Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
mam takovou otázku. Je to dost citlivé, proto anonym. ![]()
S přítelem jsme dva roky.Mame dvouměsíční miminko.Oba jsme ho chtěli. Kvuli dítěti jsem prodala byt a pořídili jsme si větší, ukončila jsem provoz celkem úspěšného podnikání.
A ted se dostávám k věci. Behem těhotenství jsem prisla na to, ze mi byl nevěrný. Šlo pry jen o úlet. Nějak jsme to ustali, ale důvěra je jaksi narušena. Proto mi to občas nedá a vlezu mu do telefonu či mailu.
Vy co jste partnerovi odpustily nevěru, děláte to také? Přítel tvrdí, ze jsem paranoidní. ![]()
Ne, nedělám. A to jsem paranoidní dost.
Odpustila jsem, ale nezapomněla jsem.
Nejsi anonym.
Jestli přítel ví, že mu do mobilu lezeš, tak by jistě závadnou komunikaci stejně mazal.
Pokud nevěru odpustíš, tak musíš jít dál a vybudovat důvěru, šmírováním to nevyřešíš.
Nejsi anonym
Jinak -kdybych nevěru odpustila, vím, že bych už nikdy nevěřila Že bych asi dělala to stejný. ze bych pokaždé, kdyby někam jel, sel mela v hlavě, že jde jinam
trápila bych se moc a proto nevěra je věc co neodpustím
I když jsem se snažila. nejde to
Takže u nás na tom skončilo manželství.
Velká škoda toho ukončeného podnikání. Máš vyřešeno, co bys udělala, pokud bys v mailu nebo mobilu našla něco špatného?
Šmírováním v telefonu a mailu shazuješ jenom sebe. Vím, že to možná nebude populární názor, ale můj názor je, že každému v životě přeběhne přes cestu někdo, kdo se mu bude líbit a kdo mu třeba na chvilku zamotá hlavu. No a tím, že partnera budu šmírovat, tak mu překazím šanci to „ustát“ a důstojně překonat… No a k tvojí situaci, vím, že s miminkem je to těžší, ale odpusť a zapomeň, jinak si zničíš život.
Tyjo, mě by ve tvojí situaci nejspíš kleplo
. Promiň, ale je to pěkná sviňárna a já bych to nikdy nerozdejchala. Tohle přece není láska..
Chápu, že tvoje důvěra je nalomená, ale je to buď a nebo..Buď si mu odpustila a chceš s ním zůstat tudíž se k tomu už nikdy nebudeš vracet a nebudeš mu prolézat telefon ani maily..A nebo mu nevěříš tudíž si to neustála a pak nemá cenu aby jste spolu byli..Trápíš tím akorát samu sebe..ta nervozita, jestli něco najdu nebo nenajdu..Držím palce ať se s tím srovnáš a klape vám to..
Nemá to cenu po něčem pátrat, já osobně se takové věci ani nesnažím zjistit, protože bych se musela pak nějak zachovat - buď se rozejít - což se mi nechce - nebo odpustit a pak se užírat, lepší je nevědět
víš co bys udělala kdyby si něco našla? odpustila znovu? nebo se zase užírala…
Anonym nejsem, protože jsem nováček ![]()
Ja nevím, co me k tomu vede. Mockrát jsem si říkala, ze už to neudělám, ale to pokušení je velké. Asi prostě nechci byt za blbce.Co bych udělala? Nejspíš bych to ukončila. Sama nevím.
Neodpustila. A rozhodně bych kvůli němu neprodala byt, nenechala podnikání atd.. další věc, pokud chceš odpustit, nepátrej.
Taky jsem měla tenhle názor. O jeho uklouznutí jsem se dozvěděla úplnou náhodou. Stěhovali jsme se a on nechal telefon doma a odjel do sberneho dvora. Telefon začal zvonit a ja se koukala kdo volá. Byla to jeho maminka.Tak jsem to zvedla. Behem hovoru mu prisla sms. Jméno bylo zvláštní tak jsem se podívala. No a bylo to!!Nestačila jsem se divit.
Tak to nebylo vyhradne kvuli němu, chtěli jsme to oba.Sla jsem na mateřskou.
Neboj nejsi prvni ani posledni podvedena zena cn toto dela.ja taky a delat budu. neverim mu uz a on to vi. bohuzel. odpustila ale nezapomela to ani nejde. ![]()