Umývat okna??? Neexistovalo!!! Říká se totiž že tyto pohyby - šúrování oken - můžou vést k tomu že má pak mimčo šňůru omotanou kolem krku a může se udusit. Nechci tě nějak strašit, ale toto tvé nezodpovědné chování může mít fatální následky. To by sis ty měla uvědomit. Kámoška jezdila v těhotenství na kole a málem mimčo nedonosila. A následky tvého chování se nemusí projevit hned v těhotenství, ale klidně až se to miminko narodí. Nehazarduj jak se svým zdravím, tak s životem svého dítěte. Přece ti žádný, ale opravdu žádný chlap nestojí za to, abys přišla o miminko
![]()
@werajsik Snad to bude vše v pořádku, hlavně malej…to on by si neodpustil kdyby se nám něco stalo, musím mu to hezky vysvětlit. Dneska jsem si naplánovala spíš radostné věci a to je sazení kytiček…:-)
Jj to ti schvaluju. Musí i on vědět, že se může cokoliv stát. A že místo toho aby tě „nosil na rukách“ tak ti ještě přidělává starosti. Notabene i stres se ti podepisuje na miminku. Ono to vycítí, že se rozčiluješ. A potom může být hyperaktivní. Opravdu mysli víc na sebe a to malé. Tak držím palečky ať se vzpamatuje
![]()
Jééé. To se hezky čte. Mám radost, když to někde funguje.