Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Pifinka Jen zeleninove věci bych taky nezvladla. Ja jim hodne povoleného masa (ne veprove)a k tomu zeleninu, čerstvou, nebo blanšírovanou. Taky vajíčka, tucny syr, hodne ryby - jen na kokosovem oleji. Někdo tu zminoval kysane zeli, nevim, zda je povolene, ale ja si ho davam. Po mesici jsem v drhe fazi - ne uplne striktne - a mam z 68 kg 62.
@jasaj: Já hodně vajíčka, tuňáka, špenát, večerní chlebík, tvaroh, sýry, vývar. Hodně cpu do všeho majonézu, mám problém udržet bílkoviny a dostat se na kalorické minimum. Z 91kg na aktuálních 78kg od konce ledna. Jinak k tomu zastavení hubnutí, taky se mi to stalo. 3týdny jsem visela na váze 80kg, pak to skočilo o dvě kila, takže to chce zachovat klid.
Moc děkuji, ty bláho - jsi dobrá!
já jsem začínala ze stejné váhy - 92 kg a bohužel po měsíci mám 88/87
a níž neleze a neleze. Ale já prasím uzeninama, sice kvalitními a bezlepkovými, ale prasím… třeba včera - 2 plátky tlačenky s kysaným zelím. 90% párky bez lepku se salátem. Ráda si dám o víkendu suché bílé víno či pivko nebo panáka metaxy… ale že to nepůjde vůbec? Achich…prosím napsala bys mi přímo uvedené jídla, které jíš? Třeba co budeš mít dneska celý den? díky moc
![]()
A majolku? Včera jsem poprvé chtěla majolku koupit, ale všechna má v sobě cukr.. nebo si jí děláš doma? Z oleje?
@jasaj píše:
Moc děkuji, ty bláho - jsi dobrá!já jsem začínala ze stejné váhy - 92 kg a bohužel po měsíci mám 88/87
a níž neleze a neleze. Ale já prasím uzeninama, sice kvalitními a bezlepkovými, ale prasím… třeba včera - 2 plátky tlačenky s kysaným zelím. 90% párky bez lepku se salátem. Ráda si dám o víkendu suché bílé víno či pivko nebo panáka metaxy… ale že to nepůjde vůbec? Achich…prosím napsala bys mi přímo uvedené jídla, které jíš? Třeba co budeš mít dneska celý den? díky moc
Ahoj
já začínala na 82 a dneska jsem na 65
cca po třech měsících..k tomu jídelníčku..já ze začátku jedla jen maso se zeleninou( čerstvá, restovana nebo grilovana), a maso se spenatem
přílohy nejim do teď..občas si dopreju těstoviny..pečivo jim většinou večerní chlebik..buď s pomazankou nebo si dam trosku uzenin salám nebo sunka a syr na to..vajíčka jim na všechny způsoby..a jsem hodně na sladké takže si dávám tvaroh do toho Camillou stevii občas kokos ještě a čerstvé ovoce jahody borůvky..to bych mohla pořad..ještě proteinove palačinky s „nutelou“ a ovocem nebo zase s tvarohem..občas si dam i toustak s „nutelou“,spaldove lupínky v snídani..skryry, Jogobella light..mozarella light..je toho dost - Ikdyz teď jde váha pomaleji..občas si dam i kus pizzy tak se nemůžu divit
Jo a k alkoholu do vám vino a prosecco jenom
Jasaj
A zkoušela sis měřit ketozu? Jestli ty uzeniny kupuješ, mám pocit, že tam přidávají glukozový sirup a dextrozu. Ale nejsem žádný odborník na uzeniny, já si radši koupím uzenou makrelu, nebo uzenou kýtu. K alkoholu se nevyjadřuji, teď jsem abstinent, tak nevím. Vem si, že dva dny ti trvá naskočit zpátky do ketozy a celou dobu všechny tuky ukládáš. Kup si papírky a testni se. Mě taky vyhazuje větší dávka bílkovin najednou (cca 30g), Prostě si uvařím jídlo, rozdělím na dva talíře a jeden sním až za dvě hodiny. Je to otravné, ale mám to už vyzkoušené. Pořád se učím na svých chybách.
A schválně jsem se dívala na své záznamy a po měsíci jsem měla taky o 5 kilo méně, takže jedeš výborně. Ono těch prvních 10 kilo z naší váhy moc opticky poznat nejde, ale počkej až budeš mít o 12 kilo míň, najednou sleduju obdivné i závistivé pohledy kolegyň a kamarádek a to mě teda HODNĚ motivuje.
Masový vývar, do toho brokolici, špenát, zelené fazolky, prostě co ti chutná. Dávám tatarku Helmans, dvě lžíce 4g cukru, to přežiju.
Super, moc děkuji za informace
jj, testovací papírky na moč mám a právě tomu nerozumím, mám je středně růžovo-fialové, takže ani maximum, ale ani né minimum… ale moc děkuji za informaci ohledně přepálení bílkovin (raději 2 talíře po 2 hodinách), žila jsem v tom, že 3× nebo 2× denně velké porce stačí (při ketu) a hotovo… Piji i kávu (2× denně). Z toho 1× denně s 31% smetanou…
@Anonymní píše:
Holky dotaz, zkoušel se někdo takto stravovat i při těhotenství? Doporučuje se to nebo vůbec? Po sacharidách fakt hodně natékám. Takže jim minimální množství. Anonym skrz to těhu. Děkuji
Pokud jsi na to uz zvykla, tak se toho neboj, obzvlast, jestli jinak natekas, protoze to by se ti v tehotenstvi jen zhorsilo. Ja jsem jako tehu nic nemenila a mela jsem krasne tehotenstvi.
@jasaj píše:
Holky přidávám se také k prosbě - dali byste sem vzorové jídelníčky? Tedy ty holčiny, které ketozují z přirozené stravy? Držím to přes měsíc a už nevím co jíst… Mohu kysané (fermentované) zelí? Jím ho docela dost a nevím, jestli mi to nestaví hubnutí. Mám totiž paradox, v ketoze jsem, ale nehubnu… a to opravdu mám z čeho… Leni, prosím vím, že jíš 2× denně (cca) a můžeš sem hodit třeba co? díky moc
Tak holky uz toho hodne napsaly. Kysane zeli muzes, pokud je bez cukru. Kdyz nehubnes uz dlouho, tak holt budes muset vypocitat, kolik ceho jis, jinak ti neporadime. Z moci jsou ta mereni fakt strasne nepresny ![]()
Ja dnes treba mela kvetakovou pizzu a k tomu vajickovy salat. Jako dezert si asi vyrobim zase cokoladu, mam tam sice dort ze zakysanky, ale klukum moc chutna, tak jim ho asi necham. Vecer nevim, je tam hovezi „gulas“, svacina asi nejaky orechy…na uzeniny bacha, malokdy nemaji nic, takze vlastne kombinujes hodne bilkovin a trochu sacharidu. Jako parky muzou mit klidne i 6g za jeden kousek. Divas se, co je uvnitr? Co je tech 10% ![]()
Zítra jsem celý den na cestách, tak jsem přemýšlela, co budu jíst. Jelikož mi začíná ve skleníku dorůstat hlávkový salát, tak jsem udělala vajíčkový salát s dvěma hlávkami salátu, nakrájenýma na drobno. Holky, to je dobrota, je toho plná mísa, vlastně už ne, čtvrtinu jsem snědla. Zkuste, já to budu mít zítra celý den, pokud to přežije to horko v autě.
Ahoj jsem tu nově zaregistrovaná i když příspěvky o ketodietě uz si tady pročítám dlouho, jen jsem možná neměla číst od začátku ale od konce
objednala jsem si dietu od ketofit na 14 dní a zvládla jsem to jen dva, holky co to vydrží jsou fakt hrdinky!!! Každopádně tu mam teď dvanáct dní ketofit navíc kdybyste měl někdo zájem…
@bonika69 To zní dobře
Můžu se zeptat jak se dělá „keto“ vajíčkový salát? Vajíčko, majolka, hořčice? Já jsem na ketodiet pytlíčcích, ale ráda bych přešla na normání jídlo
@z denca Je treba si vybrat to, co ti bude chutnat, ja jela na Goute a mají všechno hodne dobre. Od Ketodiet jsem mela jen kasi a vyhodila jsem ji.