Zkušenosti s Keto Diet

• Fotoalbum (50)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
88
8.5.14 14:31

@kareliaslims Vydrž, první dny jsou nejhorší, než si tělo zvykne na ten pravidelný a omezený přísun „stravy“. Až uvidíš, jak jde váha dolů, tak chutě zmizí. Já když viděla, že mám už třeba 3 kila dole, tak jsem masochisticky měla ze sebe radost, že vařím rodině a že nic z toho si nedám a jedu si tu svou zeleninku. Horší jsou okamžiky, kdy jsme třeba na nějaké akci (jarmark, poutě) a ostatní si dávaj všelijaký dobrůtky, co doma běžně nemáme, to jsem fakt měla chutě velký. Teď jsem delší dobu na mrtvém bodě, že se váha hnula za dva týdny jen o 1 kg, přitom jsem nic neporušila, tak to je na palici a chutě mám třeba na blbou červenou čočku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
8.5.14 14:44

@Ayowaris

Děkuji za podporu, jako ano, mám v plánu to ještě vydržet, ale nebudu lhát že je to snadné :-) Akorát si pořád říkám jestli nedělám nějakou chybu s tou zeleninovou polévkou, ale je to zcela dle jejich receptů pro 1.krok , tak snad ne.

No to mi povídej, naši teď mají oslavu, nijak velkou, jen rodinnou, ale já musela odejít..vyloženě bych sežrala vše čeho bych se jindy ani nedotkla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
8.5.14 14:56

@kareliaslims S polívkama vůbec neděláš chybu, naopak! Když je v tom opravdu jen ta povolená zelenina, voda nebo vývar, bylinky, koření, max. 1 bílek, což ale není třeba, trocha oleje, tak tím hubnutí neporušíš, ale hlavně dodáš vlákninu, tekutiny a samozřejmě živiny z té zeleniny. Tyhle polívky mě kolikrát zachránily od chutí, dokonce se na ně těším. Další chuťovka je nahrubo nastrouhaná cuketa, podušená na lžíci oleje, přidat trochu vody, provensálské koření nebo bylinky, sůl, pepř, nechat chvilku. Takový jídlo o ničem, ale mně to děsně chutná. A spousta dalších receptů z kroku jedna je fakt vynikajících a jí i z toho něco i děti. Jinak nás čeká oslava 4. narozenin staršího syna a hned na to svátek mladšího, tak uvidím, jestli si odpustím dortík nebo chlebíček. V nejhorším dám pauzu a zas začnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
8.5.14 15:25

@Ayowaris

No hned si tvůj recept udělám, jen nemám moc zkušeností s cuketou..mám ji oloupat? Mám 3 malé cuketky. Ono taky člověku pomůže že prostě má možnost něco jako kousat a polknout a ne jen vypít tekutinu :-)

Tak oslavu ti nezávidím, bude to velké lákadlo..člověk si říká jen kousek, kousíček. Jenže pak to sní s druhej den budou akorát výčitky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
8.5.14 15:29

@Ayowaris

a jak nemusím nijak pomeranče tak chodím v kuchyni kolem misky a slintám už jen nad jejich barvou. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
8.5.14 16:18

@kareliaslims Cuketku už máš asi za sebou, co? Já dřív nemohla. Když jsou cukety malé a šlupka je hezká a hladká, tak to neloupu, škoda vitamínů.
Občas když jsem měla chuť na ovoce, co dávám dětem, tak mi stačí jakoby kousek skousnout mezi zuby, nebo jsem i půl jahody si dala a ketóza se neoporušila. :) JO a hodně pomáhá fetovat, čímž nenabádám k ničemu nekalému, ale stačí mi kolikrát si jen očuchat chleba, ovoce, cokoliv co mi voní a nemůžu to. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
8.5.14 16:18

@Ayowaris

Tak jsem si cuketku udělala, akorát jsem neměla provensálské tak jsem dala trochu soli, trochu gyros koření a pepř..a dá se to :-)) Mám pocit že jím :-))

Mě strašně lákají ty placičky na různé způsoby (květákové, cuketové, brokolicové)..ale mám strach, že to už je jako moc jídla a smaží se to a že z toho nezhubnu :-( Vím že je to v 1 kroku ale příjde mi to jako dost syté jídlo, jenže ketojídlo se vynechat nesmí, tak mám prostě strach že udělám něco špatně.
už dnes si místo hubenější příjdu víc nafouklá, tak snad to budou ty polívky a zelenina a pitný režim :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
8.5.14 16:21

@Ayowaris

Zrovna jsem ji dovařila..trochu jsem to přehnala s tím kořením a je to ostré, tak snad to nevadí, ale chutná mi to a to já z cukety spíš nevařím než vařím.

Mám malé tak jsem je nastrouhala i se slupkou, byly hned hotové.

Taky fetuju, ale zatím ty chutě jsou strašné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
8.5.14 16:32

A ještě bych se ráda zeptala ženský na jednu věc. Ano, dieta je i o změně životního stylu a ne jen o pár dnech držení nějaké stravy, ale..to si už opravdu nedáte nikdy kousek sladkého? Nemyslím celý dort, ale třeba jeden zákusek, čokoládu?
nejsem ta co je v cukrárně 3× do týdne, ale tohle si popravdě představit nedovedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8633
8.5.14 16:34
@kareliaslims píše: Ženský jsem na dietě třetí den a mám tak šílený chutě na cokoliv sladkého..jen kousíček třeba, ale úplně umírám. Cpu do sebe alespoň celerovou polévku co jsem si dnes uvařila (lžička oliv. oleje, kousek pórku, celer, sůl pepř)..

Jak to řešíte vy ty chutě? přejde to? Bolí mě i hlava, nevím jeslti počasím, od páteře nebo dietou, ale jsem taková nanicovatá celá.

Potřebuji podporu :-D

mě první 4 dny šíleně bolela hlava, přejde to, neboj, pak se budeš cítit skvěle, já už budu mít za sebou 3 měsíce a ani nevím, jestli se chci k sacharidům nějak moc vracet, cítím se hrozně dobře

jo a na tu hlavu je potřeba hodně solit, dodat minerály

Příspěvek upraven 08.05.14 v 16:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
8.5.14 16:34

@kareliaslims Já zatím zhubla asi 9 kilo a k těm koktejlům jsem si fakt tu zeleninku na všechny způsoby, co je v 1.kroku, dávala. Takže i placky, ale vždy tak, aby tam na té pánvi byly max. 2 lžíce oleje. Chce to dobrou pánev, ať se to dělá i nasucho. Akorát jak tam není žádný škrob nebo mouka, tak se to rozpadá, ale svůj účel to splní. Zkusila jsem už i přidat do té zeleninové směsi drobet toho keto prášku na koktejly a i jedno vejce i se žloutkem a nastrouhaný plátek sýra a hned to šlo líp a chutnalo to skvěle a dietu to neporušilo.
Jinak svělý jsou i celerový nebo cuketový hranolky. Zeleninku si ochuť nějakým kořením (třeba grilovacím), pokapat pečicí papír mírně olejem, na to rozprostřít a poválet ty hranolky a šup s tím do trouby. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
8.5.14 16:39

@marti81

Opravdu? No, jsem tedy zvědavá :-) já tedy nemám problém jíst dietně, zeleninu, jen kuřecí maso, ale sladké si prostě občas potřebuji dát a asi nejsem ochotna se ho doživotně vzdát. Ze 60kh jsem skončila na 73,5kg a přitom nejím nijak tučné, jsem spíš typ na kuřecí maso, mám ráda zeleninu, mléčné výrobky, no a občas něco sladkého, ale žádná hrůza..Tak nevím co se mi to děje s tělem. ketodietu jsem zkusila už ze zoufalství, protože na mě nic nefungovalo.

Příspěvek upraven 08.05.14 v 16:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
8.5.14 16:40

@kareliaslims Já se budu snažit si odříct ten zákusek a nahradit si ho kostičkou min. 80% čokolády. No a jestli si někdy dám třeba zákusek nebo něco takovýho, tak to bude muset být hodně výjimečně a budu si muset hlídat váhu a jakmile uvidím, že leze nahoru, nasadím dva týdny bez sacharidů. Jinak si budu dopřávat vločky (müsli bez cukru), celozrnný chleba a tak, což jsem i dřív dělala, akorát jsem nehubla, ale ani nepřibírala. Takže až budu na vysněné váze, tak jakýkoliv hřích v podobě jednoduchého cukru v kombinaci s velkým množstvím tuku budu muset vynechávat nebo to pak vyhánět zas redukcí váhy. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
8.5.14 16:41

@Ayowaris

Já dávám oleje opravdu minimum, ale díky za další super typy, ale opravdu to je jako „mezijídlo“? nenahrazuješ tím jedno z ketojídel? Já tedy psala dotaz na jejich stránky a bylo mi sděleno že Ketojídlo se vynechat nesmí. Ale přitom tady již někdo psal že pokud do jídla dám 2 bílky tak se vynechává jedno ketojídlo.

Mám v tom zmatek :-))

a tak strašnou chuť na pomeranč že švidrám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
8.5.14 16:46

@Ayowaris já právě jedla hořkou čokoládu, žitný chleba, musli ovocné, s ořechy, ale ne zapékané a váha mi stejně vylítla strašně nahoru.
Tak ale uvidíme jak to půjde tady, snad po týdnu nějaký výsledek uvidím..kdyby alespoň 5 kilo, byla bych šťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková