Karty a kartářky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
26.10.22 20:21

Karty, čísla a hvězdy nelžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sierrablack
26.10.22 20:45
@Cenarius píše:
Jo, tady jsou jen zlí lidi, co nevěří pravé moci kartářek a duchovna co?

Každý máme nějakou pravdu

• Citovat
  • Upravit
5134
26.10.22 21:08
@Milka22 píše:
Jaký máte názor na kartářky a vědmy? Jsou to jenom baby podvodné, nebo říkají pravdu a má cenu za nimi jít?

Je to celé na 99,9999% podvod na bázi chladného či horkého čtení (ten zbytek dávám na možnost, že žijeme v matrixu atd.). Cold reading se dá naučit.

Například ty kartářky kdysi na Primě (jako nespavec - resp. sova - si je pamatuju a dobře). Je jedno, jestli je někdo pomlouvá a říká, že ty dražší jsou lepší, je to stejná blbost, ať tomu sami ti lidé věří nebo ne. Ale jsou to šarlatáni.

Cold reading funguje tak: lidi žijí podle nějakých statistik, jsou nějaké typy lidí.

Takže zavolá nebo přijde paní a je jí 30 a ptá se, jestli bude mít dítě: takže se dá pravděpodobně odvodit: je nespokojená, už se nějaký čas snaží o dítě nebo hledá partnera, touží po dítěti a má na to věk, s tím se dá pracovat. Takže ti ona kartářka bude vykládát, jak někoho najdeš - klientka ale třeba řekne, že už někoho ale má: kartářka tedy otočí: "ale tady vidím, že to není ten pravý, čeká vás ten pravý s kterým budete mít dítě " (klientka to ráda uslyší, protože s tím nynějším se jí to evidentně nedaří, jinak by nepřišla za kartářou a neptala se na dítě atd…). Takže logika a statistika a lidi tím můžete krásně oblbnout, sám to někdy dělám, ale ne jako věštec, ale při balení a svádění holek.

Stačí si lidi dobře rozdělit podle typů, říkat obecný plky a tak. U těch chytřejších a protřelých žen pak funguje víc legrace. Takže když to na ní zkusíte, ona to pozná, vy poznáte, že ona to pozná a ona ví, že vy to předstíráte, na tom se dá stavět a udělat si z toho pr…del. Ona se chytne když chce a už to jede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
26.10.22 21:52

Pírko, prosím tě, ty na mě působíš jako chytrý muž. Poraď mi jak mám najít chlapa. Zkoušela jsem seznamky, ale tam jsou samí nýmandi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
26.10.22 21:53

Verim v intuici…v karty fakt ne…pokud preci jen neco vyjde, byva to jen nahoda, ci dobre psychologicke schopnosti one kartarky.

• Citovat
  • Upravit
53518
26.10.22 21:54
@Milka22 píše:
Pírko, prosím tě, ty na mě působíš jako chytrý muž. Poraď mi jak mám najít chlapa. Zkoušela jsem seznamky, ale tam jsou samí nýmandi.

Přestat se tituloval Milka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5134
26.10.22 21:55
@Sonarka píše:
Verim v intuici…v karty fakt ne…pokud preci jen neco vyjde, byva to jen nahoda, ci dobre psychologicke schopnosti one kartarky.

Ono nejde o to, že bych byl až tak vypočítavej, ve skutečnosti jsem to dělal už v pubertě, intuitivně jsem rozpoznal typy lidí, na základě nějaký zkušenosti. Ale nikdy jsem si nemyslel, že je to nadpřirozené.

A pak jsem zjistil, co je to chladné čtení a racionalizoval jsem to a vylepšil k dokonalosti :*

To je přesně případ, kdy intuitivní stereotyp může být ve skutečnosti pravdivá statistika. Samozřejmě jako skoro každá statistitka je to četný průměr a pak výjimky.

Ty kartářky asi zůstávají buď v té intuitivní fázi a myslí si o sobě, že mají zvláštní schopnosti (ve skutečnosti mají jen dobrý psychologický odhad, když jsou v tom dobré) - nebo jsou to podvodnice co se to naučily nebo prostě to taky racionalizovaly tu původní intuici. Intuice ale není nic nadpřirozeného - je to prostě nějaký druh odhadu, u někoho lepší (někdo je lepší pozorovatel), u někoho horší. U někoho je to víc vědomé, u někoho hodně podvědomé.

Důležitý je tu intuici nechat projít nějakou racionální analýzou, jinak to může být intuice úplně scestná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
27.10.22 08:53

Mám s tím nechtěnou zkušenost, když jsem chodila do školy vizážistiky. Učitelka se mimo jiné věnovala automatické kresbě, o které jsem do té doby neslyšela. Tak jsem z hecu řekla, že bych si přála výklad a že jí to klidně zaplatím. Ona jen zakroutila hlavou, že si nic nebere, vzala papír a tužku a začala čmárat se zavřenýma očima. Podotýkám, že ta baba mě viděla 1.den.😅 No shrnu to - řekla mi snad vše, co jsem si za poslední roky prožila a že jsem v hodně blbým vztahu, nad kterým v příštím roce zapláču. I řekla, že vidí jen mou matku a otce nikde, že s ní mám hodně pevný vztah. No prostě to byl masakr a já domu jela jak ve snu… 😅 Od té chvíle jsem se ve třídě necítila úplně komfortně, protože ta ženská podle mě věděla i to, co jsem jedla den předtím. :lol: :lol: :lol: Od té doby z těhle věci mám strach a respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.10.22 09:00
@MermaidMotel píše:
Mám s tím nechtěnou zkušenost, když jsem chodila do školy vizážistiky. Učitelka se mimo jiné věnovala automatické kresbě, o které jsem do té doby neslyšela. Tak jsem z hecu řekla, že bych si přála výklad a že jí to klidně zaplatím. Ona jen zakroutila hlavou, že si nic nebere, vzala papír a tužku a začala čmárat se zavřenýma očima. Podotýkám, že ta baba mě viděla 1.den.😅 No shrnu to - řekla mi snad vše, co jsem si za poslední roky prožila a že jsem v hodně blbým vztahu, nad kterým v příštím roce zapláču. I řekla, že vidí jen mou matku a otce nikde, že s ní mám hodně pevný vztah. No prostě to byl masakr a já domu jela jak ve snu… 😅 Od té chvíle jsem se ve třídě necítila úplně komfortně, protože ta ženská podle mě věděla i to, co jsem jedla den předtím. :lol: :lol: :lol: Od té doby z těhle věci mám strach a respekt.
Řekla jen to, co prožívá hodně lidí :nevim: Kdo nemá s matkou pevný vztah? Kdo někdy nezaplakal? Kdo nebyl nikdy v blbém vztahu?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
27.10.22 09:02

@Russet Nechela jsem to rozvádět úplně do detailů, ale řekla opravdu specifické věci, které jsem si prožila… :think: Jsem hodně skeptický člověk, ale tohle mi leželo v hlavě dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.10.22 11:40
@MermaidMotel píše:
@Russet Nechela jsem to rozvádět úplně do detailů, ale řekla opravdu specifické věci, které jsem si prožila… :think: Jsem hodně skeptický člověk, ale tohle mi leželo v hlavě dlouho.

Možná si myslíš, jak jedinečný máš život. Ale podobné problémy prožívají všichni. Takže se paní leda strefila a ty ses chytla toho, co na tebe pasuje. Samozřejmě. Lidi nevidí minulost a nevidí do budoucna. Kdyby to tak bylo, chovali by se úplně jinak. Nekreslili by rádoby automatické kresby a podobné blbiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4502
27.10.22 12:17

Nekdy vykladani karet funguje - Pokud jsou to karty Visa, Mastercard, American Express, Diners club apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30727
27.10.22 12:22

Kdo chce věřit, něco v tom najde, kdo nechce, naopak hledá všecky nesmysly, aby si to potvrdil.
Je to o přístupu k tomu. Všecky tydle horoskopy a výklady sou tak šíleně obecne, že v tom dycky něco de najít a naopak lze najít něco, co je blbost.
Výsledkem to hodnotím jako úplný klam a zbytečnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65201
27.10.22 12:23
@Fukitol píše:
Nekdy vykladani karet funguje - Pokud jsou to karty Visa, Mastercard, American Express, Diners club apod.

Takove bych si nechala klidně vykládat kazdy den :mrgreen: pokud bych je tedy i dostala do ruky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30727
27.10.22 12:24
@Sonarka píše:
Čeká tě něco fakt pěkného. Jednoho dne ti napise téměř neznámý muž, kterého budeš pokládat za neodolatelneho a nebudeš ho moct dostat z hlavy. Jo fakt se to stalo, dyt ti píšu… :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí