Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucad77 píše:
No a co jí třeba zakážete? Je to něco, co ji opravdu zamrzí? Fyzické tresty bych taky nevolila. U našich dětí z rodiny vždycky nejspolehlivěji zabral zákaz jakékoli elektroniky.
U nás nejvíc funguje zakázat mobil a počítač. A pak být důsledný. Když něco řeknu, tak to platí a ne čekat, přemlouvat až se uráčí nebo to opakovat víckrát.
V současné době docházím na psychoterapii… Nikdy jsem mu to neřekla.. Je mi to strašné líto, protože i přesto ho mám ráda…
@lucad77 píše:
No a jak se na ty zákazy tváří? Je jí to jedno, nebo je naštvaná? Jak dlouho takový zákaz trvá? Mám pocit, že vás nebere jako autoritu, tou je pro ni zjevně otec. Nemohl by vás podpořit a domluvit jí?
Dela ze ji je to jedno..
Nekdy den, nekdy 3 dny..
No s otcem se zkusim jeste nejak domluvit, ale on sam to resi, ze se mu prehne pres koleno..
Střídačka. Děcko neví čím je. Pendluje i mezi city k rodičům, nejen v domácnostech!
Dcerka je ještě malá, můžeš s ní mít krásný vztah. Ještě nic není ztraceno.
Klasika- důslednost, hodně lásky a pozornosti. Já osobně bych se šla poradit k psychologovi. Ne dětskému, ale ty si zajdi. Pokud se ty najdeš, v tom, jak a co chceš, budeš vědět jak vést dceru a jak ji vychovávat. Hodně štěstí ti přeji
@VitaminC píše:
No, ja nevim. Z toho popisu to nelze poznat. Z toho, cos uvedla, mi neprijde na trestani nic. Muj syn by bez ucitelky ve skole nevedel, ze nejaky den matek existuje, ale neco vyrabeli, tak mi to dal s pusou uz v patek. Vzteka se u ukolu taky. Normalne nabidnu pauzu nebo si zaboxovat na pytel nebo si pustime na plne pecky Daft punk a trsame.
Dik za typ, zkusim na ni tedy vice po dobrem..
@Anonymní píše:
Dela ze ji je to jedno..
Nekdy den, nekdy 3 dny..No s otcem se zkusim jeste nejak domluvit, ale on sam to resi, ze se mu prehne pres koleno..
On sám je ubohý, pokud to nezvládne řešit jinak…
@Anonymní píše:
Dela ze ji je to jedno..
Nekdy den, nekdy 3 dny..No s otcem se zkusim jeste nejak domluvit, ale on sam to resi, ze se mu prehne pres koleno..
a dostane fakt nařezáno a nebo to jen říká?
@Anonymní píše:
Tělesné tresty jsou hnus… Pár výchovných jsem od svého otce také dostala a následek to mělo takový, že se totálně hnusim jeho doteků… Je mi nepříjemná myšlenka toho, že bych ho měla obejmout nebo si s nim jít zatancovat… A to už je to x let…To, že se dítě vzteká je naprosto normální a vymezit mantinely bez tělesných trestů jde…
No a nejvic me udivuje, ze dcera tatu uboznuje..minuly tyden kdzy byli na vylete, tak na fotce mu sedela na kline..
Da mu pusu kdyz ji veze od neho ke me..
No narozdil od ex se tomu snazim vyhybat no..
@Anonymní píše:
No a nejvic me udivuje, ze dcera tatu uboznuje..minuly tyden kdzy byli na vylete, tak na fotce mu sedela na kline..
Da mu pusu kdyz ji veze od neho ke me..No narozdil od ex se tomu snazim vyhybat no..
Tak dítě si přeje být zbožňováno, problém je, že to všechno může vygradovat až později v dospělém věku. Ale chápu tě, někdy je to s dětmi náročné..
@ka2ka píše:
a dostane fakt nařezáno a nebo to jen říká?
No dle jeho slov ji skutecne nareze. ![]()
@Anonymní píše:
V současné době docházím na psychoterapii… Nikdy jsem mu to neřekla.. Je mi to strašné líto, protože i přesto ho mám ráda…
Měla jsem podobnou výchovu, běžně pár výchovných, navenek sluníčková rodina, hodné, šikovné dětičky… a dodnes se na návštěvách přetvařuju. Z doteku otce se mi dělá fyzicky špatně dodnes, vyhýbám se pobytu v jedné místnosti a nikdy rodiče už snad přes 10 let nenavštěvuju bez manžela. Na uvítání se obejmu, usměju, ale to hra na jako, jenom proto, že dětem nechci brát prarodiče… holt ta výchova, že holky mají být hlavně HODNÉ
. Na rozdíl od tebe tedy tátu autenticky nemám ráda a vůbec by mě netrápilo, kdybych ho více nepotkala
.
@Da12 píše:
U nás nejvíc funguje zakázat mobil a počítač. A pak být důsledný. Když něco řeknu, tak to platí a ne čekat, přemlouvat až se uráčí nebo to opakovat víckrát.
Ona jr schopna mobil schovat a rict mi, at si ho koukam najit..
No tak mela k tomu pridaneho i zarachs
@Anonymní píše:
Ona jr schopna mobil schovat a rict mi, at si ho koukam najit..
No tak mela k tomu pridaneho i zarachs
@terien píše:
My tohle neřešíme, to by zkusila jednou a chytla by facana přes celou hubu. Domluvy nepomáhají, bít jí nechceš, tak si to holt nechej líbit
Za trisknuti se sesitem nebo za nepoprani ke dni matek?
Nepoprani by mne mrzelo ale tak snad existuje nejaka komunikace ne? Dite nepopreje a matka jde vycist diteti, co je dnes za den. Neslo by to treba jinak, v patek uz se domluvit ‘v nedeli je den matek, nechces si udelat hezky vylet, zajit na zmrzku, at to oslavime?’
A domaci ukoly, ma cenu se stresovat? U nas spis plati ‘vis co, to je tvoje vec, neudelas ukoly, ty budes mit problem a spatnou znamku, ne ja’.
Tělesné tresty jsou hnus… Pár výchovných jsem od svého otce také dostala a následek to mělo takový, že se totálně hnusim jeho doteků… Je mi nepříjemná myšlenka toho, že bych ho měla obejmout nebo si s nim jít zatancovat… A to už je to x let…
To, že se dítě vzteká je naprosto normální a vymezit mantinely bez tělesných trestů jde…