Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@michee píše:
To jo, i to je možné. Pravda, že teď jsou některé děti dost zákeřné a zlé, dokonce už i mezi dvou a tříletými.
Většina dětí tohle zvládla před nástupem do školky, tak snad se i v tomto případě zadaří.
Ucitelky rikaly ostatnim detem, ze je ostuda, ze se pokakal, zvelicovaly to, deti se pridaly. Proto, pokud dat do skolky s timto velkym problemem, musi byt ucitelky jasne informovane! Ale to ho nevezmou no.
@blumen píše:
Ucitelky rikaly ostatnim detem, ze je ostuda, ze se pokakal, zvelicovaly to, deti se pridaly. Proto, pokud dat do skolky s timto velkym problemem, musi byt ucitelky jasne informovane! Ale to ho nevezmou no.
Kamarádce vzali dcerku a věděli, že se počurává i pokakává. Každopádně toto říct učitelka mému dítěti, tak bych asi vypěnila. Ony mají děti motivovat a ne shazovat. Syn teď chodí do soukromé školky a tam k tomu přistupují fakt jinak, ale bude tam jen do srpna, pak přesun do státní, tady už je moc starý.
@michee píše:
Kamarádce vzali dcerku a věděli, že se počurává i pokakává. Každopádně toto říct učitelka mému dítěti, tak bych asi vypěnila. Ony mají děti motivovat a ne shazovat. Syn teď chodí do soukromé školky a tam k tomu přistupují fakt jinak, ale bude tam jen do srpna, pak přesun do státní, tady už je moc starý.
Ne dítě má jít do školky zralé na školku- tzn. bez plen, učitelka není sestra v jeslích, aby dítě přebalovala, ostuda to je, děti to vviděj, tak co má říct ![]()
@blumen píše:
@Lenka5512 tak u tech nasich pribuznych to skolka zhorsila. Ja bych mu po „nasi“ zkusenosti dala zpatky plinku, stejne to bez ni nema smysl. A cekala, au mu to sepne. Zkusila bych ji pak sundat za 14 dni a pripadne za dalsich 14 dni a podobne. A prestala se o tom kadeni a curani bavit a nutit ho. Bude to mit opacny efekt a navic to delate uz dlouho a k nicemu. Je to ten stejny pripad jako u nas, v bledemodrem.A jo, deti maji obcas nehody, ale pak uz byly u nas ucotelky nas-ane maximalne, delali mu naschvaly, ignorovaly ho, proto uz do skolky nechodi.
No vidím to stejně- a tím pádem dítě, co má plíny nemá co dělat vě školce, učitelky by mu rozhodně neměly dělat naschvály, ale rozhodně tam nejsou od toho, aby dítě přebalovaly, prostě v tom případě není dítě na školku zralé, stejně jako dítě zakladatelky
@Tamtama Ty jsi dáreček. Dát dítě (předpokládám, že do státní MŠ) s tím, že vím, že si nedojde na záchod ![]()
Jsem bývalá učitelka v MŠ a maminky nezlobte se, ale kdybych věděla, že má nastoupit dítě, které neumí chodit na WC, tak udělám vše pro to, aby nenastoupilo.
Píši o podmínkách v běžné státní školce (28 dětí).
@enny3 píše:
Ne dítě má jít do školky zralé na školku- tzn. bez plen, učitelka není sestra v jeslích, aby dítě přebalovala, ostuda to je, děti to vviděj, tak co má říct
Tak může říct, že Pepíček ještě nemumí chodit na záchod. A víc to nekomentovat. Nemusí dítě záměrně zesměšńovat pře dostatními.
Když dítě nebude umět malovat nebo mu nepůjde lézt na prolézačku, přičemž vzhledem k věku už by to umět mělo, taky by Ti přišlo ok ho před ostatními nazývat ostudou?
@sloninka píše:
@Tamtama Ty jsi dáreček. Dát dítě (předpokládám, že do státní MŠ) s tím, že vím, že si nedojde na záchod
Jsem bývalá učitelka v MŠ a maminky nezlobte se, ale kdybych věděla, že má nastoupit dítě, které neumí chodit na WC, tak udělám vše pro to, aby nenastoupilo.
Ale Tamtama píše, že ve školce občas nehoda. Můj synovec měl nehody ještě v předškolní třídě, měl teda na to papír, že řeší zdravotní problém (který se ale stejně po letech neprokázal a šlo o psychický problém a nedozrálost). Co teda měli dělat, nechodit do práce?
A mmch., naše paní učitelky jsou tolerantnější, a to je u nás třída, kde z 28 dětí je cca 10 ve věku 2-3 let. A nejde tady jen o WC, ale i o sebeobslužnost, jídlo, oblékání, které u těch 2 letých neodpovídá kritériím přijetí, přesto do školky chodí a učitelky to zvládají.
@Svistice píše:
Tak může říct, že Pepíček ještě nemumí chodit na záchod. A víc to nekomentovat. Nemusí dítě záměrně zesměšńovat pře dostatními.
Když dítě nebude umět malovat nebo mu nepůjde lézt na prolézačku, přičemž vzhledem k věku už by to umět mělo, taky by Ti přišlo ok ho před ostatními nazývat ostudou?
Souhlasím, nechápu, proč by to měla být ostuda a dítě zesměšňovat. Každé dítě je jiné, jedno šikovné motoricky, jiné sportovně nadané, další pěkně zpívá. Moji synové neumí kreslit a taky je nikdo nezesměšňoval.
Mám zkušenost se třemi školkami a nikde se dětem neposmívali! V každé třídě se našel někdo, kdo se počůrával nebo pokakával a nikdy s tím nebyl problém. Když vidím reakci enny, tak mi přijde, že za některé reakce dětí můžou rodiče. Pokud takto mluvíte doma, že je dítě ostuda, tak pak se není čemu divit, že se děti posmívají…
Příspěvek upraven 23.06.16 v 19:37
@bramburka81 píše:
Ale Tamtama píše, že ve školce občas nehoda. Můj synovec měl nehody ještě v předškolní třídě, měl teda na to papír, že řeší zdravotní problém (který se ale stejně po letech neprokázal a šlo o psychický problém a nedozrálost). Co teda měli dělat, nechodit do práce?
A mmch., naše paní učitelky jsou tolerantnější, a to je u nás třída, kde z 28 dětí je cca 10 ve věku 2-3 let. A nejde tady jen o WC, ale i o sebeobslužnost, jídlo, oblékání, které u těch 2 letých neodpovídá kritériím přijetí, přesto do školky chodí a učitelky to zvládají.
Zarazilo mě to, že maminka psala, že dítě do MŠ dávala s tím, že nedokáže chodit na WC. A pokud se nedokáže nepočůrávat (ne občasné nehody, ale PRAVIDELNÉ počůrávání), tak do státní MŠ nepatří.
@sloninka píše:
Zarazilo mě to, že maminka psala, že dítě do MŠ dávala s tím, že nedokáže chodit na WC. A pokud se nedokáže nepočůrávat (ne občasné nehody, ale PRAVIDELNÉ počůrávání), tak do státní MŠ nepatří.
Psala, že prvních 14 dní nosili tašky s počůraným oblečením, pak se to srovnalo. Jako bývalá učitelka v MŠ bys mohla vědět, že děti reagují na školku různě. Můj prostřední syn se taky počůrával, a to už byl rok a půl bez plen. Ne sice pořád, ale ze začátku ty nehody byly celkem časté. Po čase se to smaozřejmě srovnalo. Znám mnoho dětí, které měly ve školce plenu na spaní - na návrh samotných učitelek. Řekla bych, že je to o vstřícnosti
. Samozřejmě, kdyby tam měla 10 takových dětí, tak to bude problém.
@sloninka píše:
@Svistice píše:
No tak sportovní nadán fakt není ostuda- respektive ho nemít, ale neumět ve školce vůbec chodit na záchod ve školkovém věku je ostuda prostě, jasně, učitelka to tak nazývat nemusí, ale já jí fakt chápu, když je to dnes a denně
@sloninka píše:
@Tamtama Ty jsi dáreček. Dát dítě (předpokládám, že do státní MŠ) s tím, že vím, že si nedojde na záchod
Jo s tím souhlasím, nedivím se těm učitelkám a nechápu matky, co cpou dítě, co neumí na nočník do školky, zvlášť, dkyž jsou doma s menším
![]()