Jsou psychopati pro ženy sexy, a proč ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21111
29.7.20 09:29
@belladonna píše:
Pokud je chlap manipulátor, tak je to jasná věc. Na tom není nic až tak divného. Jsou často zmanipulované, bojí se ho, nemají sebevědomí.

sory, tohle jsou kecy, zrovna jsem dneska narazil na rozsudek o odpovědnosti za škodu nezletilých, cituju: Újma tak měla být nahrazena společně a nerozdílně žákem a školou. Nejvyšší soud totiž rovněž dospěl k názoru, že problematický žák již byl natolik vyspělý, aby byl schopný své jednání posoudit a ovládnout.

Naše civilizace je vystavěna na principu, že pokud neovládáš svoje jednání, měl/a bys být zbaven/a právní způsobilosti, ale to by se těm nebohým zmanipulovaným blběnkám asi nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
29.7.20 09:42
@pohledzdruhestrany píše:
takže v podstatě pro tebe ideál je citlivý, něžný a v posteli dokonalý zloděj dobytka :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
29.7.20 09:55
@Hecate píše:
Hlavně ten „manipulátor“ je fakt v poslední době nadužívaný. Jak už někdo psal v jiné diskuzi: ve chvíli, kdy se dotyčný nechce v něčem slepě podřídit a/nebo si chrání vlastní zájmy, je automaticky za manipulátora. Navíc si myslím, že když si sáhneme do svědomí, manipulujeme do nějaké míry všichni, každodenně.

Přesně tak! :potlesk:

Každý kdo pracuje s lidmi, tak nějaké formy manipulace používá, nemusí to být ani se zlým úmyslem, ale jen pro „urychlení provozu“ a snazší provedení toho, co je nutné…

A pozor, může být i manipulace „zespoda“… dožadování se pomoci, poukazování na svoji bezbrannost, takové ty typy, kterým se pořád „něco samo děje“ často svým způsobem života zaměstnají celou rodinu, maminky pak poskytují bydlení ubohým dcerám pravidelně skákajícím na lep svým „manipulátorům“ anebo dotují své osudem zkoušené syny a málokdo si uvědomí, že jde o „manipulace zespodu“, je blbé odmítnout pomoc, že… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My Melody
29.7.20 10:22
@Hecate píše:
Doporučuju: Kevin Dutton: Moudrost psychopatů.
Nebo: Robert Sapolsky: Chování
Tam je spousta odpovědí na otázky, které v této diskuzi zazněly.

Za sebe, kdybych měla odpovědět na otázku, zda jsou nebo nejsou přitažliví pro mě jako pro ženu, bych asi řekla, že ano i ne.

Uznávám, že absence strachu či nervozity v určitých hraničních a nebezpečných situacích pro mě sexy je. Zrovna nedávno jsem si uvědomila, že mi přijde vrcholně vzrušující sledovat, jak chlap „krotí“ nějaké velké divoké zvíře, například chlapy, co pracují v národním parku a sem tam musí uspat slona nebo žirafu, nebo zvěrolékaře, který musí holýma rukama zpacifikovat krávu. Stejně tak mi připadají sexy povolání, kde chlap nasazuje vlastní život nebo ho riskuje pro dobrou věc, například hasič, lékař, záchranář, potápěč… Aby tohle člověk mohl dělat, musí asi být trochu psychopat :-).

Kde mi to ale nepřipadá sexy, když ten chlap riskuje jen proto, aby se blýsknul, aby si nahonil ego, jinému ublížil (i ve smyslu obelhal, okradl, získal nad ním výhodu), tedy chybí-li tam ten bohulibý účel a cíl. Z tohoto důvodu mi připadá valně nesexy většina právníků a ekonomů :-), pak lidi, co lezou na Mount Everest nebo do míst, kde hrozí, že kvůli nim bude nutné vypravit tým lidí, co je půjde zachránit (proto jsem třeba nejsem nějak extra nadšená z lidí, jako jsou ti dva novináři, co je nedávno propustili z Turecka…).

V praxi je kolikrát těžké říct, kde je hranice mezi tím dobrým a špatným.
Každopádně velkou roli hraje i to, jak se ke mně ten člověk chová. K čemu mi je, že je ve vnějším světě za hrdinu, když se ke mně chová neurvale. Nebo naopak…uznávám, že bych byla možná ochotná tolerovat ne úplně košer jednání ve vnějším světě, kdyby se vůči mně choval jako k princezně. :nevim:

Zajimava tema :) :think:, kdyz se nad tim zamyslim, ktere povolani je pro mne sexy, asi zadne, urcite by to nebyl chlap, ktery musi zpacifikovat kravu, jako vegetarian bych mu rekla, nech ji bejt. :) Chlap v narodnim parku, ktery se stara o zirafy, ma sice sympaticke povolani, ale sexy mi to nepripada.
Vyslovene antisexy na mne pusobi uniformy, treba policejna, vojenska, protoze uniforma je tak nejak asociovana s hierarchii a s poslusnosti nadrizene autorite, coz je u mne tezce nepritazlivy.
Odpudive na mne pusobi byznysmeni, fiancnici, proste lide, kteri nekde neco koupi a jinde prodaji, nic sami netvori, jen kupuji a prodavaji, premistuji cisla z jedne kopy na druhou.

Asi nejvic se mi libi povolani hudebnik, fimovy tvurce, spisovatel, pokud je vykonavaji talenty a osobnosti, protoze tihle lide tvori „novej svet“, maji dar a silu menit spolecnost, maji predstavivost, jakysi dalsi rozmer vnimavosti a predevsim maji tvorivost a tvorivost je vlastnost bohu… :)

• Citovat
  • Upravit
My Melody
29.7.20 10:37

A okrem filmaru, spisovatelu a hudebniku se mi tak libi filozofi, myslitele a humanisti :) Kdyz takovej filozof navic dobre vypada, hned je svet hezci :)

• Citovat
  • Upravit
My Melody
29.7.20 10:46
@belladonna píše:
Já bych neřekla, že se tu používá psychopat a manipulátor tak často. Spíš bych většinu chlapů z těch příběhů popsala, jako sobce, nevyzrálé. Ale slovo psychopat použije malé procento žen, co čtu.

Asi proto, ze lidove se antisocialni porucha osobnosti a dalsi v hovorove reci vyskratkuje na psychopata, coz je jen cast z teto skupiny, proste se nazve zjednodusene psychopatem.

• Citovat
  • Upravit
12746
29.7.20 11:00

@My Melody

Zpacifikovat krávu nebo jakékoli jiné velké zvíře není jen o tom, že ji musíš zabít a sníst. To se děje naprosto běžně i v situacích, kdy mu chceš pomoct (ošetřit, dostat odněkud, kde uvízlo, atd.) tak, aby neublížilo Tobě, sobě nebo ostatním. Taková kombinace něhy a hrubé síly :).

Uniformy mě taky moc neberou (příslušnost ke sboru je obvykle spojená s rigidním/autoritářským povahovým naladěním, tedy oblibou řídit a současně být řízen :), a to mi moc nevyhovuje). Určitá výjimka jsou piloti letadel nebo kapitáni lodí. Ale nejsou u mě zase na až tak vysokém žebříčku atraktivity.

Vyloženě nesexy je pro mě „kvádroš“. :) Přitom na hodně žen to má opačný efekt.

Přemýšlím, jaké povolání mi ještě přijde sexy, ale už mě žádné nenapadá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
29.7.20 11:59
sory, tohle jsou kecy, zrovna jsem dneska narazil na rozsudek o odpovědnosti za škodu nezletilých, cituju: Újma tak měla být nahrazena společně a nerozdílně žákem a školou. Nejvyšší soud totiž rovněž dospěl k názoru, že problematický žák již byl natolik vyspělý, aby byl schopný své jednání posoudit a ovládnout.Naše civilizace je vystavěna na principu, že pokud neovládáš svoje jednání, měl/a bys být zbaven/a právní způsobilosti, ale to by se těm nebohým zmanipulovaným blběnkám asi nelíbilo.

Já souhlasím, že s manipulátorem jsou ve stavu, kdy se chovají patologicky, jak píšu, bojí se ho, jsou na něm přitom závislé, to neokecáš, tak to prostě je. Stejně tak on se chová patologicky, samozřejmě. Nějak nechápu, co se tu snažíš pořád dokázat, ty ženský si za to rozhodně nemůžou. Není pro každou snadné to brzy prokouknout a z ničeho nic ho s dětmi opustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
29.7.20 12:00
@My Melody píše:
Asi proto, ze lidove se antisocialni porucha osobnosti a dalsi v hovorove reci vyskratkuje na psychopata, coz je jen cast z teto skupiny, proste se nazve zjednodusene psychopatem.

Jistě, ale ani tak mi to nepřijde tady tak časté, že tu žena s problémem označí toho svého za psychopata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
29.7.20 12:07
@belladonna píše:
Já souhlasím, že s manipulátorem jsou ve stavu, kdy se chovají patologicky, jak píšu, bojí se ho, jsou na něm přitom závislé, to neokecáš, tak to prostě je. Stejně tak on se chová patologicky, samozřejmě. Nějak nechápu, co se tu snažíš pořád dokázat, ty ženský si za to rozhodně nemůžou. Není pro každou snadné to brzy prokouknout a z ničeho nic ho s dětmi opustit.

chci říct, že ty ty ženský si za to prostě můžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My Melody
29.7.20 12:10
@belladonna píše:
Jistě, ale ani tak mi to nepřijde tady tak časté, že tu žena s problémem označí toho svého za psychopata.

Souhlasim, neni raritni tady cist : „Sere na mne, podvadi me, nadava mi, tluce me, ale jinak je skvelej, odrizl me od kamaradu, ale ja ho miluju, co mam delat?“

Příspěvek upraven 29.07.20 v 12:14

• Citovat
  • Upravit
My Melody
29.7.20 12:11
@Hecate píše:
@My Melody

Zpacifikovat krávu nebo jakékoli jiné velké zvíře není jen o tom, že ji musíš zabít a sníst. To se děje naprosto běžně i v situacích, kdy mu chceš pomoct (ošetřit, dostat odněkud, kde uvízlo, atd.) tak, aby neublížilo Tobě, sobě nebo ostatním. Taková kombinace něhy a hrubé síly :).

Uniformy mě taky moc neberou (příslušnost ke sboru je obvykle spojená s rigidním/autoritářským povahovým naladěním, tedy oblibou řídit a současně být řízen :), a to mi moc nevyhovuje). Určitá výjimka jsou piloti letadel nebo kapitáni lodí. Ale nejsou u mě zase na až tak vysokém žebříčku atraktivity.

Vyloženě nesexy je pro mě „kvádroš“. :) Přitom na hodně žen to má opačný efekt.

Přemýšlím, jaké povolání mi ještě přijde sexy, ale už mě žádné nenapadá. :think:

jj, piloti letadel a namornici jsou vyjimka. :)

• Citovat
  • Upravit
12746
29.7.20 12:15
@My Melody píše:

Většinou bývají dost namyšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
29.7.20 12:16
@My Melody píše:

Jojo. Pred hajovnou stoji zarazeny pilot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
29.7.20 12:16
chci říct, že ty ty ženský si za to prostě můžou

Když se změní v průběhu, jako ten můj jeden případ, kdy se „zbláznil“ až po druhém dítěti, tak si za to žena nemůže. Jak by mohla? Nikdo nevidí do budoucna, jak se druhá polovička změní, co se v ní ukrývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí