Kašmírový nebo merino svetr

15
21.9.22 20:33

Kašmírový nebo merino svetr

Ahoj, poraďte mi prosím, kde koupit kvalitní dámský kašmírový/merino/alpaka svetr. Hledám béžový, klasický střih na tělo s normálně dlouhými rukávy a délkou (nic aktuálně trendového). Velikost L, kruhový výstřih. Ráda si za svetr zaplatím i 5000, ale chtěla bych aby vydržel třeba deset let. Všechny běžně koupené svetry mi žmolkují, srazí se i při šetrném praní, potrhají se brzy ve švech apod. (přijde mi, že jsou navrženy tak, aby vydržely jednu sezónu :,( ) Kvalitou se mi líbil pánský svetr z Kamy, ale tam nemají hezké dámské, vždy jen se vzorem nebo profilováním a je volného střihu. Klidně mi doporučte i u vás ve městě nějaký obchod, ráda tam zajedu. Radši si koupím jeden kvalitní než tři co za pár měsíců po nákupu vyhodím. Moc děkuji za rady, hezký večer. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
21.9.22 20:40

@Simoa93 najdi si na FB skupinku žen, které pletou a nech si ho z kvalitní vlny uplést. Jinak, na vlnu šetrné praní neznamená, že to pračka zvládne. Vlna nesnáší prudké změny teplot, takže když ji vypereš na 30 a pak tam napustí ledová voda na máchání, srazí se. Je to pro ni moc velký teplotní skok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
21.9.22 20:55

Rada kupuji svetry v Massimo Dutti. Koukala jsem kvuli tobe ted do apky a bezove 100% kasmir maji.
Ja jich mam par uz nekolik let a jsou skvele. Kasmirovy svetr ze zacatku zmolkuje, prodavaji na to i hrebinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
21.9.22 21:23

Hlasuju za kasmir, neskutečně příjemný a teplý. Utrácet není potřeba - na Vinted prodává x druhu uživatelka Lelvice, v CA prodávají 100% kasmirove svetry za 1990 Kč. Jasne, je nejolik variant kvality kasmiru i cena se odvíjí podle “ply”, ale pořad je to spotřební zboží a mě teda už i několik svetru odešlo - něco jsem omylem vyprala, jiný zapomněla na letisti, takže pořizovací cena kolem litru je adekvatni, protože pak jich mužu mít deset. Většinu mám teda z druhé ruky, par z Peek And Clopenburg (tam stojí 2,5-3tis), ale Lelvice nebo Kasmirovysvet.cz to jisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
21.9.22 21:25
@Simoa93 píše:
Ahoj, poraďte mi prosím, kde koupit kvalitní dámský kašmírový/merino/alpaka svetr. Hledám béžový, klasický střih na tělo s normálně dlouhými rukávy a délkou (nic aktuálně trendového). Velikost L, kruhový výstřih. Ráda si za svetr zaplatím i 5000, ale chtěla bych aby vydržel třeba deset let. Všechny běžně koupené svetry mi žmolkují, srazí se i při šetrném praní, potrhají se brzy ve švech apod. (přijde mi, že jsou navrženy tak, aby vydržely jednu sezónu :,( ) Kvalitou se mi líbil pánský svetr z Kamy, ale tam nemají hezké dámské, vždy jen se vzorem nebo profilováním a je volného střihu. Klidně mi doporučte i u vás ve městě nějaký obchod, ráda tam zajedu. Radši si koupím jeden kvalitní než tři co za pár měsíců po nákupu vyhodím. Moc děkuji za rady, hezký večer. ;)

Moznosti je vice.

Zasada cislo 1 je, ze se vlneny svetr pere rucne. Predpokladam, ze pod setrnym pranim mas na mysli prani v pracce na program vlna, ze? Tak ne-e, pokud si poridis svetr z vlny, musis prilozit ruku k dilu. Mam svetry i starsi nez 10 let, stale drzi, peru ve vane s jemnym pracim praskem na vlnu, jenom jemne mnu v ruce, vanu vypustim, ze svetru z lehynka vymackam vodu, napustim znova vanu a svetr pohonim ve vane, jemne ho promackavam ve vode, aby se z nej uvolnil saponat. Vodu vypustim a napustim do vany po treti vodu a pridam avivaz. Necham svetr alespon 20min v avivazi pohovet. Teprve tak svetr vytahnu, velmi opatrne z nej vymacknu vodu a dam do pracky na vemi setrne zdimani.

Po vyzdimani v pracce pokladam svetr na rucnik a susim na posteli nebo nekde jinde. Pokud je svetr JOOOOO jemny, ani nezdimam v pracce, ale sroluju do osusky a vymackavam vodu z nej pomoci osusky.

Velmi pekne svetry maji v sezane.com, www.wooloverslondon.com anebo kdysi jsem si nejake kupovala v Zara, ale ted fakt netusim, zda nejake dobre maji.

Pridala jsem ti par ukazek ze Sezane a woolovers, pridala jsem i jine barvy, treba te neco oslovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
21.9.22 21:33

Super, díky za zprávy. Typově ten poslední růžový je můj favorit, něco takového bych si představovala. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101819
21.9.22 21:38

@warita Ti nevim, takového sra… s kusem oblečení, to by me ani nehlo. Co neprezije pracku, nema doma co pohledavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423

https://www.vinted.cz/…2555-lelvice

Stačí to sledovat, podle mě každý týden doplňuje nove kusy, nevím, kde na to chodí, ale často ma prémiové kasmirove značky, takže top kvality. Ono není od veci pak i doma vypadat dobre (a byt v teple), protože normálně bys doma v kasmiru s původní PC několik tisic nechodila, zato ve svetru od ni, když vyjde třeba na 600, klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311

@warita já bych se vetřela s dotazem - jak velikost? Drží hezky tvar nebo je třeba koupit větší/menší, protoze se po prani vytáhne/srazí? Když peres v ruce? Mne by se fakt líbil ten z te fotky se žlutým hrnkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
@Simoa93 píše:
Super, díky za zprávy. Typově ten poslední růžový je můj favorit, něco takového bych si představovala. ;)

woolovers, mrkni na to. 5000 ani nepotrebujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
21.9.22 21:40
@Tichošlápek píše:
@warita já bych se vetřela s dotazem - jak velikost? Drží hezky tvar nebo je třeba koupit větší/menší, protoze se po prani vytáhne/srazí? Když peres v ruce? Mne by se fakt líbil ten z te fotky se žlutým hrnkem :lol:

Za mne drzi tvar, ale jak rikam, prat v ruce a nesusit na topeni, ktere bezi na max. Celkove je vlna lepsi susit v leze na osusce, aby se nic nevytahalo. A proboha nestrcit do susicky, jinak budete mit svetrik pro panenku. Ten s hrnkem je taky woolovers.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
21.9.22 21:40
@j.a.n.i1 píše:
@warita Ti nevim, takového sra… s kusem oblečení, to by me ani nehlo. Co neprezije pracku, nema doma co pohledavat.

Já jsem v životě svetry v ruce taky neprala, peru i vlnu a kasmir - ovšem už jsem určitě tak čtyři svetry zničila :mrgreen: na druhou stranu dalších minimálně 15 je bez úhony. Já jsem ale strasnej střelec, ja klidně hodim do pracky i sako za 6 tisíc :mrgreen: Ani me nehne to nosit do čistírny :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
21.9.22 21:42
@Tichošlápek píše:
@warita já bych se vetřela s dotazem - jak velikost? Drží hezky tvar nebo je třeba koupit větší/menší, protoze se po prani vytáhne/srazí? Když peres v ruce? Mne by se fakt líbil ten z te fotky se žlutým hrnkem :lol:

Copánkový kasmir (jak je na te fotce s hrnkem) mívá i Ralph Lauren

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
21.9.22 21:42
@j.a.n.i1 píše:

vsak vlnene svetry nejsou pro kazdeho. Ja uz jedine 100% vlnu. Ale ja jsem zmlsana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101819
21.9.22 21:45

@Prosimklid Jo, to jsme na tom podobně, i když tedy ja bych si asi sako za 6 tisic nekoupila, ale do cistirny taky odmitam nosit veci. Max do pradelny to, co fakt do sve 10 kilove pracky nenarvu = potah ze sedacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák