Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@JanČa1972 Kolik kg ještě potřebuješ dát dolů? Já bych nejedla odpoledne na svačinu ty proteinový tyčinky. Zkus alespoň jeden týden je nejíst vůbec. Místo nich koktejl. Já jsem tyčky jíst nemohla vůbec. Jakmile jsem je zařadila, váha se nehla. Bez nich jsem hubla cca 1,5kg týdně. Pokud jsou to tyčky od KetoDiet, tak ty by se ani odpoledne jíst neměly. A pokud nemáš velkou nadváhu, tak nejíst vůbec.
Tak to jo.
Hele, jestli stagnujes jen dva tydny, jeste se to muze zmenit. Jen mi teda prijde, ze jis fakt malo, v tom jidle nevidim moc tuku, takze predpokladam, ze ho ani nijak nedoplnujes. Dlouhodobe bys nikdy nemela jit pod BMR, tedy tolik kalorii, ktere spotrebujes jen na dychani a koukani v leze do stropu…asi to bude znit divne ta rada, ale zkus pridat trosku tuku do jidla. Dodas telu ketony a metabolismus se nahodi. A nezapomen brat mineraly. Jak to mas s pohybem?
@agropa Chtela bych ještě tak 5 kg, ted mam 62,5. Tycinky mam od Goute a castecne nima resim silenou chut na sladke, co mam odpo a taky hlad. Tzn zkusit jist zeleninu místo nich, nebo nic, pripadne nejaky ten koktejl?
@Lenka_Hal Mineraly beru - zinek a horcik. Zapomela jsem rict, ze dodavam majonézu - pravidelne lzicku k veceri. Obcas vecer dve dvojky suchého bílého. Pohyb nesnasim - nula.
Hele, tak misto tycinky zkus treba dezert zalozeny na tuku napr (http://www.bezsacharidu.cz/…dovy-dortik/)
JInak ty proteiny jsou ok, niz uz taky nechod, proteiny musi byt v urcitem rozmezi.
@JanČa1972 Jani chápu to dobře že jsi ve druhém kroku a máš na den 3produkty a 2proteinkvá jídla? Pokud ano, tak určitě místo tyčinek dej koktejl (má míň sacharidů ). Nestačí mít zeleninu místo tyček, chyběly by Ti zase proteiny. Tedy jestli jsem správně pochopila Tvůj příspěvek z minulé strany, kde píšeš v jaké fázi teď jsi.
@JanČa1972 A pokud jsi na sáčkách ve druhé fazi tak rozhodně bych nejedla moc ty tučné sýry a jak Ti tady doporučijí tučný dezert. Budeš pak nejdřív muset odbourat ten tuk z jídla a až pak svůj vlastní tuk. Lenka Ti radí tak, jak se jí když jsi v ketóze, ale jenom s jídleníčkem. Pokud držíš pytlíky, tak je to trochu jiné. Ať se Ti to neplete dohromady. Budeš zbytečně týdny stát na stejné váze.
@agropa A nemaji ty pytliky drzet cloveka v ketoze? V cem je to jine? ![]()
@agropa Mam na den dva pytliky (rano a dopoledne) a dve jidla - maso + zelenina (obed a vecere). Tedy ne jen pytliky. Odpoledni svacinu jsem resila proteinovyma tycinkama. Ty tedy mam vynechat, podle toho, co mi radite. Slo by odpoledni svacinu vyresit necim mlecnym - jogurtem, syrem, dezertem, nebo pripadne tim koktejlem?
@Lenka_Hal Samozřejmě že je také v ketóze. O to tady jde. Původně byla diskuze založená na hubnutí s produkty Ketodiet. Tam jsou trochu jiná pravidla, než když se jí strava tak, jak ji jíš Ty. Cíleně je tam energie pod bazálem a rozhodně se nejí tuky. Já se nechci dohadovat. Chápu a rozumím tomu jak to myslíš. Jen jsem chtěla poradit Janě, protože z jejích příspěvků se domnívám, že je i na sáčkách. Má první fázi za sebou, je v druhé. Když si bude přidávat tuky a zvedat moc celkově denní příjem, tak už nepojede podle toho, co teď drží a bude hubnout pomaleji. Samozřejmě to může dělat podle Tebe. Pak je ale zbytečné aby vyhazovala peníze sa sáčky a bylo by vhodnější aby najela na stravu tak, jak to máš Ty.
@JanČa1972 Já bych mléčné produkty nedávala. Máš mít za den celkově 5 jídel nebo 4?
@agropa Nekupovala jsem si zadne kompletni balicky, od zacatku jedu podle sebe a toho co jsem si precetla - 3 tydny vicemene jen pytlicky Goute, 5 kg dole. Ted 14 dni to, co jsem ti psala prve a ubytek zadny, takze delam něco spatne, jen nevim, co. Kolik mam mit jidel nevim, ale odpoledne mivam desny hlad, takze jsem si davala tu tyčinku.
@agropa Jeje, ja se nechci dohadovat, jen s pytlikama nemam zkusenosti, tak me to zajima. Chtela bych tomu jen rozumet. Ketoza ma stejny pravidla at se ji pytliky nebo ne. S tim zacatkem ja problem nemam, jestli jsou pod bazalem jen tyden, tak se snad nestihne moc pokazit.
Ale dele bych v tom opravdu nesetrvavala…ja nerozumim te fazi ted. Prijem zvysit musi, jinak si zadela na problemy a ani nezhubne. A aby zustala v ketoze, nemuze moc zvysit ani S ani P, takze trochu tuky, ale to je jen muj nazor ![]()
@JanČa1972 Měla bys mít 5jídel za den. 3sáčky a dvě proteinová (maso, ryby)jídla se zeleninou. Takže podle mě nech všechno tak jak máš, jenom nejez odpoledne ty tyčinky a místo nich si dej koktejl nebo jiný sáček (nevím co Ti chutná ). A hlad bys mít potom neměla. (To nevadí že nemáš kompletní balíček, to není potřeba. Poskládaš si to jak potřebuješ. Jenom ty tyčinky se vůbec nedoporučují jíst při nadváze menší než 8kg ( což Ty jseš, když chceš už jenom 5kg dolů ), protože prostě mají víc sacharidů, než ty ostatní produkty. Mělo by se to zase rozjet, neboj.