Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosim kdy myslite ze byla ovulace? Graf mi ji vyhodnotil na 28.10, ale nebyla spise 21.10?
Ahoj, máte některá podobné grafy BT? Teplotu po ovulaci pouze 36.3? Myslím si, že ovulace byla, ale teplota mi přijde hrozně nízká, tak nevím, co si o tom mám myslet.. Případně, nevíte, jak to můžu ovlivnit?
Myslím si, že jde o anovulacní cyklus nebo hormonální nerovnováhu třeba při kojení. Po ovulaci musí být teploty trvale vyšší nejméně o 0,2 stupně. Takové křivky jsem mívala při kojení a pomohl jen čas. Otěhotnět se mi v tomto období nepodařilo.
Dítě ještě nemám, takže o hormalni změny během kojeni se jednat nemůže, tak nevím, už jsem z toho zoufalá
@Anonymní píše:
Dítě ještě nemám, takže o hormalni změny během kojeni se jednat nemůže, tak nevím, už jsem z toho zoufalá
Dělali Ti hormonální profil? Zvýšený prolaktin je častý i u žen, které nikdy nebyly těhotné a nekojily.
Dělali, ale už je to dyl, koncem měsíce jdu na kontrolu, tak si nechám vzít krev.. Měla jsem problém s cyklem kvůli nízké váze, váhu už mám normální, ale cyklus pořád zlobi
@Anonymní píše:
Dělali, ale už je to dyl, koncem měsíce jdu na kontrolu, tak si nechám vzít krev.. Měla jsem problém s cyklem kvůli nízké váze, váhu už mám normální, ale cyklus pořád zlobi
Zkoušela jsi kontryhel v první fázi? Podporuje růst sliznice a dodává fytoestrogeny a drmek v druhé fázi? Ten zvyšuje hladinu progesteronu. Nebo gynex? Hodně holek tady ale psalo, že jim bylinky pravidelný cyklus rozhazely.
Já v tomto moc radit nemůžu, mám několik dětí a starší, když jsem byla mladá, šly na první dobrou. Co se týče mladších, tam to chtělo pár cyklů cileneho snažení, to už mi bylo kolem 30. Tyto ploché křivky jsem měla při kojení a když jsem to chtěla srovnat kontryhelem, tak jsem v 6tt potratila.
Držím pěsti, ať se brzy zadari ![]()
@Anonymní píše:
Zkoušela jsi kontryhel v první fázi? Podporuje růst sliznice a dodává fytoestrogeny a drmek v druhé fázi? Ten zvyšuje hladinu progesteronu. Nebo gynex? Hodně holek tady ale psalo, že jim bylinky pravidelný cyklus rozhazely.Já v tomto moc radit nemůžu, mám několik dětí a starší, když jsem byla mladá, šly na první dobrou. Co se týče mladších, tam to chtělo pár cyklů cileneho snažení, to už mi bylo kolem 30. Tyto ploché křivky jsem měla při kojení a když jsem to chtěla srovnat kontryhelem, tak jsem v 6tt potratila.
Držím pěsti, ať se brzy zadari
Kontryhel piju do ovulace, drmek jsem nezkoušela, gynex jsem užívala dříve a žádná odezva na něj nebyla.. Děkuju za radu
Když vymazu teploty z 31. A 1.,coz jsou dny, kdy jsem šla hodně pozdě spát a dala si 2 sklenky vína, tak graf vypadá takhle.. Myslíte Teda, že ovulace byla? Od včera zavádím utrogestan, proto ten prudký vzestup teploty
@Anonymní píše:
Když vymazu teploty z 31. A 1.,coz jsou dny, kdy jsem šla hodně pozdě spát a dala si 2 sklenky vína, tak graf vypadá takhle.. Myslíte Teda, že ovulace byla? Od včera zavádím utrogestan, proto ten prudký vzestup teploty
Kde meris teplotu? Jaky kdybys upravila ty dva dny, tak by se o ovulaci mozna dalo uvazovat toho 4.1. nebo 5.1. ale i tak ta teplota sletela hodne a rychle dolu. Nespinis pred ms? Utrogestan jsi dostala z jakeho duvodu?
@peclen píše:
Kde meris teplotu? Jaky kdybys upravila ty dva dny, tak by se o ovulaci mozna dalo uvazovat toho 4.1. nebo 5.1. ale i tak ta teplota sletela hodne a rychle dolu. Nespinis pred ms? Utrogestan jsi dostala z jakeho duvodu?
Měřím vaginálne, přikládám fotku grafu, před MS ne, tenhle měsíc jen 2 dny prave před tim vzestupem teploty a 3.1 jsem měla i silnější čárky na ovu testu, ne Teda stejně silné, ale to by mohlo být tím, že jsem nejvyšší hladinu prosvihla, den předtím jsem netestovala. Utrogestan na prodloužení lutealni fáze
@Anonymní píše:
Měřím vaginálne, přikládám fotku grafu, před MS ne, tenhle měsíc jen 2 dny prave před tim vzestupem teploty a 3.1 jsem měla i silnější čárky na ovu testu, ne Teda stejně silné, ale to by mohlo být tím, že jsem nejvyšší hladinu prosvihla, den předtím jsem netestovala. Utrogestan na prodloužení lutealni fáze
Spíš než na ovu to toho 2.1. až 3.1. bych to viděla na krvácení způsobené zvětšujícím se folikulem. Zvýšení teploty může mít zpoždění, ale když vidím jak rychle tvé tělo reagovalo na utrogestan, tak bych se přikláněla k ovulaci 4.1. Nicméně s tvýma teplotama, ani proběhnout nemusela.