Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@nadus Mě to nabídla sestřička hned v ordinaci, takže po škole budu chodit na těhu cvíčo ![]()
@nadus předporrodní cvíky jsou k ničemu. spíš bych vymyslela nějaký pohyb a brala bych to jako relax. třeba plavání nebo ta těhujjoga. ale to až po 3. měsíci.
No ja jak sem fakt na rizikaci, tak se asi nejspis poradim s Dr. jestli vubec neco muzu… kdyz mi doporucila cele tehu vylezet
ale mam spis strach jak pak ten porod rozdycham, udycham preci jen prvorodicka to je vzdy nadeleni
ale teda porod za 3.5 hodiny supr!!!
@nadus já první porod měla dvě hodiny. a vzhledem k tomu, že já mám taky rizikovku, tak už vím, že u mě nic nehrozí. ležet až do porodu.
A druhý porod ani nevím jak proběhl. bolesti jako při menstruaci asi hodinu. pak na sál a na druhý zatlačení byla venku. Mohla bych rodit za housky ![]()
Tak holky, mě se dr ptala, kdy mi končí rodičák, tak jsem řekla, že na konci ledna a ona mi povídá, že mi pak napíše neschopenku, jako abych jezdila denně 200km do práce, tak to že nepřichází v úvahu ![]()
@Janule34 píše:
A druhý porod ani nevím jak proběhl. bolesti jako při menstruaci asi hodinu. pak na sál a na druhý zatlačení byla venku. Mohla bych rodit za housky
waaaaw, jdu si to vsugerovat, abych to mela stejne
!!!
@mamina85 píše:
Tak holky, mě se dr ptala, kdy mi končí rodičák, tak jsem řekla, že na konci ledna a ona mi povídá, že mi pak napíše neschopenku, jako abych jezdila denně 200km do práce, tak to že nepřichází v úvahu
uf tak to je masakr ze 200 km to je hodna dr ![]()
@Janule34 píše:
@nadus já první porod měla dvě hodiny. a vzhledem k tomu, že já mám taky rizikovku, tak už vím, že u mě nic nehrozí. ležet až do porodu.
a proc mas ty tu rizikovku? mas s delohou problemy / jako chapu po tom cos prozila rizikac, ale proc musis lezet? treba ja to vim presne, cipek dlouhy 1.6 cm a uvnitr vyriznuty delozni kanalek…
Teda ja na tehu telocvik chodit nebudu me staci prochazky s malou. Prsa me boli taky. Ja teda mela prvni porod vyuolavany a 16 hodinovy a nic moc tak doufam, ze druhy bude lepsi.
Dneska me bricho taky nejak poboliva tak se snazim odpocivat.
@Janule34 píše:
@Sisi137 já se budu tedy v pondělí objednávat k doktorovi. Rozhodla jsem se, že půjdu dřív než jsem si myslela. Už to nemůžu vydržet. ale myslím, že podle hodnot krve a nešpinim a nekrvácim, že to bude v pohodě.
jo jo, hcg jsi měla pěkné ![]()
@nadus píše:
to dokaze poradne vystrasit… ale hele moje zname normalne menstruovali 5 mesicu… chapes to?a lekar si lamal hlavu, co se to deje…
jinak utros beru od zacatku tehu a budu ho brat do 34 tt, dokud tam vubec s prcekm dojdemeto krvaceni muze klidne zpusobit i roztahovani delohy atd, je tam spousta cev staci ze se jedna roztrhne a uz to jede… a pritom to nemusi mit vubec zadny vliv na mimi. takze deka gauc a jedeeeees
a proč až do 34.tt?
Od 12 týdne přestává plnit svou funkci, protože ji plně převezme placenta tak už je pak užívání utrogestanu zbytečné. Teda tak to tvrdí doktoři. Některým pacientkám po ivf a vystrašeným nechávají utrogestan do 14.tt, ale to je max.
@Katka90 píše:
Ahoj Holky, můžu se k vám přidat? druhou čárku jsem našla 1.11. Ms jsem mela dostat den před tim.. Jelikoz mam srůsty na vejcovodu tak už ve čtvrtek jdu na utz popřípadě krev - bojím se mimoděložního a jsem ráda, že mám chápající paní doktorku.Jinak mi nic zatím není. jen jsem unavena a trochu citim prsa..
moc vás všechny zdravííím.
@Sisi137 píše:
a proč až do 34.tt?Od 12 týdne přestává plnit svou funkci, protože ji plně převezme placenta tak už je pak užívání utrogestanu zbytečné. Teda tak to tvrdí doktoři. Některým pacientkám po ivf a vystrašeným nechávají utrogestan do 14.tt, ale to je max.
nene, utrogestan take zabranuje stahum delohy, coz v mem pripade urcite potrebuju, a jeste k necemu je, ale to uz jsem zapomela, vygooglim ![]()
@Sisi137 píše:a dr je rozumná, lepší si to ověřit. Jinak já mám srůsty na obou vejcovodech a těhotenství mám v děloze
Tak držím pěsti ať je to tak i u tebe
@Sisi137 píše:
a proč až do 34.tt?Od 12 týdne přestává plnit svou funkci, protože ji plně převezme placenta tak už je pak užívání utrogestanu zbytečné. Teda tak to tvrdí doktoři. Některým pacientkám po ivf a vystrašeným nechávají utrogestan do 14.tt, ale to je max.
jooo tak jsem k tomu nasla i diskuzi tady koukni https://www.emimino.cz/…3-tt-136653/