Jsou psychopati pro ženy sexy, a proč ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21111
28.7.20 17:18
@ontarova.stara píše:
No samozrejme ze staci, aby partnerstvi bylo vyrovnane, za me je to idealni stav. Tou formulkou „prirozena dominance“ se casto omlouva vlastni neschopnost vzit zivot do svych rukou, se vsemi riziky a pady. Pro spoustu zen je jednodussi se ohanet tim, ze muz je od prirody vudce a dominantni a nechat se tim zivotem vest.

naprosto souhlasím…není nic tísnivějšího než vlastní svoboda…a je nádherné být nesvobodně nešťastná/ý, protože za to moje neštěstí může někdo jiný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.20 17:19

Myslím že ano a proto, že umí dobře manipulovat. Ukázat jen to, co ostatni chtěji vidět. Vmanipulují člověka záměrně do stavu, kdy jim třeba životni situace nedovolí odejít ( např. nedostatek financí). Ačkoliv nejsou schopni emocí, umí je výborně předstírat a ovládat tím okolí. Myslím, ze moje sestra psychopatka je, není bůhví jaká krasavice, ale umí člověka přesvědcit očemkoliv chce a tak si vždycky užene koho si usmyslí. Dva měsíce je pak „vzorná“ chlapa si namotá a pak predstírá zdravotní problémy. Hypochondr je tady perfektní, „omdlí“ na počkání když se ji to hodí. Tím si chlapa dostane do pozice, kdy si myslí, že je pro ní nezbytný a neprežije bez něj a ona si s ním pak dělá co chce. Takhle se to v pořád opakuje, dokud ji chlap neomrzí a nepřijde další. Někteří s ní šli do vztahu i opakovaně a čím je starší, tim je rafinovanější. Přitahije hlavně „slabší“ povahy.

• Citovat
  • Upravit
14107
28.7.20 17:19
@pohledzdruhestrany píše:
Kdyby to tak nebylo, tak by přece tolik žen nezaložilo rodinu a nepořídilo si děti s tolika psychopaty, viz zdejší diskuze,a kdyby platilo…to se nedalo poznat, on mě zmanipuloval, kam se tedy poděla ta bájná ženská intuice, kterou údajně mají ženy víc nežli muži?

Hele dokud nežijete v domácnosti s psychopatem, tak to nepochopis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
28.7.20 17:21
@_.Emilyyy píše:
Hele dokud nežijete v domácnosti s psychopatem, tak to nepochopis..

říkají ženy, které se dostaly do situace, že žijí v domácnosti s psychopatem, ovšem mnoha jiným ženám (by) se to nikdy nestalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
28.7.20 17:22
@Anonymní píše:
Myslím že ano a proto, že umí dobře manipulovat. Ukázat jen to, co ostatni chtěji vidět. Vmanipulují člověka záměrně do stavu, kdy jim třeba životni situace nedovolí odejít ( např. nedostatek financí). Ačkoliv nejsou schopni emocí, umí je výborně předstírat a ovládat tím okolí. Myslím, ze moje sestra psychopatka je, není bůhví jaká krasavice, ale umí člověka přesvědcit očemkoliv chce a tak si vždycky užene koho si usmyslí. Dva měsíce je pak „vzorná“ chlapa si namotá a pak predstírá zdravotní problémy. Hypochondr je tady perfektní, „omdlí“ na počkání když se ji to hodí. Tím si chlapa dostane do pozice, kdy si myslí, že je pro ní nezbytný a neprežije bez něj a ona si s ním pak dělá co chce. Takhle se to v pořád opakuje, dokud ji chlap neomrzí a nepřijde další. Někteří s ní šli do vztahu i opakovaně a čím je starší, tim je rafinovanější.****Přitahije hlavně „slabší“ povahy.

no právě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
28.7.20 17:23
ale, jak jsem psal výše:
je velmi častá/nezbytná výbava alfa samců psychopatie? dle mého ano, protože citlivý váhavý intelektuál, nejistý sám v sobě, protože vnímá a přemýšlí a zejména soucítí, se nedostane na alfa vrchol, respektive velmi nepravděpodobněji

takže je to klasická otázka, co bylo dřív, slepice nebo vejce?

je alfasamec psychopat(aspoň trochu), protože je to nezbytná výbava alfasamce anebo mají přitažliví alfasamci naprostou náhodou pouze shodné vlastnosti s psychopaty?…

To, zda jsou psychopati často alfa samci je statistika. Dejme tomu, že definuješ alfa samce jako společensky úspěšného muže (peníze, moc, prestiž), který je (vzhledem k tomu, co tě zajímá) zároveň úspěšný u žen. Průšvih je, že si s tím pojmem zachází každý po svém (třeba tvoje aspoň trošku psychopat), ale stejně.

Odhadem: Máš třeba 1% psychopatů v populaci a do 5% lidí s psychopatickými rysy. Víc mužů než žen.

Asi 25% až 30% vězňů za násilné trestné činy u mužů a asi 10 - 15% za násilné trestné činy u žen, jsou psychopati. Vězeň není alfa samec v typickém pojetí, takže se dá říct, že ne každý psychopat je alfa samec. A i běžný muž má nejspíš u žen větší úspěch, než dlouhodobě zavřený psychopat.

Na druhou stranu, odhaduje se, že asi 10 - 20% všech CEO jsou psychopati (asi tam počítají i ty s psychopatickými rysy). To samé právníci, obchodníci… vesměs nadprůměrně placená povolání, často s určitou prestiží nebo vlivem. Nejméně jich je naopak v pečovatelských povoláních, u kadeřníků a podobně. Tady je to těžké - určitě bude větší podíl psychopatů u klasických alfa samců z mužského hlediska. Ale s praktickým úspěchem u žen už si jistý nejsem - takový zdravotní bratr si může vrznout docela často, byť to pro ženy není vysněný ideál. :mrgreen:

Celkově, být psychopat není nezbytná výbava alfa samce. Není ani většinová. Ale na to, jak je psychopatů v populaci málo, se velmi často dostávají na pozice, které z nich snadno udělají ve společnosti alfa samce. Takže není to nezbytný, ani většinový předpoklad, ale je to vlastnost, která v tom pomáhá. Ale všimni si, že i když žena jde po alfa samcích, tak šance, že narazí zrovna na psychopata, je statisticky dost nízká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
28.7.20 17:29
a perlička k těm trestancům
Například kliničtí lékaři a psychologové pracující ve vězeních již dlouho vědí, že vězni s psychopatickými rysy se často velmi houževnatě snaží o sexuální styky s vězeňským personálem – a velmi často úspěšně. A navzdory tomu, že by zaměstnanci měli být vybaveni nástroji, jak zabránit tomu, aby byli podvedeni manipulací a šarmem, které psychopatičtí muži dokážou vyvinout, zatímco patří mezi nejnásilničtější a nejvýbušnější trestance,“ uvedl serveru PsyPost vedoucí studie Kristopher Brazil.
Zdroj: https://www.idnes.cz/…man-styl_fro

To máš sice bod, ale zároveň sis naběhl. :D

Psychopati nesvádí vězeňský personál tím, že se projevují jako psychopati, ale že úspěšně imitují mužské vlastnosti, které jsou pro ženy přitažlivé. Tedy ženy tam nejdou cíleně po psychopatech, ale nechávají se psychopaty ošálit.

Úspěch psychopatů je založený na stejné věci, jako úspěch profesionálních baličů a sňatkových podvodníků. Předstírat velké kvality je krátkodobě snazší, než je mít. Zejména, když to dotyčný dlouhodobě cvičí a o nic mu při kontaktu se ženou nejde, není z toho tak nervózní, jako běžný muž.

To svědčí o naivitě a nevyzrálosti těch žen a o jejich přehnaných očekáváních (dost možná podpořených romantickými filmy). Ale není to důkaz, že by psychopati jako takoví byli sexy pro ženy. Pokud se psychopati musí přetvařovat, aby sbalili ženu, je to spíš důkaz proti.

Ryba také hledá živou kořist a nejde cíleně po návnadě. Ale návnada může imitovat dokonalou kořist tak účinně, že jí ryba dá přednost.

Příspěvek upraven 28.07.20 v 17:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
28.7.20 17:29
@Jahor píše:
To, zda jsou psychopati často alfa samci je statistika. Dejme tomu, že definuješ alfa samce jako společensky úspěšného muže (peníze, moc, prestiž), který je (vzhledem k tomu, co tě zajímá) zároveň úspěšný u žen. Průšvih je, že si s tím pojmem zachází každý po svém (třeba tvoje aspoň trošku psychopat), ale stejně.

Odhadem: Máš třeba 1% psychopatů v populaci a do 5% lidí s psychopatickými rysy. Víc mužů než žen.

Asi 25% až 30% vězňů za násilné trestné činy u mužů a asi 10 - 15% za násilné trestné činy u žen, jsou psychopati. Vězeň není alfa samec v typickém pojetí, takže se dá říct, že ne každý psychopat je alfa samec. A i běžný muž má nejspíš u žen větší úspěch, než dlouhodobě zavřený psychopat.

Na druhou stranu, odhaduje se, že asi 10 - 20% všech CEO jsou psychopati (asi tam počítají i ty s psychopatickými rysy). To samé právníci, obchodníci… vesměs nadprůměrně placená povolání, často s určitou prestiží nebo vlivem. Nejméně jich je naopak v pečovatelských povoláních, u kadeřníků a podobně. Tady je to těžké - určitě bude větší podíl psychopatů u klasických alfa samců z mužského hlediska. Ale s praktickým úspěchem u žen už si jistý nejsem - takový zdravotní bratr si může vrznout docela často, byť to pro ženy není vysněný ideál. :mrgreen:

Celkově, být psychopat není nezbytná výbava alfa samce. Není ani většinová. Ale na to, jak je psychopatů v populaci málo, se velmi často dostávají na pozice, které z nich snadno udělají ve společnosti alfa samce. Takže není to nezbytný, ani většinový předpoklad, ale je to vlastnost, která v tom pomáhá. Ale všimni si, že i když žena jde po alfa samcích, tak šance, že narazí zrovna na psychopata, je statisticky dost nízká.

promiň nemůžu si pomoct u toho zdravotního bratra…to je tím, že jeho milenky jsou většinou ještě v narkóze :mrgreen:

no tak trochu už bulvárně, dej mi případ nějakýho obecně známýho alfa samce, kterej zjevně není psychopat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
28.7.20 17:30
promiň nemůžu si pomoct u toho zdravotního bratra…to je tím, že jeho milenky jsou většinou ještě v narkóze :mrgreen:no tak trochu už bulvárně, dej mi případ nějakýho obecně známýho alfa samce, kterej zjevně není psychopat

Jako že chceš diskuzi o tom, jak rozlišovat psychopaty a narcise? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
28.7.20 17:32

@pohledzdruhestrany myslím, že vedle sebe stavíš dva extrémy: sexy dravého psychopata vs váhavý intelektuál nejistý sám sebou. Nikdy jsem si nenašla psychouse, a přesto bych o toho nejistého váhavého taky neměla zájem. Trochu mi přijde, jako kdybys vybíral mezi morbidní obezitou a smrtelnou anorexií.

• Citovat
  • Upravit
21111
28.7.20 17:34
@Jahor píše:
To máš sice bod, ale zároveň sis naběhl. :D

Psychopati nesvádí vězeňský personál tím, že se projevují jako psychopati, ale že úspěšně imitují mužské vlastnosti, které jsou pro ženy přitažlivé. Tedy ženy tam nejdou cíleně po psychopatech, ale nechávají se psychopaty ošálit.

Úspěch psychopatů je založený na stejné věci, jako úspěch profesionálních baličů a sňatkových podvodníků. Předstírat velké kvality je krátkodobě snazší, než je mít. Zejména, když to dotyčný dlouhodobě cvičí a o nic mu při kontaktu se ženou nejde, není z toho tak nervózní, jako běžný muž.

To svědčí o naivitě a nevyzrálosti těch žen a o jejich přehnaných očekáváních (dost možná podpořených romantickými filmy). Ale není to důkaz, že by psychopati jako takoví byli sexy pro ženy. Pokud se psychopati musí přetvařovat, aby sbalili ženu, je to spíš důkaz proti.

Ryba také hledá živou kořist a nejde cíleně po návnadě. Ale návnada může imitovat dokonalou kořist tak účinně, že jí ryba dá přednost.

dle mého vězni jsou pro ženy sexy svou reálnou či domnělou dominancí

ale to jsme zase u tý i jen přirozený dominance, viz debata s ontarova. stara výše…dominance je u většiny žen sexy, ale není samotná touha dominovat psychopatická a to, že je dominance vnímána ženama jako sexy taky opozitně ve stejný absolutní hodnotě psychopatický úplně stejně?

Příspěvek upraven 28.07.20 v 17:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
28.7.20 17:36
@Jahor píše:
Jako že chceš diskuzi o tom, jak rozlišovat psychopaty a narcise? :mrgreen:

narcise znám, to jsem já a jsem velmi sexy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
28.7.20 17:37
@Lalelale píše:
@pohledzdruhestrany myslím, že vedle sebe stavíš dva extrémy: sexy dravého psychopata vs váhavý intelektuál nejistý sám sebou. Nikdy jsem si nenašla psychouse, a přesto bych o toho nejistého váhavého taky neměla zájem. Trochu mi přijde, jako kdybys vybíral mezi morbidní obezitou a smrtelnou anorexií.

samozřejmě zjednodušuju kvůli rozlišení a lepšímu pochopení, co chci říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
28.7.20 17:37
@šupsem šuptam píše:
Takže vlastně nebyla úplně v pohodě.

Bylo tím myšleno to, že pro širší okolí to byla na pohodu baba, rozhodně nikdo, kdo by se plačtive belhal životem. Proto to klamné zdání, že psychopati jsou sexy pro všechny ženy.

• Citovat
  • Upravit
1612
28.7.20 17:46
no tak trochu už bulvárně, dej mi případ nějakýho obecně známýho alfa samce, kterej zjevně není psychopat

Hledat stylem „kdo zaručeně není psychopat“ je těžké. Protože takhle zvenku nejde vyloučit kvalitní masku a je to jako hledat slavné osobnosti, které zaručeně nespáchaly zločin.

Snazší je hledat narcise, hysteriky, maniaky, bipolární, paranoiky, schizofreniky a řadu dalších.

Bill Clinton je podle mě mnohem pravděpodobněji narcis. Dokonce i Donald Trump je podle mně spíš narcis, než psychopat, ale jistý si nejsem. Zeman i Klaus starší, nejspíš narcisové. Woody Allen.

U Babiše těžko říct. To může být psychopat jak víno, ale může být i obyčejný prospěchář. Vzhledem k tomu, jak nezvládá vztek veřejně v různých situacích spíš psychopat ne.

Příspěvek upraven 28.07.20 v 17:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria