Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, asi stupidní dotaz… Ale co děláte, když se vám dlouhodobě nedaří??? Když se pokazí, na co sáhnete… Když se snažíte to všechno řešit a je to úplně na nic (slušně řečeno..)… Neděláte nic a čekáte, až se to zlepší? Řešíte to? Řvete vzteky a mlátíte do stolu? Brečíte v koutě? Já nevím, ale poslední tři týdny je to jedna pecka za druhou… A já nevím, jak (a jestli vůbec) to vše řešit a asi ani, jak upustit páru ![]()
Udelam si rsdost drobnosti a rikam si, ze vzdycky muze byt jeste hur… vsak ono se to otoci! At je lepe ![]()
Naliju si dobrou whiskey. Zastavím se, vyčistím si hlavu, popremyslim a pustím se do toho znova a líp. V případě nutností tento postup opakovat víckrát. A pak už to je člověku jedno ![]()
@llida díky. Jo, mě to, že může být hůř i jindy pomáhá, tentokrát už ale ne…
Tak záleží co se kazí, pokud je možnost to nějak napravit a řešit, tak to udělám, ale něco ovlivnit nejde no. Nepropadam zoufalství, většinou mi stačí přijít sem a přečíst si příběhy lidi, co se mají hůř než já a hned si reknu, že ještě není konec světa a může být mnohem hůř.
Jdu behat a bezim tak dlouho, dokud vycerpanim nelezu po ctyrech. Kdyz mam horsi obdobi, chodim takhle behat klidne kazdy den. Na psychiku mi to pomaha nejvic ze vseho.
@jesterka001 rozděl si věci na ty, které můžeš vyřešit teď, pak na ty, co v tuto chvíli řešit nejdou. Některé problémy se vyřeší samy.
Mně se teď pod rukama doslova s*re snad všechno. A když si dovolím vidět kousek naděje nebo zlepšení, tak přijde jiná jobovka. S tou se srovnám a mezitím zjistím, že to zlepšení se zase zvrtlo.
Důležité je, dělat něco, co přináší radost. Procházka, opékání buřtů se sousedy (jo, jde to i teď v dešti při jednom stupni nad nulou…vyzkoušeno v sobotu
) nebo proflákat jeden den. A věřit, že do nekonečna se to sypat nemůže. ![]()
Podobně jako @Ernais, pokud potřebuji vyčistit hlavu, zničím tělo.
Mě pomáhá se zamyslet, kde jsem komu ublížila a proč se mi toto pak děje.
Ukončit takové zlé období mi pomáhá si ráno roku říct nějakou afirmaci
To je vlastně takové přání vyslovené pro sebe. Nesmí v tom být zápory. Takže musí znít např. Jsem šťastná, daří se mi dobře, mám spoustu peněz, jsem milovaná apod…
Já mám většinou fáze: 1.vztek (pouštím si pak Systémy do sluchátek a to mě uklidní), 2.smutek (vybrečím se hystericky ve vaně), 3.melancholie (schválně se v tom utapim a brečím a brečím usedavě dál) a pak 4.smíření (zvednu hlavu, narovnam záda a pokračuji v boji:-).
Pomaha mi i fyzická aktivita, to je taková lepší 3.faze (běh nebo práce na zahradě, trhání kopřiv třeba
) a pak následuje uklidnění ve 4.fazi (smíření). ![]()
Holky díky
Zkusím si nějakou radu vybrat, případně jich spojit víc 😃 no běh s whiskou pokoušet radši nebudu ![]()
Snažím se na to nemyslet a doufám, že se to nějak časem vyvrbi.
A ono se to většinou i tak stane. Mně pomáhá luštit si Sudoku či různé hlavolamy. Na to se musím soustředit a tak nemám čas myslet na ty špatné věci.
@jesterka001 píše:
Holky díkyZkusím si nějakou radu vybrat, případně jich spojit víc 😃 no běh s whiskou pokoušet radši nebudu
Jsi ještě neviděla placatku? ![]()
Ahoj, poteebuju se vypovídat. Mám nějakou krizi, všechno je v… s manželem nic moc, kdybychom neměli děti, už s ním nejsem, ale děti, hlavně ten nejstarší, ho milují a já jsem na něm aktuálně bohužel závislá finančně. A taky tak nějak i časově. Když někam potrebuju s jedním, pohlida ostatní, můžu si odjet na víkend, studovat, chodit do divadla, cvičit… nic z toho by bez něj nešlo. Prostě nemám se špatně, ale jako partneři nefungujeme a poslední dobou moc nefungujeme ani jako rodina, on po dětech pořád křičí, naštve ho úplně cokoliv, celý svoje volno je zalezlej u počítače nebo v garáži, večery tráví taky v garáži, pak se smrdici cigaretama a priopilej dopotaci do postele a velmi se diví, že odmítám sex… jedno z dětí je nespokojený ve školce, všemožně to řeším, ale řešení to asi nemá, už jsem snad všechno. Druhý dítě, byť mu vždy všechno šlo a je chytrej jak opice, tak v první třídě hrůza, čte nejhůř, píše nejhůř… a to se doma fakt snažím. Třetí dítě v noci nespí a má období vzdoru a taky nějakou separačku… teď jsem měla domluvenou praxi, uz ji fakt poteebuju udělat, kvůli karantene mám skluz… hlídat měl manžel a jeden den tchyně. Ta to včera odrekla, resp tvářila se, ze jsme domluvený vůbec nebyly… tak teď nevím, co s tím… No a takhle bych mohla pokračovat…prostě je teď nějaký blbý období, všechno je špatně a já už pomalu přestávám vidět to světlo na konci tunelu. Tak díky za přečtení aspoň části mého slovního průjmu, ulevilo se mi tím.