Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kikuč píše:
Já nevím, že je každej vydřenej z toho, když se mu partner podívá do sms nebo emailu. Já jsem nikdy neměla co tajit, takže kdyby se mě tam díval, rozhodně mě to nevadí…, ti kte¨ří se brání zubama nechtama „tam se mě podívat nesmíš“, vždy něco tají…
Nemám co tajit, ale nikomu není nic do problémů které se mnou řeší moji přátelé, ani mému partnerovi do jejich osobních životů nic neni, číst něčí zprávy může jen bezcharakterní nula. Za další, vztah má stát na důvěře, pokud tam není, není to vztah, nedůvěra = konec, jsem dospělá a svéprávná, nepotřebuji hlídání.
No právě, nejvic se bojím, ze mi lhal. A taky, ze jo. Slibil, ze s ni přeruší veškerý styk. Nevěděla jsem kdo to byl a nechtěla jsem to ani vedet.Jak jsem nedávno zjistila, tak si ji přidal do přátel na fb a zase si psali.Kdyz jsem mu to řekla, rikal, že ho kontaktovala ona. Prostě mu nevěřím a nevim, jestli se to nekdy změní. ![]()
@Marlen77 píše:
No právě, nejvic se bojím, ze mi lhal. A taky, ze jo. Slibil, ze s ni přeruší veškerý styk. Nevěděla jsem kdo to byl a nechtěla jsem to ani vedet.Jak jsem nedávno zjistila, tak si ji přidal do přátel na fb a zase si psali.Kdyz jsem mu to řekla, rikal, že ho kontaktovala ona. Prostě mu nevěřím a nevim, jestli se to nekdy změní.
Když mu nevěříš, tak s ním nebuď proboha. To chceš celý život trávit ve stresu a lustrovat mu věci? Stojí ti to za to? Já mám teda radši klid.
@Marlen77 píše:
Hledala jsem to na internetu a pry je takových případů mraky.Az me to zaskočilo. Prijde mi to hrozně nefér.
Co ti přijde nefér.. Že to měli indiáni zmáknutý?
@kdochcekam píše:
Todle mě teda trochu školuje, že tvýmu partnerovi do problémů tvých přátel nic není…no tak to jsme asi úúúplně někde jinde, pže moji přátelé jsou i přáteli mého partnera, můj muž ví vše o lidech, se kterýma jakýmkoliv způsobem komunikuju a nevím proč by taky neměl. patříme k sobě a je mu něco do všeho co se mnou souvisí a stejně to je i naopak a je to úplně normání, že jsme jeden pro druhýho na prvním místě prostě. Věta že mýmu chlapovi do něčeho nic není je úplně zcestná…řekla bych docela i hanlivá vůči němu.
Ty jó…
to je divný.. To vypadá, že ani nemáš žádný soukromí. Každopádně když se ti tvoje kamarádka svěří s něčím citlivým, a poprosí tě, abys to nikomu neříkala, tak to mu snad neřekneš.. ![]()
@kdochcekam píše:
Todle mě teda trochu školuje, že tvýmu partnerovi do problémů tvých přátel nic není…no tak to jsme asi úúúplně někde jinde, pže moji přátelé jsou i přáteli mého partnera, můj muž ví vše o lidech, se kterýma jakýmkoliv způsobem komunikuju a nevím proč by taky neměl. patříme k sobě a je mu něco do všeho co se mnou souvisí a stejně to je i naopak a je to úplně normání, že jsme jeden pro druhýho na prvním místě prostě. Věta že mýmu chlapovi do něčeho nic není je úplně zcestná…řekla bych docela i hanlivá vůči němu.
Ne, není zcestná. Nevím, proč bychom měli mít jen společné přátelé, nechodíme spolu od školky. Pokud se mi nějaký můj/náš kamarád/ka s něčím intimním svěří, tak do toho opravdu není nic NIKOMU dalšímu a to ani mému partnerovi. Ten se může zajímat o mé problémy, ne problémy ostatních, kteří to svěřili MNĚ, ne jemu.
Mně tedy absolutně neuráží, když se někdo svěří jen partnerovi, nepotřebuji vědět, který jeho kamarád má problém s erekcí, kterému zahýbá manželka nebo který zjistil, že vychovává kukačku. Pro některé lidi jsou to velice citlivé a osobní věci a nevím, co je neslušného na tom, že se svěří mému partnerovi a mně ne.
@Honza 12 píše:
Ty jó…to je divný.. To vypadá, že ani nemáš žádný soukromí. Každopádně když se ti tvoje kamarádka svěří s něčím citlivým, a poprosí tě, abys to nikomu neříkala, tak to mu snad neřekneš..
Mně tedy přijde, že spíš takovéto ženy žijí jen vztahem a ničím jiným. Kolikrát mám ve zdejších diskuzích pocit, že jsem špatná partnerka, když přítele nestíhám, nemáme jen společné kamarády, netrávíme všechen čas spolu… já si dokonce ráda odpočinu a vyrazím na víkend za přáteli bez něj ![]()
@kdochcekam píše:
Já neříkám, že to tak můj muž praktikuje, ale nemám potřebu cokoliv tajit, když mi pípne telefon, klidně mu řeknu ať mi přečte kdo co píše…nejsme žádní agenti, abysme před sebou tutlali takové blbosti…to je dneska strašná móda být tajemnej a něco skrývat. Já mám před prahem zameteno a můj chlap taky.
a když se mi kámoška s něčím svěřuje, tak automaticky počítá s tím, že to svýmu vyžvaním![]()
![]()
Já nevím, o jaké módě to mluvíš. Ano, telefony máme před sebou ležet n stole, mail mám otevřený stále, vše je volně dostupné, ale nenapadne ani jednoho z nás, abychom za zády partnera v tom telefonu schválně slídili, abychom na sebe něco vyčmuchali. To ti fakt přijde normální? To není totéž, jako přečíst zprávu, když ti pípne na stole a partner ti řekne, abys mu ji přečetla.
@radkka @hanka.br.
Já to rozhodně chápu, nemyslím si že by měl někdo číst tvoje emaily či sms od rána do večera každý den. Chtěla jsem říct, že když se někdo někam podívá a něco najde, tak se má řešit co tam je a ne, „ty mě porušuješ soukromí…“Ono to pak většinou vyzní tak, že ty jsi ta špatná, že jsi porušila to a to a ne ta podstata, že tam něco bylo…
@hanka.br. píše:
Já nevím, o jaké módě to mluvíš. Ano, telefony máme před sebou ležet n stole, mail mám otevřený stále, vše je volně dostupné, ale nenapadne ani jednoho z nás, abychom za zády partnera v tom telefonu schválně slídili, abychom na sebe něco vyčmuchali. To ti fakt přijde normální? To není totéž, jako přečíst zprávu, když ti pípne na stole a partner ti řekne, abys mu ji přečetla.
Přesně tak, ale pro některé osoby je to těžko pochopitelné.
@kdochcekam píše:
Já neříkám, že to tak můj muž praktikuje, ale nemám potřebu cokoliv tajit, když mi pípne telefon, klidně mu řeknu ať mi přečte kdo co píše…nejsme žádní agenti, abysme před sebou tutlali takové blbosti…to je dneska strašná móda být tajemnej a něco skrývat. Já mám před prahem zameteno a můj chlap taky.
a když se mi kámoška s něčím svěřuje, tak automaticky počítá s tím, že to svýmu vyžvaním![]()
![]()
Takže o citlivém problému o kterém nechce aby ho věděl jakejkoliv chlap, se musí svěřit někomu jinýmu.. Ale je fajn, že to ví, že neudržíš jejich citlivé věci.
@kdochcekam píše:
Hele, když má tu potřebu pro svůj klid, tak ať si mně klidně lustruje…já mám svědomí čistý a on zjistí, že to byla zbytečná ztráta času a přestane s tím sám a bude se cejtit hloupě. Není to rozhodně nic katastrofickýho podle mě.
@hanka.br. píše:
Jo a ještě je v životě dost věcí, které partnerovi říkat, je minimálně nevhodné..
@Kikuč píše:
@radkka @hanka.br.
Já to rozhodně chápu, nemyslím si že by měl někdo číst tvoje emaily či sms od rána do večera každý den. Chtěla jsem říct, že když se někdo někam podívá a něco najde, tak se má řešit co tam je a ne, „ty mě porušuješ soukromí…“Ono to pak většinou vyzní tak, že ty jsi ta špatná, že jsi porušila to a to a ne ta podstata, že tam něco bylo…
Pokud jdu na počítač, tak okamžitě poznám, že jsem na jiném profilu/mailu a odhlásím se, ještě se mi nestalo, že bych si přitom omylem přečetla zprávu.