Jsou Norové normální?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
26842
21.5.15 19:10
@blecha72 píše:
@pomenkova nejsme muslimové

No me je jedno co jste jako, jen ze se jich tak zastavas ze vsech, i tech co se mozna hromade vrazdi v iraku chces hodit odkaz ale bude ti zle jeste tyden ;) ;) ;) ;)

• načítám...
26842
21.5.15 19:13
@pe-terka píše:
To bylo na mě? :mrgreen:

ne :kytka: Ja uz ani nevim kde co kdo pise, to bylo na tu reakci, ze jsem to ja zacala a ze to bylo ve skolce :mrgreen: Bylo to ve skole a bylo to az potom co tu nekdo z vas napsal, ze se to u vas stalo :mrgreen:

• načítám...
26842
21.5.15 19:17

Jestli to byl kolega tveho manzela, tak se omlouvam, ja myslela ze to byl kolega Blechy, jejiho manzela uz to mam pomatane :D Ja jen ze ona neveri tolika dukazum tak jsem ji tim chtela taky napsat, ze ji verit vse nemusim :mrgreen:

• načítám...
25179
21.5.15 19:31
@pomenkova píše:
ne :kytka: Ja uz ani nevim kde co kdo pise, to bylo na tu reakci, ze jsem to ja zacala a ze to bylo ve skolce :mrgreen: Bylo to ve skole a bylo to az potom co tu nekdo z vas napsal, ze se to u vas stalo :mrgreen:

jojo, ten první podnět byl ode mě - kolega mého muže mu říkal, že v jedné brněnské jídelně si muslimští rodiče vydupali omezení vepřového Ty jsi mi na to odepsala, že se nejspíš inspirovai u vás v Německu, 3 roky zpět. Pak se toho chytla Blecha a chtěla po mě odkaz. Když jsem jí řekla, že to nemám z netu, ale ze soukromých zdrojů (manžel), tak to zochybnila tím, jestli chci vědět, co zas říkal kolega jejího muže…takže tak

• načítám...
26842
21.5.15 19:41
@pe-terka píše:
tak proč jsi mi neodpověděla na 3× položenou otázku, co si myslíš o (ne)agresivitě muslimské víry?

To mi pripomina jeden denicek, taky nam tam ta osoba neodpovedela, protoze neco vyznavala, ale vis co, ani me to od ni nezajima, zena co se nezastane matky, je bud divna, nebo poblaznena jinou virou ;) ;) ;)
Nebo jine by bylo, kdyby sama byla obeti nejakeho domaciho nasili a od rodicu, jako dite to pak taky nemuze videt objektivne ze jo?
A kdyby mela jen jiny nazor, tak by neznel tak presvedcive a odsouzenihodne :!

Příspěvek upraven 21.05.15 v 19:43

• načítám...
26842
21.5.15 19:42
@pe-terka píše:
jojo, ten první podnět byl ode mě - kolega mého muže mu říkal, že v jedné brněnské jídelně si muslimští rodiče vydupali omezení vepřového Ty jsi mi na to odepsala, že se nejspíš inspirovai u vás v Německu, 3 roky zpět. Pak se toho chytla Blecha a chtěla po mě odkaz. Když jsem jí řekla, že to nemám z netu, ale ze soukromých zdrojů (manžel), tak to zochybnila tím, jestli chci vědět, co zas říkal kolega jejího muže…takže tak

no tomu bych i verila, protoze tady se to stalo a odkazu mam dost ;) ;) ;)

• načítám...
25179
21.5.15 19:51
@pomenkova píše:
To mi pripomina jeden denicek, taky nam tam ta osoba neodpovedela, protoze neco vyznavala, ale vis co, ani me to od ni nezajima, zena co se nezastane matky, je bud divna, nebo poblaznena jinou virou ;) ;) ;)
Nebo jine by bylo, kdyby sama byla obeti nejakeho domaciho nasili a od rodicu, jako dite to pak taky nemuze videt objektivne ze jo?
A kdyby mela jen jiny nazor, tak by neznel tak presvedcive a odsouzenihodne :!Příspěvek upraven 21.05.15 v 19:43

No, něco za tím bude, že nechce odpovídat. Člověk by to i respektoval, kdyby sama nebyla tak kousavá k ostatním :think:. Na druhou stranu já lidi, co mají potřebu vrtat a urážet vnímám tak, že si tím nejspíš řeší nějaký problém (to ted myslím obecně). Já snad vyrovnaného pohodáře, který by byl k ostatním sarkastický, ani neznám. U mě se to prostě vylučuje :think:.

• načítám...
12272
21.5.15 19:59
@Nimie píše:
Jasně, zase urážky a nic z toho. Je dost smutné, že nic jiného neumíš. ;)

Fakt jsem si žádných urážek nevšimla. Patrně máš problémy se sebevědomím, proto tě kde co urazí. S tím ti ale bohužel nepomůžu, nejsem na to odborník.

• načítám...
12272
21.5.15 20:02
@Angua píše:
No jde pak taky o to, jestli firma vyrábějící vakcíny vyrábí i přípravky na podporu imunity. Uznávám, nechce se mi to hledat (ale možná si dám později tu práci), takže jestli znáš konkrétní případ, tak sem s ním :mrgreen:Taky by mě zajímalo, jak podle tebe funguje imunita, že se nedá posílit :think:

Jo tak jestli tě něco zajímá, co ti brání v tom si to zjistit? Směle do toho. :mavam:

• načítám...
12272
21.5.15 20:03

@pomenkova proč si nesmíš vysadit jabloň? Docela na to musím myslet.

• načítám...
26842
21.5.15 20:27

@pe-terka no mozna je zatim prave to, ze se to takovym zenam uz stalo, ze jim nekdo odebranim deti vyhrozuje pokud nekde vyjadri podporu jinym zenam, kterym nekdo vezme deti. Nepisi ted konretne nekoho, ale neco za tim byt musi :think:
Hodne casto pak takove zeny prave nesymaptizuji k nekomu kdo by mel mit prava, kdzy ona sama ho mit nema a podobne :nevim:
To je to same, kdyz ti nekdo napise denicek o tom jak je stastny a rejplaky zacnou psat kdo vi jak dlouho..typicky znak toho, ze doma to nefunguje ze??
Proste tohle se neda :nevim: Clovek by mel zustat objektivni podle meho a nerypat do nekoho koho nezna, ikdyz je fakt, ze se nekdy taky necham stahnout a reaguji podrazdene ;)

• načítám...
26842
21.5.15 20:35

@tiffany Poupravuji,ja ne muj soused, ja uz mam vysazeno a smrk je napriklad jeden z duvodu, ze to nejde, ze by to v budoucnu bylo moc vysoke atd, jablon snad jo ;) napsala jsem jablon protoze mi soudsed rekl, ze se mam pozeptat na poradkove sluzbe, abych pak nelitovala, ze musi pryc, doufam, ze to projde..Muj soused si napriklad postavil nad novy traktor strisku, tkaovou co vidam u domu v cr casto jen strisku nic vic, no a pak se prihlasilo plno lidi, ze to nejde, ze to nesmeji mit taky- faktor zavist..No takze prislo mu pisemne oznameni ze to musi dolu, nikomu to nevadilo, jen jednomu sousedovi z financaku proste rejpe tak dlouho, ze on sam to nema, tak proc by to meli jini :roll: :roll: :roll: :roll: No ty zakony uz takove jsou alide pak podle toho reaguji :roll:
Muj kamos ve svycarsku si chtel dat na balkon nejakou clonu aby tam mel stin a neporiosla mu :roll: :roll:

• načítám...
32025
21.5.15 20:38
@tiffany píše:
Fakt jsem si žádných urážek nevšimla. Patrně máš problémy se sebevědomím, proto tě kde co urazí. S tím ti ale bohužel nepomůžu, nejsem na to odborník.

No ještě aby sis jich všimla při tom co píšeš :roll:

• načítám...
26842
21.5.15 20:41

Bäume fällen im Garten

(Bild: colourbox.de)
Vergrößern
Ist die Axt geschärft und die Motorsäge geölt, hat der alte Baumriese im Garten keine Chance. Wenn da nicht die Baumschutzsatzung wäre.

Welche Bäume darf man fällen und welche nicht?

Thema in
Sendungslogo
8.11.2010, 10:10 Uhr
Wer einen Baum fällen möchte, sollte sich immer eine Genehmigung bei der Gemeinde holen. Denn ausschlaggebend ist immer die Baumschutzsatzung der jeweiligen Gemeinde. Generell gilt: Laubbäume sind geschützt und dürfen nicht gefällt werden, wenn sie einen Baumumfang von 60 cm überschritten haben. Eine Ausnahme sind Obstbäume, da sie zu den Nutzpflanzen gehören. Walnuss- und Kastanienbäume zählen zu den Zierpflanzen und dürfen nicht gefällt werden. Nadelbäume sind geschützt, wenn sie einen Stammumfang von 90 cm überschritten haben. Im Einzelfall entscheiden aber immer die Gemeinden selbst.

Welche Ausnahmen gibt es?

Ist ein Baum krank oder gehen vom Gehölz Gefahren für Personen oder Gebäude aus, wenn also z. B. der Baum auf das Nachbarhaus fallen könnte, liegt ein Befreiungsgrund vor. Der Baum darf also gefällt werden. Tipp: Schalten Sie notfalls Ihre Gebäudeversicherung ein. Beschädigen große Baumwurzeln die angrenzenden Wege, ist dies kein Grund, den Baum fällen zu dürfen.

Bekommt der Gartenbesitzer von der Gemeinde die Erlaubnis zum Baumfällen, ohne dass ein Befreiungsgrund vorliegt, muss er „Ersatz- und Ausgleichsmaßnahmen“ leisten, das heißt, einen neuen Baum pflanzen.

Wann darf man Bäume des Nachbarn verschneiden?

Grundsätzlich dürfen Hobbygärtner alle Äste, die vom Nachbarbaum auf das eigene Grundstück herüber ragen, abschneiden. Die Bäume dürfen allerdings nicht bis zur Unkenntlichkeit verstümmelt werden. Am besten einigt man sich vorher mit dem Nachbarn über die Maßnahmen.

Welche Bäume kann man pflanzen, die nicht so schnell wachsen?

Fragen Sie in einer guten Baumschule nach schwachwachsenden Bäumen. Erkundigen Sie sich generell, welche Endgröße die Gehölze haben werden. Pflanzen Sie Bäume grundsätzlich nicht zu nah am Haus. Gute Alternativen zu Bäumen sind einheimische oder auch exotische Sträucher. Sie sind leichter zu pflegen und werden maximal vier bis fünf Meter hoch. Bei Sträuchern gibt es außerdem keine Satzung, die es verbietet, sie wieder zu entfernen.

Social-Media-Dienste aktivieren (Info)
Redaktion: mad / anfi
Bild: © colourbox.de
Letzte Aktualisierung: 23.01.2013, 12:30 Uhr
Artikel drucken drucken Artikel per Mail versenden versenden

SucheSuche

A-Z | Sitemap
hr-online ist nicht für den Inhalt externer Webseiten verantwortlich.
Links im WWW
Im Spätherbst: Nistkästen für Singvögel aufhängen
Baum-Check: Wie sturmsicher ist Ihr Garten?
Tipps vom Fachmann: So wird der Garten winterfertig

• načítám...
50725
21.5.15 20:51
@tiffany píše:
Jo tak jestli tě něco zajímá, co ti brání v tom si to zjistit? Směle do toho. :mavam:

Pouze cas je dnes mym nepritelem. Nemela jsem dnes cas hledat takove veci, mela jsem jine povinnosti. Kdyzme to bude zajimat, urcite si to najdu. Spis jsem chtela poukazat na to, ze clovek pouzivajici argumenty, ktere jsi pouzila ty, by mel mit v tomto ohledu alespon zakladni prehled. Jinak je to zase prejimani nepodlozenych informaci a vymysleni konspiracnich teorii ;)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová