Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kve-tinka píše:
@radkka já se s ní umím hodnotně bavit…ale víš co, bydlí kousek od nás, takže já kolikrát s malým jdu jen tak po venku a stavíme se. Nemusíme si denně volat, někdy si pošlem email, s fotkou, vtipem…
Btw. to jsi napsala ty Jsme tři sourozenci, dva o dost starší než já, radost z toho nemáme ani jeden, ale je to naše máma. takže bych moc nemoralizovala…
To není moralizování, ano, máme své životy, své starosti, já jsem celé dopoledne ve škole, odtud letím do práce, z práce na brigádu, přijdu domu zničená, o domácnost se stará převážně manžel, na to už nemám sílu a někdy bych sebou nejradši praštila a nemám chuť mluvit s kýmkoli, ale je to moje máma, která mi toho obětovala tolik, že jí těch pár minut věnuji a ona je spokojená.
Nikde jsem nepsala, že z každého hovoru skáču radostí do stropu, psala jsem, že si matky vážím, ctím jí a proto i když nemám náladu jí ten čas věnuji. Ale někdo má holt problém porozumět psanému textu.
@radkka podle tebe mám problém v komunikaci, porozumět psanému textu… tvůj názor přežiju
![]()
@kve-tinka píše:
@radkka podle tebe mám problém v komunikaci, porozumět psanému textu… tvůj názor přežiju![]()
Evidentně ano a věř, že bych ani nečekala, že se takový člověk zastydí, na to by musel mít nějaké morální hodnoty. ![]()
@kve-tinka
mi co bysme " nepřežili " každý den hovořit s matkou ji " nemáme rádi, nectíme ji, a nevážime si ji "…uff ještě že to vím
![]()
@radkka píše:
Evidentně ano a věř, že bych ani nečekala, že se takový člověk zastydí, na to by musel mít nějaké morální hodnoty.
Zastydí, zastydí?? Jako za co?
vůbec mě neznáš a budeš hodnotit mé morální hodnoty? prosím tě…
@kve-tinka píše:
Zastydí, zastydí?? Jako za co?vůbec mě neznáš a budeš hodnotit mé morální hodnoty? prosím tě…
Neloučila ses už?
@smurfka píše:
@kve-tinka
mi co bysme " nepřežili " každý den hovořit s matkou ji " nemáme rádi, nectíme ji, a nevážime si ji "…uff ještě že to vím![]()
Stárnoucí mamince, která už ve své blízkosti nemá nikoho z rodiny a je jí smutno bys řekla, že si s ní nebudeš denně volat, protože bys to nepřežila? Tak to si jí hodně vážíš.
@kve-tinka píše:
@radkka taky si už mávala
Odpověděla jsem, žiji v dojmu, že se to tak dělá ![]()
@radkka píše:
Stárnoucí mamince, která už ve své blízkosti nemá nikoho z rodiny a je jí smutno bys řekla, že si s ní nebudeš denně volat, protože bys to nepřežila? Tak to si jí hodně vážíš.
ne..píšu to co jsi napsala ty.." přežiješ si s ní popovídat protože ji miluješ, vážis si ji a ještě něco.." tak jsem to akorát přehodila..
Já to tak nemám..mamka pracuje, má manžela - nemá potřebu volat svým dětem denně nebo i víckrát…a pokud by to potřebu měla, tak bych si s ní o tom promluvila abychom se domluvili nějak NORMÁLNĚ. jakože skypnem si třeba jednou za tři dny, at vidí nás všechny, pokecá s náma s vnoučaty a tak..
@smurfka píše:
ne..píšu to co jsi napsala ty.." přežiješ si s ní popovídat protože ji miluješ, vážis si ji a ještě něco.." tak jsem to akorát přehodila..
Já to tak nemám..mamka pracuje, má manžela - nemá potřebu volat svým dětem denně nebo i víckrát…a pokud by to potřebu měla, tak bych si s ní o tom promluvila abychom se domluvili nějak NORMÁLNĚ. jakože skypnem si třeba jednou za tři dny, at vidí nás všechny, pokecá s náma s vnoučaty a tak..
Kde píšu, že to přežiju?
@radkka píše:
Kde píšu, že to přežiju?
dobře tak že neskáčes do stropu nebo co.. ![]()
Ale tak nehádejte se. Já samozřejmě souhlasím s radkka, to je logické. Mám manžela doma, dvě děti z domu a píšeme si klidně každý den. Pořád je o čem. Potřebujeme se poradit, co na zahradě, co s nepovedeným těstem, jak u dětí na nějaké ty pupínky nebo kašel, jak vyčistit tohle támhle, o širší rodině, o čemkoliv, co nás zajímá - a pozor, obě pracujeme. A syn totéž, i když ty věci kolem pupínků a jídla řešíme se snachou. A opravdu si myslím, že valná většina z vás si neuvědomuje, že ta láska a snaha pečovat se nevytratí s dítětem z domu. Ale nemá cenu to probírat. Je to stejné, jako když žena napíše - miluji své dítě nade vše, a klidně dodá, že s jeho otcem nebude, i když ho dítě zbožňuje, protože láska vyprchala a ona se kvůli dítěti nebude přetvařovat. To, jaký stres dítěti připravuje ví jen člověk z rozbitého manželství. To, jak milujeme dospělé děti a zbožňujeme vnoučata, víme jenom my starší. A ostatní do toho zkrátka musí dospět. Nakonec, která z vás si třeba uměla představit porodní bolesti, dokud tím neprošla?
@smurfka píše:
dobře tak že neskáčes do stropu nebo co..
Že nejsem nadšením bez sebe se ale nerovná přežívání, tak nepřekrucuj. Jinak s tvým příspěvkem souhlasím, nevím, co máš za problém. Mamce je smutno, normálně jsme se domluvily a voláme si večer každý den, pro mě je to i lepší, než si volat jednou za týden, ale hodinu, raději denně kratší dobu. Vím, že má radost, je spokojená a to mi za těch pár minut stojí.
@radkka píše:
No, mě by hlavně zajímalo, jak si ty, kterým to vadí představují četnost kontaktu s jejich dětmi, až vyletí z hnízda. Já opravdu nevidím nic špatného na tom, že chce matka každý den vědět, že je její dítě, živé, zdravé, spokojené, co dělá, jak se má. Byla zvyklá mít svoje děti denně u sebe, to je to tak nepochopitelné?
@radkka píše:
No, mě by hlavně zajímalo, jak si ty, kterým to vadí představují četnost kontaktu s jejich dětmi, až vyletí z hnízda. Já opravdu nevidím nic špatného na tom, že chce matka každý den vědět, že je její dítě, živé, zdravé, spokojené, co dělá, jak se má. Byla zvyklá mít svoje děti denně u sebe, to je to tak nepochopitelné?
No kdyz je to 5× denne tak by te to asi taky vadilo ne? Moje mama vola tak trikrat do tydne, jsme dospeli a mame svuj zivot ne!!!