Zkušenosti s Keto Diet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26
20.3.18 06:56

@dljl Mam do 90g bilkovin, do 50g sacharidu a 30 tuku. Chci do budoucna pridavat tuky. Každopadne se nechci vratit ke staremu stravováni. Je mi takhle moc fajn bez tech sacharidu. Bilkoviny jsou dané takže zbývají jen tuky. Zkoumám jídelníčky, potraviny atd. Je mi 39let, mam 4 děti a chci být plná síly a energie už kvůli nim. Hodně mi tahle zkušenost dala, Dřív u nás byly donuty a sladkosti na dennim pořádku a dneska vím, že to bylo úplně špatně. Zeleniny jsme jedli minimum, sýry málo, prostě už se snažím i dětem tu stravu zpestřit. Malá dokonce chroupe ledový salát se mnou a chutná jí :potlesk:, to by se před třemi měsíci nestalo, to jsme chroupali koblihy :lol:
@Lenka_Hal Hladovka by mě zabila :zed:, zkusím to tím cvičením a snad to půjde. Zatím nosím stahovací prádlo a hodně se mažu. Není mi dvacet tak to s tou kůží nepůjde tak lehce si myslím :nevim: A když to prostě nepůjde, tak si snad někdy tu kůži odnese Ježíšek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
20.3.18 08:40

Mě podle kalorických tabulek vychází 72 g bílkovin za den, v tom mám problém. Jenom taková konzerva tuňáka má 30g bílkovin. Kupodivu sacharidy držím do 40g, to je jen ze zeleniny, v tom žádný problém není. Kaloricky mi to vychází kolem 4000kj, což je do budoucna málo a taky budu muset přidat tuky. Kde se dá, přidávám lžíci tatarky. Moje 10letá dcera jí se mnou. Ne že by držela dietu, prostě má na ty jídla, co jím, chuť. Všimla jsem si, že se jí změnily chutě, dřív u nás somrovala o chipsy, bonbony a čokoládu, teď somruje o kuřecí prsa na porku. V obchodě ji ani nenapadne zavítat do oddělení cukrovinek, teď obíhá zeleninu. Přitom cukry normálně ve stravě i pití jí, jen je krásně vidět, jak se při vyšších bílkovinách mění potřeba prázdné energie. Andy, pokud budeš mít nějaký rychlý oblíbený recept, klidně ho sem hoď, třeba jestli něco neděláš z kapusty, docela by mě lákala, ale nevím, co s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
20.3.18 09:09

@bonika69 S bílkovinama jsem měla taky broblém, nechala jsem to na 90g a zatim mi to vyhovuje. Ze začátku jsem jich měla taky víc, jsem masová, šunková a sýrová. Hodně používám Parmigiano Reggiano, jezdíme několikrát ročně do Itálie, tak si nakupuju zásoby tam a dávala jsem ho dětem od malička i do prvních polévek a děti ho milují skoro ve všem. Ořechy taký výborný zdroj tuku, některé mají dost sacharidů. Mám vytisknuté nutriční hodnoty potravin a jídel a dělám si takový výběr toho, co budu nakupovat a jak co kombinovat aby to vycházelo dobře. Místo ketotyčinek mám jen hořkou čokoládu, stačí mi kousek když mam chut ale ta jejich tyčka mi hned přidala bílkoviny. ze začátku jsem byla i na 120g bílkovin, než jsem zjistila, co musím hlídat a co ne. Velké díky Lence_Hal za její starší příspěvky, zkušenosti a rady. Tak nějak bych taky chtěla pokračovat 8) Na netu je toho spousta, ted najit ten správný směr a vychytat to přesně mě na míru. Každý člověk je jiný a bude potřebovat něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
20.3.18 09:27

Přesně, na co se podíváš, to má kolem 20g bílkovin na normální porci. Mě už je skoro 50 let, takže si dávám pozor na ledviny a játra, mě právě taky Lenka na to upozornila. Je mi jasné, že jediná cesta je vybudovat svalovou hmotu, aby ty bílkoviny nebyly problém, ale jsem líná jak veš. Přitom sama cítím, že mám hodně energie a měla bych začít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
20.3.18 09:56

@bonika69 Taky jsem zlenivěla, vyžrala se jak prasátko a věčně ležela na gauči a odpočívala po,,dobrém,, jídle :mrgreen: Ted mam 3,5 letou a 10 měsíčního malýho, s těma dvěma velkýma už nic moc nenaběham a ti malý mě pěkně prohání naštěstí, jinak bych se vyžrala nevím kam. Dřív mě bolely záda, každá procházka byla za trest a ted je to úplně jiný. Dokonce jsem koupila chlapovi k narozkám lezení s instruktorem po skalách, samozřejmě i pro mě :dance: Bude to po letech naše společná adrenalinová akce, vlastně první když si tak vezmu zpátky naše nicnedělání. Chci být aktivní a chci aby byly s náma spokojený i děti. Vždyt vlasně nejsme ještě tak starý :pankac: Já myslím, že sluníčko a jaro nás dokope se rozhýbat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
20.3.18 11:57

Ja jsem rada, ze se vam holky dari. :D :dance: Je fakt, ze ty bilkoviny v nizkosacharidovych jidlech jsou problem. Treba ty tycinky, tady je snad jedina (Adapt…myslim, ale jsou pekelne drahe), ktere jsou keto, jinak vsechny 15 a vic g proteinu. Musi se s tim pocitat nebo si delat vlastni dobroty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
20.3.18 12:27

Lenko, až budeš mít čas, dej nám nějaké tipy. Mě láká používat lněné semínko, ale co s ním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
20.3.18 12:28

Ve druhé fázi jsem si taky koupila ten vecerny chlebík, je ok na zácpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
20.3.18 12:33
@Lenka_Hal píše:
Ja jsem rada, ze se vam holky dari. :D :dance: Je fakt, ze ty bilkoviny v nizkosacharidovych jidlech jsou problem. Treba ty tycinky, tady je snad jedina (Adapt…myslim, ale jsou pekelne drahe), ktere jsou keto, jinak vsechny 15 a vic g proteinu. Musi se s tim pocitat nebo si delat vlastni dobroty :nevim:

Kolik kalorií je optimální na den při dietě, a po ní. Držela jsem už diet několik, vždy se mi vše vrátilo, :cert: někdy rychleji, jindy do roka, :,( keto je z nich asi nejlepší, mám obavu z jojo efektu, ale bude jaro, tak pohyb, ale protože pracuji v MŠ, kde jsou výživné jídla, prosím o typ na kuchařku, repety apod. bude mi 58let, tak se hubne hůř. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
20.3.18 12:46

Zaregistruj se na kalorických tabulkách, zadáš svoje míry, váhy, věk a vypočítá ti to klidový metabolismus. Pokud zadáš schema hubnutí, něco ti to samo odečte. Už si to moc nepamatuju, ale je to udělané pro blondýny, pochopí fakt každý, i já. Večer si sednu, zapíšu si tam všechna jídla, co jsem za den snědla (samo ti to vyhazuje nabídku po zadání několika písmen) a všechno tam uvidíš - bílkoviny, cukry, tuky, vlákninu a kJ. Můžeš si tam zadávat i aktivitu a pitný režim, ale na to já kašlu. Hele, 58 let? Paráda, jsem myslela, že jsem nejstarší. :D Já to beru tak, že klidně ať to trvá 3× tak dlouho, jako u mladých holek, ale prostě jde to. A i proto jsem nebrala žádné pytlíky, prostě na keto budu hodně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
20.3.18 13:16

Tak napíšu třeba včerejší jídelníček. Ráno: proteinový nápoj (neumím snídat, tak aspoň něco), dopoledne kedlubna, oběd: Vaječná omeleta za třech vajec, na tom dva plátky 45% sýra, dvě lžíce tatarky, svačina: okurkový salát se stévií (200g okurky), večeře: večerní chlebík a plátky 45% sýra. Celková energie: 3700kJ z doporučených 5725kJ, bílkoviny:70, sacharidy: 22, tuky: 70, vláknina 12g (to je moc málo). Pokud jsem v práci, beru si na oběd instantní polévku s nudlemi (Ketodiet), ale hned po práci na odpolední svačinu dělám buď maso, nebo vajíčka - aktuálně s tuňákem. Tam už překračuju denní bílkoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.18 20:05

Take zadavam do kalor. tabulky a po zadani mych hodnot mam mit 101gr bilkovin…to nedam 8o mam tak kolem 60…a to jsem na ketodiete :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
20.3.18 22:49
@rené79bil píše:
Ve druhé fázi jsem si taky koupila ten vecerny chlebík, je ok na zácpu.

večerní chlebík je z jaké diety? Taky z keto? Napiš od jaké firmy, já mám keto dietu o prodietix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
21.3.18 06:39
@Terreza1_2_3 píše:
Take zadavam do kalor. tabulky a po zadani mych hodnot mam mit 101gr bilkovin…to nedam 8o mam tak kolem 60…a to jsem na ketodiete :think:

Já mám od ketodiet jen tu polévku s nudlemi a ta má 22g bílkovin na porci, tak pokud to tak mají všechny sáčky, tak mi to vychází při 5 jídlech na 100g bílkovin na den. Ale nemám to nastudované. Ale nevím, jestli ketodietou myslíš konkrétně ketoDiet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
21.3.18 06:41
@dljl píše:
večerní chlebík je z jaké diety? Taky z keto? Napiš od jaké firmy, já mám keto dietu o prodietix

Večerní chlebík, výrobce Penam, koupíš v Kauflandu, Tescu nebo Albertě, záleží, jak v kterém městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková