Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lenca.sz to máš těžký rozhodování, ale přijde mi, že v hlavě to máš už hezky srovnané. Musíte se rozhodnout ještě před rozmrazením nebo až podle rozmrazení, že by řekli, že třeba jedno je fakt vynikající a třeba hatchující, tak by stačilo to jedno?
Kdyby byla embryjka BB kvality, dala bych 2. Samozřejmě, i tak se můžou chytit obě.
Je to těžký. Já měla 2× transfer se 2 a nechytlo se ani jedno. Takže já bych šla klidně do 2, zvýší se tím šance. Dvojčata můžeš mít i z jednoho embryjka, pokud k tomu máte v rodině předpoklad.
Ať se rozhodneš jakkoli, bude to správně ![]()
@Lenca.sz Dekuju, do dneska jsem se setrila - asi se podbrisku namaha nelibila. Tak snad to ma ten spravny duvod. Je to sranda, cloveku pri snazeni neco je a je vlastne rad i za ty neprijemny pocity. 🙂
@Pavluja moc děkuji, přikláním se k těm 2 ale do pondělí času dost, zítra večer otevřeme s chlapem vínko a ještě to probereme. Srovnané to doufám mám ale trvalo to docela dlouho srovnat si to v hlavě všechno a tak nějak to vidět všechno i z jiného úhlu pohledu. Kdyztak taťkovi do nebíčka poděkuji za další dvě krásné a zdravé děti (taťka byl taky z dvojčat). Tak jako tak se budou rozmrazování úplně všechny 3 embrijka, takže podle mě by stačilo říct až ve středu ale. rekla jsem doktorovi, ze ku v pondělí zavolám, jak jsme se rozhodli.
@BaraodKolina ono To klidně už muze byt roztahovani dělohy, je krásné, jak v těhotenství, pak pozoruješ úplně všechno, ja třeba díky kamarádovi Googlovi vím tolik věcí, co jsem ani netušila, že tělo dokáže
![]()
@BaraodKolina urcitě pozitivní příznak
malý ti hlásí, ať taky odpočíváš
Ne, vážně, opatruj se. Když tě to zabolelo, něco se tam určitě děje, jak se rozšiřuje děloha, vše je prokrvené, tak to při námaze zabolí. Takže dobrý, řekla bych.
Já 3. den, ale necítím nic. Když jsem při minulých ketech cítila, tak jsem se bála a když jsem necítila, tak jsem se bála, tak si vyber
Ať je vše v pořádku ![]()
@Lenca.sz to je dobře, proberte to, ale dej na své pocity, intuice nám vždy radí dobře a je to většinou to, co nás napadne hned jako první, ještě bez přemýšlení. Podle mě, můžeš říct 2 a při konzultaci před ket to můžeš ještě změnit. Pokud řekneš jedno, už to možná změnit nepůjde ![]()
@Pavluja Ja 4 dny necitila absolutne nic, takze totalni depka, od 5. dne pobolivani podbrisku jako pred ms a ted v podvecer to bodani. Vim, ze to neni vubec zadna jistota, ale jak neprobihalo nic, pripadala jsem si, ze jsem ani nikde nebyla. Moc doufam. Drzim palce, jsi na zacatku. 🍀
@BaraodKolina
Já myslím, že je to pozitivní známka, že se mimino prokousalo sliznicí a už s tebou zůstane!!!
@Lenca.sz
Tak když to takhle píšeš, tak já bych hlasovala pro 2!!! ![]()
@Lenca.sz Naprosto tě chápu
Já sem začala uvažovat tak dva dny zpátky jestli nezkusit dvě. Manžel to nechává na mě. Ale ještě to proberem.Taky uvidim co nam rekne pan doktor. Určitě se rozhodnete správně
A dopadne to všechno dobře. ![]()
@Tvojeteta takže rozhodnuto, ještě teda doufám, že to chlap doma taky odkývne.
@Pavluja děkuji, dám na tebe a jdu na To podle intuice, takže jsem rozhodnuto pro 2. Nikdy předtím mě 2 nenapadlo ani zavádět ale.ksyz ted jdeme do toho naposledy, tak proc si to trochu nepojistit.
Holky moc Vám děkuji asi jsem si o.tom.potrebovala trosku popsat, než se rozhodnu. Ono se o tom nemám ani s kým pobavit, v rodině to neříkáme a kdo o tom ví tak je jedna moje kamarádka ale ta tomu vubec nerozumí, je z tech co mela obrovské štěstí a stačil ji jeden plánovaný sex
Holky mě je zle, z toho co oznámil dneska Babiš s Hamáčkem… mám úzkost úplně
@šmoulililinka Ja se pri te tiskovce uplne zacla klepat, uzkost. Co jeste vsechno prijde? 😞
@BaraodKolina já taky, do toho dotazy naší malé, co se stalo… do háje už ![]()