Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lenca.sz
Hele musíš udělat to, co cítíš… když dáš dvě, tak si malinko zvýšíš pravděpodobnost úspěchu, ale budeš mít jen jeden poslední pokus…
Když dáš jedno, tak ti zbyde pokus.
Je otázka, i finanční, jak psychicky snášíš KET… jestli ještě můžeš na další IVF apod.
Tak třeba mě, protože u nás druhé IVF nelze, děsila ta konečnost, to že budu mít poslední pokus a nic, proto bylo jednodušší jít po jednom… stejně se to předposlední nechytlo, tak jsem zasponzorovali CAR a jsem u posledního pokusu… ![]()
Klidně nám to napiš, když to budeš psát, tak si to v hlavě utřídíš…
Akdyž budeš číst odpovědi, tak budeš mít třeba proti jednotlivým názorům námitky a ty tě taky navedou…
@Lenca.sz Pred třemi lety sme na ctvrty pokus zkusili zavést dvě a chytlo se jedno.Mame holčičku. Ted pujdem taky na ctvrty tak premyslim jestli zase nezkusit dve ale mam docela strach ![]()
@Anonymka Ka no my právě už chceme jít do toho naposledy a zůstávají nám 3 zmrzlinky, tak váhám jestli zavést 1 nebo 2. Doktor říkal, že se rozmrazi všechny tedy už a vybere se to nejkvalitnější
@Lenca.sz
Jsou zmražený spolu? Tak to nechte na osudu, třeba bude dobrý jen jedno, nebo budou všechny 3 výstavní, tak zavedete 2 a jedno domrazíte…
@Tvojeteta právě, že jsou všechny zamrazene zvlášť a doktorovi jsem říkala, že už teď opravdu naposledy, ze znovu to podstupovat nebudeme. Už tenhle KET jsme nechtěli ale nakonec jsme si řekli naposledy a dost.
Ono nejde o peníze, to u nás zase nehraje tak velkou roli, spíš manželovi jde o to, ze jsem musela tolikrát podstoupit nějaký zákrok, nárkozy a nečekané operace, ze má prostě o mě strach. Nespočet operaci jsem měla ještě před otěhotněním. Pro nás je důležité, že jedno ditko už máme, tak to nechce dál pokoušet. Po porodu dcery jsem. skoncila 2× nečekaně na operaci, kdy jednou to bylo za minutu 12 a fakt jsem si uvědomila, že tady chci být pro manžela a pro dceru. Nevím jestli to chápeš, jak.jsem to napsala ale tak to je, proto mě čeká ve středu poslední KET a uvidíme, zda budu matka jednoho dítěte nebo se na nás usměje štěstí a také se budu radovat z dalšího přírůstku.
Martina1147 a vy se musíte rozhodnout do kdy? U nás byl můj taťka z dvojčat, tak mě to trochu děsí
@Lenca.sz
Přesně vím, co myslíš! Já po OPU s OHSS skončila na ARO se selhanejma ledvinama a ve velmi kritickém život ohrožujícím stavu, tak i když by klidně šel do dárce, ale IVF si už nepřeje… zvlášť když máme doma tři děti.
Píšeš to srozumitelně a myslím, že odpověď máte a hlavně, že stejně budete šťastní, tohle může být jen třešnička na dortu… ![]()
Ahoj holky tak ve čtvrtek dorazila mrcha tak už beru estroferm a lenzetto tak doufám že duben bude štastný pro nas vsechny
@Tvojeteta my už právě tehdy nechtěli jít do 2 IVF, tak jsme měli vyplněné papíry na adopci a ze v pondělí to půjdeme odnést na úřad ale nakonec v neděli manzel říkal tak to zkusime ještě jednou a jsme mu za to moc vděčná z 2 IVF dcera hned napoprvé vyšla. To se manželovi vůbec nedivím taky ma o tebe o strach a hlavně ti chlapi to berou trosku jinak, vidí, že už doma dítko je, tak to stačí.
@Málinka25, @lumr, @BaraodKolina holky děkuji, ja tak nějak doufala, že vas tu bude více, co šly do dvou
vy mi dáváte ![]()
@Sissinka27 určitě bude, ja jsem optimista, takže to nijak jinak nevidím ![]()
@Lenca.sz 27.4 jedem na ultrazvuk kdyz to bude vse v poradku tak uz se nas budou ptat jestli jedno nebo dve.Ty jo mas toho ale chudaku za sebou hodne ![]()
@Martina1147 strašně moc ale za ten výsledek a ten pocit byt mámou to stálo, nelituji ani jedné jizvičky nebo te bolesti, co to stálo ale výsledek se dostavil. Teda neříkám, že vše jsem podstupovala kvůli miminku 2 byly jiné a jedna dobrovolná ale myslím, že zrovna ta dobrovolná operace se kterou nikdo v mém okolí nesouhlasil nám dopomohla k. miminku. A k čemu se priklanite více ke 2 nebo k 1?
Holky, asi se chytam kazdeho stebla. Vy, co vam to vyslo… Jsem 6. den po KET. Dopo jsme s pritelem sbirali po obci odpadky ☺️️, odpo jsem na chvili sedla k siti a koncim, uklizim ten bordel a najednou pekne neprijemne bodave bolesti jakoby z podbrisku az do vaginy. Ted nozky nahore. Ani nevim, co chci slyset 😄. Asi jestli to muze byt pozitivni priznak
.
@BaraodKolina ja to tak měla po KET a teď je z toho 21 měsíční dcerka
takže žádný stres ale ty nohy nahoře klidně měj, je třeba odpočívat ![]()