Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, ráda bych se zeptala jestli máte některá zkušenost stím, že po laparce rovnou ma umělé oplodnení? Čekala jsem, že nám dají možnost to zkusit přírodně :/ děkuju za odpověd ![]()
@Dáda2121 ono asi zalezi podle toho jak ta laparka dopadla no…
Mam teprve před laparkou. Ale už mi doktor v Pronatalu rekl, ze by to pak rešil uměle. Tak popravdě mě to zaskočilo kdyz tady čtu něco jiného.
@Dáda2121 tak to je naky vul kdyz nevi jeste jak to dopadne… my jsme s mudrem mluvili o ivf pouze v pripade ze mi budou muset vzít vejcovod, kdyby nebyl pruchozi jelikoz mam jen jeden.. ale vse dopadlo ok, dokonce jsem hned po laparce otehotnela bohuzel v nejakem 6-7tt to odeslo. Ale nevadi jedeme dal ???? a pry si mame uzit leto a, kdyžtak v zari bychom zkusili IUI ???? takze urcite neves hlavu pokud nevis jak to dole vypada (taky jsem sla na sal s tim ze mi ho vemou a vidis )
@AjulaMamula No to si piš - IVF není žádná prd. el-můj strýc s jeho ženou byli na umělém 8× a povedl se až ten 8mý pokus. Takže vím, co to je.Tak to já mám chlapa zlatého - dali jsme si půl roku od lapara (teď už jedeme třetí měsíc) a když nic, zkusíme IUI a kdyby taky nic, tak klidně i IVF.My s tím „dítětem ze zkumavky“ nemáme žádný problém-budou to moje vajíčka a manželovi spermie, takže dítě naše. A klidně budu tak „zoufalá“,že na to IVF půjdu-pro mě je nejdůležitější to dítě a ne okolnosti, jak jsme k němu přišli. Nosifol jsem taky kdysi měla - jen mi to přijde nechutně drahé a pít 2 sáčky denně? Jako sorry, ale dát třeba 800-1000,– za měsíc za „nějaký“ doplněk stravy-už ne!!Pak jsem měla i Fertipronu (levnější varianta Nosifolu), brala jsem asi 2 nebo 3 měíce a taky nic. Teď mám jen Femibion a prdím na to a myslím si, že obrovským plusem je, ž jsme přestali kouřit..
@Dáda2121 Máš před laparo a doktor už tě žene na IVF?
A míváš nebo měla jsi předtím nějaké problémy se spodkem? Nás teda rozhodně do ničeho nenutil a řekl nám, jestli chceme, ať si dáme nějaký termín, do kdy to chceme zkoušet a pak bysme to případně řešili IUI nebo IVF. My si dali půl roku od lapara (byla jsem v březnu), takže teď se budeme snažit třetí měsíc a další 3 máme ještě čas to zkoušet. A jdeš jenom na laparo (jako profuky atd.) nebo máš i nějaký jiný problém?
@Kajule21 ono jako ne ze by chlap nechtel ale bereme to az jako tu posledni moznost. Vis co se rika nadeje umira posledni, a povedlo se nam to 2× akorat to nevyslo. Tak uvidime
@AjulaMamula Tak vy máte tu výhodu, že už se Vám zadařilo, i když to nedopadlo. Nám se ještě nezadařilo vůbec.
@Kajule21 nikdy jsem žádný problém neměla jen me na prave strane trapi cista, ale ta podle 4 doktoru nevadi a bohuzel ted ve čtvrtek mi rekl, ze pravdepodobne to tam vadí. A ze to vidí tak ze prirodne neotěhotním. Abych se priznala tak jsem z toho zmatena. Ale snažim se myslet pozitivně, ale občas slza ukápne ne, že ne :/
@Dáda2121 hele mam kamaradku, mela obr problemy se spodkem nekolik laparo, srusty, cysty.. dokonce d tim byla 3× v laznich podle dr sance otehotnet prirozene temer nulova, iui nepřipadá v úvahu, sance na ivf taky nic moc… a…?? Sice to nedopadlo ale otehotnela!!! I prirozene, i když to v 11tt odeslo.. takze nezoufej
@Kajule21 to plati i pro tebe
@Dáda2121 Měla jsem ji taky-endometriální cystu na levém vaječníku. V březnu mi jí odstranili a udělali i profuky atd. Všechno je údajně v pořádku
![]()
@AjulaMamula no dr. mi rekl, ze mi je 30 tak bude lepsi kdyz pujdu pak na umělé nez zase čekat jak to dopadne, ze me tím nechce trapit. Tak mu budu verit. Jen jsem doufala, ze by to mohlo jit treba normalne ![]()
@Dáda2121 Tak rozhodnutí je hlavně na tobě. Mně je 29 a když se během 4měsíců nezadaří, začneme to taky řešit…A těhotná jsi už někdy byla?
@Kajule21 no právě, že nebyla a to prý taky rozhoduje
no, ale tu cistu mam cca 8let a ta tam tomu muze taky vadit. Ale bohuzel gynekolog rikal ze mi to v nicem nevadí a ted v Pronatalu rekl, ze to vadi. No jsem z toho jelen ![]()
@Dáda2121 Já bych šla na laparo, nechala si odstranit cystu a udělat profuky atd. A dál by se vidělo. Po laparo bych si taky dala cca půl roku a kdyby se nezadařilo, šla bych na IUI nebo IVF… ![]()