Kazdodenni volani tchyne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
119
21.9.15 08:22

A co tchyně chce, když zavolá? Ptá se na děti, nebo se jen potřebuje vypovídat? Možná se cítí sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
21.9.15 08:34
@azora píše:
Ahoj mam dotaz, je tady nekdo komu taky kazdy den vola tchyne i nekolikrat denne?
Manzelovi to prijde normali a ja jsem ta zla, co s tim poradite.

Pokud volá manželovi, ať si to vyřídí sám.. A pokud mu to nevadí, tak to nemusí vadit ani tobě :nevim:
Pokud volá tobě, tak to prostě pokaždé neber.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6875
21.9.15 08:35

@radkka ta doba je ještě daleko, kdy budu řešit svoje dítě…spíše chápu opačný modul, kdy dítě volá rodičům - protože jsou již staří a chceš vědět jestli jsou v pořádku, nepotřebuji něco.
Ale příklad aby matka(50) volala dceři(25) denně…ani nevím, co bych jí říkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.9.15 08:40
@kve-tinka píše:
@radkka ta doba je ještě daleko, kdy budu řešit svoje dítě…spíše chápu opačný modul, kdy dítě volá rodičům - protože jsou již staří a chceš vědět jestli jsou v pořádku, nepotřebuji něco.

To je dost smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
21.9.15 08:40
@azora píše:
@jenny.fieldsVola me ji manzelovi, nekdy uplne kvuli hovadine

Jí neber telefon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
21.9.15 09:01
@kve-tinka píše:

Přesně - až to zažiješ, tak pochopíš ty otravné rodiče jak svoje, tak manžela. Prostě to, že láska nese nezmenšuje věkem, ale rozšíří se i na vaše děti a partnera, je stejně nesdělitelná zkušenost jako láska k dítěti. A já bych hrozně ráda viděla ty tchyňobijky rady, až ony budou v téže pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20514
21.9.15 09:19
@azora píše:
Ahoj mam dotaz, je tady nekdo komu taky kazdy den vola tchyne i nekolikrat denne?
Manzelovi to prijde normali a ja jsem ta zla, co s tim poradite.

Ahoj, jo jo, taky jsem na tom tak byla. Chlapovi volá stále i několikrát denně, ale je to jeho boj. Já jí to prostě nezvedám, zvednu jí to třeba jednou za 2-3 dny.Tak často nemluvím ani s mojí mámou :roll: I když už to asi pochopila, protože raději volá už jen chlapovi, i když chce něco po mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.9.15 09:26

Na RD jsem si s mámou i tchýní volala každý den, přišlo mi normální, že se zajímají o své vnouce :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3140
21.9.15 09:27

Mně tchyně volá jen když má nějaký důvod, stejně tak já jí. Jak často volá manželovi netuším a i kdyby to bylo denně, je mi to jedno. Je to jeho máma- a pokud to neznamená, že bude manžel po návratu z práce denně viset na telefonu 2 hodiny- tak je to čistě jejich věc, jak intenzivně budou v kontaktu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
21.9.15 09:32

Jak mamka tak tchýňka mi volají kdykoliv chcou a mě to teda nevadí a to samý opačně. Takže se klidně stane že něco domlouváme či se potřebujem vykecat a voláme si třeba 5 x denně a pak třeba pár dní vůbec atd a to od sebe bydlíme s obouma cca 10 km…Jinak třeba babine která bydlí 50 km od nás jen s post. tetou volám každej den a prokecáme tak 20 min aj dýl a máme si o čem povídat furt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
21.9.15 09:43

Mně je úplně jedno, jak často manželovi volá, pokud po konci toho telefonátu nepřijde domů nas.anej. Ale to už dlouho nebylo, teď je klid. Třeba už to tak i zůstane.
Mně zase volá často moje babička kvůli nějaký kravině, kterou si na konci toho telefonátu už ani nepamatuju a taky z toho chlap nedělá vědu.

• Citovat
  • Upravit
853
21.9.15 09:45

Já si takhle denně volám s tátou, jsme schopni krafat půl hodiny o blbostech. S mamkou občas, ale tu vídám častěji. Chlap si s tchýní volá někdy denně, někdy spolu nemluví týden. Každopádně, kdybych nechtěla s někým mluvit, tak mu prostě nezvednu telefon. Nic jednoduššího není. Já nejsem otrokem svého mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.9.15 09:47
@radkka píše:
No, mě by hlavně zajímalo, jak si ty, kterým to vadí představují četnost kontaktu s jejich dětmi, až vyletí z hnízda. Já opravdu nevidím nic špatného na tom, že chce matka každý den vědět, že je její dítě, živé, zdravé, spokojené, co dělá, jak se má. Byla zvyklá mít svoje děti denně u sebe, to je to tak nepochopitelné?

Tak ono asi dost záleží, jak takový rozhovor vypadá, kdy matka/tchyně volá, co chce a vůbec celkový přístup. Dám osobní příklad:
Moje máma: nevolá zas tak často, třeba jednou za 14 dní, ale velmi často se strefí do doby (a ona to ví), kdy snídáme, vypravuju děti na procházku, jsme na procházce/na cestě do školky apod. Když jí to nevezmu, naštve se. Když jí to vezmu a řeknu, že si s ní popovídám později, ale teď nemůžu, protože jdeme centrem města, mám kočárek, vedu psa, hlídám ani ne dvouleté dítě na odrážedle a za takových okolností opravdu nemám kapacitu ještě telefonovat, naštve se. A pokud se teda strefí do doby, kdy mám čas si s ní povídat, tak se ani tak nezajímá o to, jak se máme nebo co děti, ale mluví téměř jen o tom, jak (blbě) se má ona, kde v obchodě měli co zhnilého, kdo se ji zase snažil podvést a vytáhnout z ní peníze, jak ji otravují hluční sousedé, děti hrající si za barákem atd. atd. atd. Takový rozhovor (nebo spíš monolog) trvá minimálně půl hodiny, načež mi ještě pak aspoň dvakrát zavolá, protože mě zapomněla upozornit na to, kde jsou jací podvodníci nebo v kterém obchodě mají na co zrovna akci. Pokud mám čas, tak si s ní popovídám, i když z toho nemám kdovíjaké potěšení, ale co mi vadí je to, že se naštve, pokud čas nemám, i když jsem jí mnohokrát říkala, v kterou denní dobu by bylo vhodné volat. SMS s dotazem, jestli mám čas psát nebude, to se jí nechce (nemá čas, je v důchodu).
Tchyně s tchánem: volají častěji, cca 2× do týdne. Volají večer, kdy jsme doma, Používají Skype, aby měli kontakt s námi i dětmi. Předem napíšou smsku, v kolik hodin budeme doma a jestli se nám to hodí. Zajímají se hlavně o to, jak se máme my a děti, povídají si se starším synem, vypráví, co je nového u nich a u dalších členů rodiny z přítelovy strany. Samozřejmě si taky občas postěžují, ale v takové normální míře. Toto mi absolutně nevadí a kdyby volali častěji, neměla bych s tím nejmenší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.9.15 09:56

@Hoa Mai Chápu, naštěstí si s mamkou máme o čem povídat a čas, ve který volá máme domluvený (neotravuje ani jednu z nás), někdy hovor trvá pár minut, jindy půl hodiny. Také občas nemám náladu, ale myslím, že tohle je to nejmenší, co pro ni mohu udělat. Jsme tři sourozenci, dva o dost starší než já, radost z toho nemáme ani jeden, ale je to naše máma. Přítel si s mamkou moc nevolá, ale zase jsme u nich častěji na návštěvě, já tu svojí vidím málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
21.9.15 10:01

Normální to není..pokud volá tvému muži a jemu to nevadí, tak tobě to muže být šumák a překonala bych to..pokud volá tobě, není nic jedoduššího než to nevzít, nebo vypípat ( položit ) a vzít jí to třeba jednou za tři dny, jednou za týden a tak. Pokud si bude stěžovat muži že jí to nebereš, tak mu řekni že si s ní nemáš každý den co říct a je trapné mlčet do telefonu. POkud by volala dětem - vnoučatům, je to něco jiného.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová