Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Diana2017
Myslím, že ketóza je super věc, ALE všechny složky potravy jsou pro tělo nezbytné, a proto bych rozhodně nedržela ketozu celý život.
Sacharidy, bílkoviny i tuky jsou stvořený z nějakého důvodu a my nejsme tak chytří, abysme tělo obalamutili ![]()
Trvale bych nedržela…
I kdyz- ANO- taky mi vyhovuje. Mám o moc lepší náladu a víc energie. Je to fajn. Nemám chutě.
Věřím, že každému vyhovuje něco jiného. Někdo sacharidy potřebuje, někomu jich stačí míň.. tomu věřím.
Ale tati strava je z dlouhodobého hlediska extrémní. A extrémy nikdy nejsou dobré.
Můj názor ![]()
@Diana2017 No, ale LCHF neznamená sacharidy do 20 g, pouze snížení sacharidů. Pokud už nechceš hubnout, tak nepotřebuješ být v ketóze, nebo nepotřebuješ být v ketóze každý den. Tak si dej nejdřív sacharidy na 50 g a zkus, jak ti to bude vyhovovat. Myslím si, že nám stejně nic jiného, než metoda pokus-omyl nezbývá, protože každému vyhovuje něco jiného.
@Thea21 Z dlouhodobého hlediska je určitě extrémní pytlíková keto dieta, kde máš příjem kolem 2500 kJ na den, ale určitě není extrémní keto stravování nebo LCHF z přírodních surovin, kdy máš sice nízký příjem sacharidů, ale vyšší příjem tuků, takže si můžeš kalorický příjem nastavit dle svých potřeb.
@Thea21 jj, tak nejak se na to ted divam i ja..tedy hlavne potom, jak mi moje segra, ktera je dobra kardiolozka pekne vynadala kdyz jsem ji o mojem planu zustat v ketoze rekla. Na druhou stranu vim, ze mnoho lidi takhle zije a je v pohode. No nic, rozhodne v prvni faze po ukonceni diety chci navysit kalorie pres zdrave tuky, skocit rovnou do sacharidu by me taky mohlo vratit o 4 mesice zpatky a to uz nechci
..a pak zrejme kdyz se stabilizuje kaloricky prijem, postupne zacnu prerozdelovat nutricni hodnoty v prospech komplexnich sacharidu. No je to cela veda
![]()
@dljl píše:
Jsem na keto už pátý týden, mám dole 6,5kg, což je super, ale teď jsem mluvila se známou a ta mi řekla, že to držela dcera a má vše nazpět, máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
Ja som rok po diete a mam naspat 0,5kg…zavisi ako sa pak zacala stravovat. Ak sa zacala prejedat, tak proste pribrala…ale to by pribrala tak ci tak.
@Eulie to jo, to vis ze ja to mam nacteny. Dle tabulek LcHF mi stejne ale na moji postavu a ciste na maitenance, ne na hubnuti vychazi jenom 30g denne. No uvidime jak to pujde. Sama jsem zvedava ![]()
@Diana2017 Hm, a to ti vychází těch 30 g sacharidů i v případě, že si tam dáš aktivitu? To je nějak málo. ![]()
@Eulie jop, aktivita tam nemeni hodnotu sacharidu, jenom celkovou kalorickou hodnotu navysenou tuky.
@Diana2017 píše:
@Monika123 to je krasny..kolik si pocas diety zhubla?
17kg
@Diana2017 Aha, tak to pak nezbývá než zkoušet, co ještě člověku vyhovuje a kdy se cítí nejlépe.
@Monika123 opravdu pekne, hlavne to udrzeni si hmotnosti po diete ![]()
@Eulie zitra mam posledni den prodietix a tak jsem se objednala na rozsahlejsi krevni testy, biochemii, atd. V ramci preventivky mi to moje Dr rada udela. Docela jsem zvedava na vysledky. Pak poreferuji. Ale citim se vyborne jak uz dlouho ne. ![]()
Taky jsem se chtěla zeptat, co pak, az skoncim s druhou fazi. Pribrat třeba jednu prilohu denne?
@Diana2017 píše:
@Lenka_Hal @rené79bil diky. No muj puvodni plan byl, ze kdyz zhubnu, voz se povedlo, takze pak naskocim do LCHF a budu se tak stravovat uz naporad. Jsem vylozene masovy typ, takze z hlediska vyberu jidel mi to nevadi. Spis jde o to, jestli clovek opravdu ty sacharidy vubec nepotrebuje..ja jsem si behem tech 4 mesicu vsimla, ze pokud chci byt v ketoze, musim drzet hladinu sacharidu do 20g. Vsechno navic me z ni vyhazuje. A to je sakra malo… v podstate jenom zelena zelenina a salaty a i to v kontrolovanem mnozstvi. Behem diety jsem to brala jako soucast drilu, ale opravdu ted nevim jestli jit takhle dal. Preci jenom, ty nase pytlikove diety jsou nejenom nizkosacharidove, ale i nizkokaloricke. Takze potrebovala bych se ted dostat na nejakou rozumnou hranici kalorii za den (vychazi mi vic nez dvojnasobek toho co jsem ted mela) a nepribrat to zpatky…z poradny mi zaslali jidelnicek s vyznamnym podilem sacharidu a vysokou kalorickou hodnotou. Jsem si temer jista, ze by to byl jojo jak…Lenko, ty mas asi s LCHF nejvetsi zkusenosti tady. Co myslis? (Ve strucnosti mam za sebou 4,5 mesice prodietix, dolu 30kg a chci si to udrzet).
Ja si myslim, ze by si pri bezne LC trochu nabrala, ale jen trochu. Ja to mam trochu jinak, asi tim sportem, muzu si dovolit vic a nektere dny to taky tak delam (treba rekneme 40g). Ono ale konkretne radit je tezke, kazde telo je strasne jine, tezko predvidat. Myslim, ze te to bude stat hodne „pokusu“. Co treba pridat na kaloriich z tuku i na zelenine (=jen troska sacharidu), aby to bylo unosne dlouhodobe a taky pridat na pohybu?
Jinak souhlasim, ze dlouhodoba restrikce kalorii neni dobra v zadne diete, hlavne zeny jsou nachylne k tomu, ze to rozhodi hormony.