Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Díky za odkaz na tyčinku ![]()
@Kotatko77 Partner ti řekl že je to moc?? To od něj tedy není moc v pohodě…on je sportovec s vymakanýma buchtama na břiše? Nechápu
Já když měla tolik co ty (jsem skoro stejně vysoká) tak jsem bývala na své ideální váze. Nepřehání? Jo a počítej s tím že u takto nízké startoví váhy úbytky budou pomalé ![]()
No a jak se daří ženy? Hubnete?? ![]()
Mě se daří super. V ketóze jsem už 5 týdnů, za tu dobu jsem zhubla z 99,2kg JEN cca 5kg, ale ten objem šel dolů hrozně moc! Opravdu všem doporučuji se měřit a fotit - tam uvidíte změnu největší! Já mam dolů cca 7cm přes břicho, 6cm v pase a 5cm přes boky - je to jedna konfekční velikost rozhodně - a to se neomezuji, ketózu jak už většina z vás ví dodržuji za pomoci jídla a proteinové koktejly si dělám jen občas - 1-2× denně
Myslím že nejvíc mi pomáhá právě to, že nemám absolutně žádné výčitky když si dám maso na grilu, grilovaný hermelín, nebo třeba kvalitní špekáček - ve výsledku si žeru jak král a při tom ještě hubnu - co víc chtít?
Trošku mi chybí tedy přílohy občas, ale statečně mi je vynahrazuje domácí okurka ze skleníku
Cpu na ní všechno - pomazánky, tvaroh, cottage, tatarák ![]()
Když jsem šla na konci května na státnice tak jsem sotva dopla společenské kalhoty velikosti 46, dneska mi dělají plandavý pytel a právě dnes jsem si musela jít koupit nové - velikost 44!!!
To je radosti ![]()
Holky a co plánujete po dokončení diety? Chcete se vracet k pečivu (obyč) nebo celozrnnéhmu a nebo jak? Já na sobě fakt pociťuji ohromný rozdíl co vůbec nejím lepek…přemýšlím, že po skončení diety se vrátím k ovoci v přiměřené míře a k tomu budu jíst např. rýži, quinou, luštěniny a možná si péct vlastní pečivo z žita? nějak dostávám odpor k pšenici. Čím víc o tom čtu, tím víc mě to odrazuje od toho jíst zase ty jejich „celozrnné“ chleby, které vlastně ani celozrnné nejsou… co na to vy? Jak se plánujete stravovat po dietě??
článek o pšenici
@Terkams
no tmave pecivo jeste dlouho neni celozrnne, ze? ![]()
Ja mam rada opravdu celozrnny zitny, nebo slunecnicovy ci dynovy, ale chci ho jist welmi malo, chtela bych ty sacharidy drzet opravdu dost dole… no uvidime. Hlavne ty prilohy chci trvale totalne omezit. Ja vim ze to nepujde uplne, tak jak ted, ale to si myslim ze je ten nejvetsi problem. A alkohol - dve deci vina tam, dve deci tady… ![]()
Ovoce je asi muj nejvetsi problem, ponevadz to jsem snad konzumovala po tunach…
To bude orisek.
@Kotatko77
No tak to jestli ty jsi vyzrana, tak me klepne… ok, tak 3 kila dolu, to jo, ale to nejsi nijak silene tlusta…
@areca Ahoj,děvče já měřím bohužel pouze 162 cm, takže malé pivo!
Hubeňour fakt nejsem ani teď, pořád lehce oplácaná, ale už jen lehce, což je fajn, se 70 kg jsem byla malej tuleň
Stačí mi opravdu tak 58 kg, mě se líbí(mému muži též)normální proporce(už teď mě lehce pobavil, když po ránu na mě kouknul a povídá, jéje, aby z tebe nebyla anorektička),což u mě nehrozí ani náhodou, nebo´t jsem od přírody velmi kvalitní žravec
.
Jen bude síla si to udržet, ach jo! Možná po hubnutí zkusím jet systém Dukanovy diety(1 den v týdnu 1 fáze),možná jen vyzkouším poloviční porce příloh, hodně zeleniny, pečivo jen ráno a žitné, nevím…nezkusíme oslovit některé holky, co sem psaly, jak se jim váha udržuje po dietě?
ach jo, my jeste nejsme u cile a ty uz strasis dalsim problemem..
![]()
Ne, jasne, to taky musime vyresit.
Kez by mne nekdo rekl: Nejses ty nahodou anorekticka? To bych ho zlibala az k smrti…
![]()
@areca píše:
@Madel a kolik ti ještě chybi? Já tě uplně chápu…a právě to jsem si přesně říkala, že musím začít zavčas ( ikdyž těch mých 15kg nahoře už bylo taky až až.. ) a nenechat to dojít až moc daleko. A jsem opravdu ráda, že se mi to podařilo..Jinak teď jsem si právě odvážila 150g odtučněného tvarohu a smíchala s ve troše vody rozpuštěné dochucovací tabletou z koktejlů k tomu půlka avokáda a jsem úplně spokojená…panečku to je žrádlo…
A mám taky jeden tip na jídlo, co si vařím, když nestíhám.. Půl většího rajčete a k tomu cca 300g cukety. Oboje nakrájet na kostičky, osolit dokořenit kořením na zeleninu, hodit s oliv. olejem na pánev, zalít trochou vody a nechat dusit tak dlouho dokud se voda neodpaří… Už je hotovo ale ještě horké na talíři to zaskládám nakrájenými tvarůžky, které se tím teplem trochu rozpustí… a mňamka je hotová. Moc mi to chutná. Vařím když nemám vytažené maso atd…
Tak tohle je super. Hned jsem to musela vyzkoušet k večeři a paráda! Šoupla jsem k tomu ještě dva žampiony. Díky za tip. ![]()
@areca píše:
@Madel a kolik ti ještě chybi? Já tě uplně chápu…a právě to jsem si přesně říkala, že musím začít zavčas ( ikdyž těch mých 15kg nahoře už bylo taky až až.. ) a nenechat to dojít až moc daleko. A jsem opravdu ráda, že se mi to podařilo..Jinak teď jsem si právě odvážila 150g odtučněného tvarohu a smíchala s ve troše vody rozpuštěné dochucovací tabletou z koktejlů k tomu půlka avokáda a jsem úplně spokojená…panečku to je žrádlo…
A mám taky jeden tip na jídlo, co si vařím, když nestíhám.. Půl většího rajčete a k tomu cca 300g cukety. Oboje nakrájet na kostičky, osolit dokořenit kořením na zeleninu, hodit s oliv. olejem na pánev, zalít trochou vody a nechat dusit tak dlouho dokud se voda neodpaří… Už je hotovo ale ještě horké na talíři to zaskládám nakrájenými tvarůžky, které se tím teplem trochu rozpustí… a mňamka je hotová. Moc mi to chutná. Vařím když nemám vytažené maso atd…
Dneska jsem si k svačině dělala něco podobnýho. Řecký jogurt Milko, do toho rozpustit kokosovou tabletu a lžičku kokosu, taky dost dobrý ![]()
Teds holky vy máte čas po večerech ještě vypisovat…
To normální člověk sotva stíhá v práci
![]()
Ta cuketa je skvělá. Akorát jsem tam měla malý camembert místo tvarůžků
Holky jsem moc ráda, že vám můj recept chutná…
Já ho měla včera odpo taky a taky jsem si pochutnala… ![]()
@Madel ten jogurt Milko já musím ještě koupit. Asi ho budou mít doufám v kaufu. Už jsem byla v Lidlu, Penny a Albertu a nikde. Jen ochucený. Ale určitě se ho chystám zařadit také do jídelníčku, jen ho sehnat no…
A co se týče udržování váhy, tak doufám, že to půjde. Nechystám po dietě nějaké obžerství. Budu se stravovat taknějak nadále masem, zeleninou, tvarohem, jogurt atd. Jen přidám trochu ovoce a občas si samozřejmě dám i nějakou dobrotu. Tím myslím, že když budeme na oslavě nebo na návštěvě tak už nebudu zarputile odmítat, ale normálně si dám. HOdně spoléhám na to cvičení, na které chodím 2× a mám v plánu chodit dál. Že díky tomu bych nemusela přibírat…
Taky bych si dala takovou dobrotu, ale v prvním kroku rajčátka nemůžu
. A až to budu hledat tady tak to zase nenajdu
.
Já si včera udělala omeletu se slátkama a žampošema
, bylo to taky mocinko dobré.
Dneska se mě váha zase krásně hla asi to kolo včera zase pomohlo.
už se moc těšim až pokořim 10kg. Dneska jsem oblékla 3/4 (ty jsem neoblékla cca 5let) a košili co jsem si koupila až zhubnu ( nikdy ńjsem jí samo neoblékla
)
@glorča píše:
Holky, vám fakt omelety nejedou? Mě chutnají!Různě si je upravuji, např. na skoro hotovou omeletu dám kousky mozzarely light a rozkrojená cherry rajčátka(mají to i v receptech v Ketodiet),nebo třeba 2 plátky šunky, nebošunku rozkrájím na kostičky, opražím trošičku cibule a na tom umíchám jako vajíčka, nebo nastrouhám cuketu(prosolím a nechám odkapat),pak přidám majoránku a mám něco podobného bramboráku, je fakt, že na tyto věci mě nejvíc chutná sýrová omeleta, není tak aromatická a divno chucená
.Já konečně už vážím pod 60 kg(dnes 59.7),tak ještě malinko a končím, nechci být hubená, jen normální
.
@Radka68 No kilo a půl borůvek tě asi z ketózy vyhodí, ale není to žádné drama, bohatě stačí ketózu zase 3 dny rozjet a pak normálně pokračovat, kdes přestala. Jen mě zajímá, ty máš borůvkovou plantáž?Nedokážu si představit, nasbírat v lese tolik borůvek. Já mám na zahradě 3 keříky Kanadské borůvky, plodí hodně, ale pořád je to prostě pár borůvek, naráz jich posbírám třeba 2Okousků…Já zase včera nevydržela a dala si decko vína, ach jo, měla jsem dietu začít držet dřív a před létem skončit
Dneska jsem si k obědu udělala tenhle „hemenex“ a taky dobrý, možná dám ještě omeletám šanci
Na verzi s mozarelou se chystám příští týden, to už budu ve třetí fázi ![]()
@glorča píše:
Holky, vám fakt omelety nejedou? Mě chutnají!Různě si je upravuji, např. na skoro hotovou omeletu dám kousky mozzarely light a rozkrojená cherry rajčátka(mají to i v receptech v Ketodiet),nebo třeba 2 plátky šunky, nebo šunku rozkrájím na kostičky, opražím trošičku cibule a na tom umíchám jako vajíčka, nebo nastrouhám cuketu(prosolím a nechám odkapat),pak přidám majoránku a mám něco podobného bramboráku, je fakt, že na tyto věci mě nejvíc chutná sýrová omeleta, není tak aromatická a divno chucená
.Já konečně už vážím pod 60 kg(dnes 59.7),tak ještě malinko a končím, nechci být hubená, jen normální
.
@Radka68 No kilo a půl borůvek tě asi z ketózy vyhodí, ale není to žádné drama, bohatě stačí ketózu zase 3 dny rozjet a pak normálně pokračovat, kdes přestala. Jen mě zajímá, ty máš borůvkovou plantáž?Nedokážu si představit, nasbírat v lese tolik borůvek. Já mám na zahradě 3 keříky Kanadské borůvky, plodí hodně, ale pořád je to prostě pár borůvek, naráz jich posbírám třeba 2Okousků…Já zase včera nevydržela a dala si decko vína, ach jo, měla jsem dietu začít držet dřív a před létem skončit
Mně by to nepomhlo, víno mi chutná i v zimě ![]()
Glorčo, kávovou zmrzlinu od DA určitě radím „dochutit“ tabletou do koktejlů!!! Bez toho je to nedobré, když jsem si přidala půl tablety kávové příchutě, byla to zmrzka snů!!!
areca - Milko řecký kupuju v Albertu, ale musíš do nějakého většího, ty malé ho vůbec neberou. Je z něj třeba i výborná pomazánka, s tuňákem a ochutit, jako dip s okurkou nebo na proteinový chlebík je to fantazie!!!
Já si užívám prakticky 3. fázi, váha stále drží, občas o trošku klesne a pak zase drží, to je paráda!!! Vínko si dávám jako střik, k tomu pár mandlí nebo kousek 20% eidamu, posledních několik dní celá rodina ulítáváme na krůtím sušeném mase
, jako zobání k televizi ideální, jen je toho maličko.
V těch vedrech jsem se zase vrátila ke koktejlům, ale míchám si ho s MatchaTea, ochutím limetkou, přidám ledovou tříšť… ty sladké už mi tolik nejedou. A omelety mi přijdou super, když je nechám vychladnout, teplé se mi teď jíst nechtělo.
Nicméně saláty s Cottage sýrem nebo mexickým šmakounem (ten jsem si teď grilovala a super!) jedu pořád, našla jsem tuňáka ve vlastní šťávě, který velmi vyhovuje svými hodnotami dietě, takže toho taky a včera jsem si dala půl balení šmakoun nudlí s tuňákovým salátem a zeleninou, paráda.
Vůbec mi přijde, že těch jídel je na výběr tolik, že člověk nemá problém to držet dlouhodobě ![]()
Tak ať se vám daří přes léto!!!
@matiee píše:
Glorčo, kávovou zmrzlinu od DA určitě radím „dochutit“ tabletou do koktejlů!!! Bez toho je to nedobré, když jsem si přidala půl tablety kávové příchutě, byla to zmrzka snů!!!areca - Milko řecký kupuju v Albertu, ale musíš do nějakého většího, ty malé ho vůbec neberou. Je z něj třeba i výborná pomazánka, s tuňákem a ochutit, jako dip s okurkou nebo na proteinový chlebík je to fantazie!!!
Já si užívám prakticky 3. fázi, váha stále drží, občas o trošku klesne a pak zase drží, to je paráda!!! Vínko si dávám jako střik, k tomu pár mandlí nebo kousek 20% eidamu, posledních několik dní celá rodina ulítáváme na krůtím sušeném mase
, jako zobání k televizi ideální, jen je toho maličko.
V těch vedrech jsem se zase vrátila ke koktejlům, ale míchám si ho s MatchaTea, ochutím limetkou, přidám ledovou tříšť… ty sladké už mi tolik nejedou. A omelety mi přijdou super, když je nechám vychladnout, teplé se mi teď jíst nechtělo.
Nicméně saláty s Cottage sýrem nebo mexickým šmakounem (ten jsem si teď grilovala a super!) jedu pořád, našla jsem tuňáka ve vlastní šťávě, který velmi vyhovuje svými hodnotami dietě, takže toho taky a včera jsem si dala půl balení šmakoun nudlí s tuňákovým salátem a zeleninou, paráda.
Vůbec mi přijde, že těch jídel je na výběr tolik, že člověk nemá problém to držet dlouhodobě
Tak ať se vám daří přes léto!!!
Já ho kupuju v Bille nebo v Tescu
@Madel píše:
@matiee Můžu se zeptat, jaká značka tuňáka to je?
Madel, tuším Wellness tuňák je název, značku teď nevím, je doma
, mají jak samotný, tak v nějakém zeleninovém salátu, ten taky splňuje dietní hodnoty, ale já radši salát udělám sama.
Ha, tady je to, Nekton:
http://www.kaloricketabulky.cz/…davkem-vody/
a tady obrázek balení: http://www.nekton.cz/…ss-s16758709