Zkušenosti s Keto Diet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
10.4.18 13:29

@bonika69 keto jídlo, tím nemyslíš pytlík s omeletou nebo tak, ale ze si mam udělat třeba steak? No jo s tím pitím se fakt musím nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
10.4.18 13:36

@Dramona Goute - sladka jidla jsou vyslovene chutna, uplne na nich ujizdim, dala jsem ochutnat i synovi a tomu taky chutnaji, takze to není jen muj vymysl. Slana jidla - na nich uz tak neujizdim, ale omelety a placky se daji v pohode, davam si kecup a horcici bez cukru - spetku, polevky mam vybrane, které jsou dobre. Ted jsem si objednala i tyčinky, chystam se na druhou fazi, budu jist jedno normalni nizkotucne jidlo s polovinou prilohy, pridam skyr, snidane, svaciny Goute, vecer slane Goute. U mne s ketózou prisel prirozeny pocit zizne, takze se spi krotim, jinak bych vypila klidne 4 litry denne a to uz je na ledviny moc.
Ketodiet - mela jsem jen kasi a ta je proti Goute vyslovene hnusna. I když vim, ze vse je subjektivni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
10.4.18 13:46

Jestli nezvládáš vodu, dávej si třeba vychlazený bylinkový čaj, hlavně ledvinový. Nebo nalož do vody a do ledničky mladé lístky kopřiv, teď je ideální čas. Druhý den je to lahoda.
S tím jídlem, já nejím žádné pytlíky a zhubla jsem za dva a půl měsíce 11 kilo. A je mi skoro 50 let, to už jde ztuha. Seznam povolených potravin najdeš na každé stránce ketogenní diety, jen musíš hlídat, abys nesnědla moc bílkovin za den. Ale to už se tu taky několikrát řešilo, tak pohledej.
Inspirace - můj dnešní oběd: zmražené fazolové lusky a špenát, podusit na pánvičce, osolit a okořenit. Zalít to tuňákem a vajíčky a udělat z toho míchanici. I s pořádnou porcí tatarky se dostaneš do 2000kj, je toho plný talíř a do 5 minut je oběd na stole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
10.4.18 14:01

@bonika69 taky bych potrebovala inspiraci - nejake recepty, jinak všechna cest, gratuluji k ubytku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
10.4.18 14:07
@JanČa1972 píše:
@bonika69 taky bych potrebovala inspiraci - nejake recepty, jinak všechna cest, gratuluji k ubytku :)

Já hlavně potřebuji rychlá jídla. Většinou si vzpomenu, až když mám fakt hlad a musí to být rychle na stole. Jinak, když jsem začínala, fakt jsem jedla 5× denně a teď už jen 2×, max.3×. Máš to taky tak? Proto taky všude cpu tuk a tatarku, abych vůbec snědla kolem těch 5000 kJ denně. Jaký ty máš nastavený denní příjem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
10.4.18 14:18

Holky @bonika69 má pravdu. Ten příjem jen ze sáčků je hrozně nízký. Já hřešila od začátku, přidávala si maso, sýry atd. teď už jsem úplně bez sáčků, vařím, peču „buchty“ vyhýbám se sacharidům, zato mám hodně tuků a za 10 týdnů mám o 16kg míň. 40let a původní váha 84. Teď jsem sice trošku stála s váhou, asi jsem se na velikonoce přežirala bílkovinama, ale už to zase jde dolů.
Nemám hlad, normálně funguji, nejsem unavená, naopak plná energie a denní příjem do 5000kJ. Občas přesáhnu. Nehoní mě mlsná. Což už je hodnota, při které lze normálně fungovat. Ale 2500-3000 ze sáčků je opravdu strašně málo.
Jídel najdete i na internetu mraky, jinak maso, sýry, vejce, slanina, večerní chleba atd. Když vařím rodině, oddělám si maso a upravím podle sebe. Jediné co je úplně jinak - tak mé sladké snídaně. To si peču muffiny, brownie uplně zvlášť, bez běžné mouky. Rodinka chodí užírat. Jím 3× za den.
Jinak souhlasím Goute má krémy moc dobré. Zkoušela jsem 5 různých firem a toto mě oslovilo nejvíc. Ale ta výživová hodnota je bohužel stejná jako u ostatních - na mě málo. Vlastně bílkovin hodně, všeho ostatního málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
10.4.18 14:23

@bonika69 Zatím nejsem ve fazi pocitani kalorii a uprimne mi to nahani hruzu, ze bych mela zacit pocitat. Ted prestavam s pytliky. Bojim se, ze mne proste 3 jidla denne nestaci, po 2 hodinách mam vždy hlad. Ted hledam informace, jak pokracovat do druhé faze, abych si to nepokazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
10.4.18 14:26

@sr22 Maso jis jakekoliv? Informace se ruzni, nekde pisou jen chude maso, nekde naopak tucne. Syry plnotucne? Co třeba jogurty? A jakou používáš mouku? Jestli mi na keto něco chybi, tak jsou to kynute buchty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
10.4.18 14:31

Sr22 - to bylo perfektně řečeno. Ty každé ráno pečeš? Prosím, co používáš za mouku? A ještě prosím poraď mi se sladidlem. Taky mě láká zkusit upéct třeba piškot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
10.4.18 14:35

@JanČa1972 vepřové i kuřecí, grilované, pečené i dušené, dokonce hovězí hamburger (jen maso se zeleninou a sýrem)
jogurty ne, ale já je nemusím moc ani normálně, ale zato mascarpone, ricottu a žervé a samé takové smetanové sýry. Hodně taky camembert, ementál, případně eidam, goudu..podle chuti a aktuálním stavu v kalorických tabulkách. Některé mají víc bílkovin, jiné tuků.
mouku buď mandlovou, kokosovou nebo lněnou, ale kynuté těsto jsem ještě nedělala - nehledala recept. Vše spíš muffiny a různé řezy, na víc dnů. Jsem sladkomil, ale teď se mi zdá sladká už i kyselá jahoda a ricotta na buchtě taky.
Hlad mít nebudeš, neboj. Normální jídlo tě zasytí úplně jinak než ze sáčku.
Když si dám maso ze zeleninou nehrozí za 2hodiny hlad, možná za 5hodin, totéž např. po grilovaném hermelínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
10.4.18 14:39

@sr22 super, diky moc :) to sladidlo by mne taky zajímalo, stevie je ok? A co ovoce? To mi taky zoufale chybi, neumim si představit leto bez melounu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
10.4.18 14:40

@bonika69 každý den, blázníš? kdy bych pracovala :D. Peču večer na další den, obvykle to vyjde tak na 3dny. Mandlovou, lněnou, kokosovou - najdeš spoustu receptů. Já je většinou upravuji podle toho co mám doma a podle toho jestli chci víc tuků nebo bílkovin - podle toho volím sýry pokud se do toho nějaký dává, je to s nimi sytější.
Včera jsem ale dělala cuketovou buchtu a tam žádný nebyl a taky je dobrá. Tak jsem ji mázla ráno ricottou. Zítra s ní udělám něco podobného a odlétám do práce.
Sladím stévií, erytritol nebo čekankou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
10.4.18 14:43

@JanČa1972 Meloun bude mít asi dost sacharidů, tak je ubereš jinde, když ho budeš chtít ;).
Dávala jsem si teď jahody i maliny na ochucení. A super. Samozřejmě - ne misku, ale jednu, max. 2 jahody na porci a stačilo mi to. Ovonělo to úžasně a skvěle to chutnalo. Neboj se toho, to zvládneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
10.4.18 14:46

Zeptám se jak blbec. Tu Stevii jsem viděla jen tekutou, nedělá to binec v těstě? A ta cuketová buchta? Nehodíš recept, prosím, prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
10.4.18 14:47

@sr22 Diky moc za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie