Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Paline a v jakém týdnu jsi? Mě celkem pomáhá mátový čaj a holky co mají nevolnosti berou Antimel nebo Antimetil nevím přesně zkus se mrknout jestli by ti to nepomohlo. Nebo fenyklový čaj ten je na střeva. ![]()
@penalda
Ahojky, jsem 4. týden od KET, měla jsem 5ti denní embryo, takže se to počítá jako 5. týden? Já tohle nevím 🤦♀️. Ten fenyklový čaj je dobrý nápad, zajdu si pro nej do lékárny. Vlastně jsem si ho vařila někdy ikdyz jsem nebyla těhotná a pomáhal mi.. nejhorší je to samozřejmě ráno a večer už v 7 hodin mi u televize padá hlava. S tou prací to asi dlouho nezvládnu a to jsem samozřejmě ještě nikomu neřekla, že jsem těhotná, na to je příliš brzo..
@Paline od 1. dne poslední ms. Já měla řízený ket tak mi odečetli ještě 4 dny.
@penalda
Tak podle toho bych byla už v 6. týdnu. Měla jsem KET v přirozeném stavu. Tak už popijim fenyklový čaj, zítra si ho beru i do práce.. doufám, ze to pomůže 🙏
Ahoj holky mám jít zítra na Ket a udělala se mi zima na rtu (opar). Můžu tam jít nebo ne?
Ahojky holky chtěla bych se zeptat ivf nám nevyšlo iui také ne tak chceme jít do darovaného zamrazeneho embria máte někdo prosím zkušenost? Jak to podalo a jaká je šance že se uchytí děkuji
No tak už zase je po všem(((( včera jsem uklouzla a začalo se silné krvaceni, tak na pohotovosti objevilo se jedno odpovídající embrijko a mělo srdeční akce, no a doktorka mi udělala injekce na zastáveni krvácení, a řekla, že pravděpodobně druhé odchází((((. Tak jsem jela domů a strašně krvácení 6 hodin… no a večer zase na pohotovosti mi oznámili, že už je konec. Já to snad už nepřežiji, pořád přemýšlím proč jsem vůbec šla do práce… mám brigádu v kanclu, no a tak měla jsem ležet doma. Přeji všem hodně štěstí, abychom jste všichni dobře dopadli. Já už nevím jestli najdu sílu v tom pokračovat, v tuto chvíli nemůžu ani představit si to
@TinkaLeen to mě moc mrzí drž se. Teď to moc bolí, ale jednou to pomine a začneš se zase těšit na nové miminko
![]()
Ahoj holky chceme jít s manželem do darovaného embria máte někdo zkušenost jak velká šance je že se embrio uchytí děkuji
@TinkaLeen
Tak tohle mě strašně mrzí a jsem z toho fakt smutná s tebou.. prosím nevzdavej to, věřím, že to ke šťastnému konci příště povede a narodí se ti zdravé miminko ![]()
Ahojky holky, mám na vás dotaz. Zapomněla jsem se doktorky zeptat a trošku v tom tápu. V CARu mi napsali, že estrofem mám brát do 12tt a pak postupně vysazovat a progesteron besins mám brát do 16tt. Potíž je v tom, že pořád nechápu ty týdny. Momentálně jsem 11+5 a nevím jestli mám v klidu brát estrofem do 12+0 a pak postupně vysazovat a nebo už teď pomalu vysazovat.
Jak jste to měly vy? a jak jste postupně vysazovaly? děkuji za odpověď.
@Melaanie Ahoj, já jsem vysazovala Estrofem i Utrogestan od 8tt, první dva týdny ubrání dávky místo 3 Estrofemů jen dva, a místo 3×2 Utrogestan jen 2×2, po těch dvou týdnech už jen 1 Estrofem a 1×2 Utrogestany, takže ve 12tt jsem pak po těch čtyřech týdnech už obojí přestala brát. Ty máš ale evidentně jiné načasování vysazování, takže by ti podle mě měla říct doktorka, jak přesně to dávkovat, myslím, že bys pak byla klidnější.
@Rhian děkuji za odpověď, mě právě doktorka řekla ať postupně vysazuji a nic bližšího mi neřekla, ale příští týden mám kontrolu tak to s ní ještě proberu. Snad bude sdílnější.