Zkušenosti s Keto Diet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
64
23.5.18 21:41

@Meduzata jak do čeho, tekutou i krystalickou např. na pečení
Na pití máš ještě možnost čaje nebo vody :D
Takže nemám ujíždět? Hlavou jsem si to tak nějak zdůvodnila a nemám potřebu. Těší mě -19kg a hlavně je mi moc dobře. Hlava nebolí, pleť a vlasy jsou lepší, menstruace bez bolesti..
A taky, kouzlit se zdá s jídlem i na keto. Vždyť stále držím svůj zvyk a snídám buchty :D
Jen teď jedu na víkend pryč, bez možnosti vaření, tak asi trošku přepálím bílkoviny, nedá se to tolik hlídat a vážit, nicméně to bude lepší jak ta zmrzlina se spoustou cukru :D

A pro kávomilky - smetana do kávy je zcela bez problémů. Dávám 4 za den :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
24.5.18 05:57
@sr22 píše:
@Meduzata Mascarpone se smetanou a stévií, případně s kakaem, mandlemi atd. Podle chuti :) Nebo čoko keto browniesbonika69 Prosím tě, jaké je vyskočit z ketozy? Já jsem stále keto a trošku sama v sobě řeším dovolenou a hlavně zmrzlinu. A vlastně nevím, jestli ji chci zkusit, asi ani nechci :D Hledám důvod proč ji zkoušet kromě nostalgického pocitu, že mi dřív chutnala…Ale to vlastně čokoláda a pečivo taky…Blbý důvod, vím.
Od konce ledna jsem cukrem nezhřešila ani jednou tak nevím jestli to chci vůbec zkoušet…
Občas jsem max. přepálila bílkoviny nebo tuky, samozřejmě na oslavě nebo jiné příležitosti. A to mi tedy nebylo pocitově nic.
Aktuálně mám 65kg, už to nejde dolů tak rychle, ale stále pomalinku plíživě jde.
Máš třeba nějaké chutě víc než když jsi byla keto?

Bez ketozy je to strašný :D. Hodně mě honí chutě, hlavně po jídle, nebo večer. Jsem 3 týdny s navýšenými cukry a už jsem měla tři prasící dny, kdy jsem jedla páté přes deváté. Musela jsem ponížit tuky, takže mi ani jídla moc nechutnají.
Musela jsem si dát pauzu, protože jsem začala otékat. Hlavně obličej a ruce ráno. Podle rozboru moče mám ledviny naprosto v pořádku, takže to může být cokoli včetně blížícího se přechodu, ale pro jistotu.
Ještě chci tak 5 kilo dolů, tak se k vám za pár znovu přidám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
24.5.18 08:11

@sr22 ty jo 19kg.to jsi frajerka ;) a poradis pls naky web na recepty? Ja furt jedu to samy.spis zakladni suroviny.do vyvareni a peceni jsem se jeste nepustila. Ja kdyz jsem ujela.hur se mi pak vraci a vazne to za to nestoji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.5.18 16:45
@bonika69 píše:
Náhodou, letní akce bývají na ketogenní dietu perfektní. Většinou se griluje maso a zelenina, na větších akcích jsou obložené mísy, tam se dá vyzobat sýr, šunka, vajíčka a člověk není za blba, že nic nejí. Nejhorší jsou dětské oslavy, ty jsou hodně na sladko. A taky pití. Já si nosím Colu zero, málokdo ji na akcích má.
Jaká je chuťově ta Cambridge dieta? Tady na ni recenzi nikdo nedělal.

Ta Cambridge mi chutná. :) Vlastně se to skládá ze tří jídel - ráno máš koktejl, kde je na výber asi z 10 příchutí potom k obědu máš polévky, opět je výběr z více druhů + o víkendu mám „normální“ jídlo - ty mají 4 druhy (boloňské špagety, macarony se sýrem, cuscus a ještě jedna, ale to už nevím co je) a večer je kaše nebo tyčinka a samozřejmě je zase více příchutí. Co mě ale dost překvapilo, tak je to, že ty koktejly, kaše i tyčinky jsou slaďoučké. Z tyčinek mi až trnou zuby jak je to sladké :lol:

Jinak dneska jsem mluvila s tou mojí Cambridge poradkyní a ptala jsem se dodatečně na to kafe. Tak mi řekla, že bych neměla nic - mléko, smetanu ani kokosové mléko, že to prý blbě reaguje s těmi jídly a že by se mi mohl překyselit žaludek. Jediné co mi řekla je, že si prý některý holky dávají do kafe lžičku prášku z vanilkového koktejlu. Tak nevím. Jsem z toho taková mrzutá… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
27.5.18 11:39

dljl

Ta dieta Cambridge funguje na stejném principu? Držím keto dietu přes prodietix, byla jsem spokojená, jsem ve třetí fázi už končím druhý měsíc a váha se drží, ale nehýbe. potřebuji ještě dolů aspoň 2kg, mám od února 11dole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
27.5.18 19:07

Bonika69 @Meduzata Díky, ono to bylo trošku neplánované. Původně jsem si říkala, že dostat se na obvyklých 70kg mi bude s mou výškou stačit a ejhle, zachutnalo mi to :lol:
Recepty hledám hodně na netu, záleží na co mám chuť nebo co vařím rodině, tak sobě to jen nějak obměním, nezahustím, případně bez přílohy a tak. Spíš jednodušší jídla, žádné složitosti.
Teď jsem asi překročila o víkendu bílkoviny, jídla po restauracích, neochota personálu vyměnit přílohu za zeleninu, takže v podstatě maso v poledne i večer, ale nepozoruji na sobě nic.

Zmrzlinu tedy zkoušet nemám? :lol: Vážně mi asi nechybí, že mě nehoní mlsná a když jo, tak si dám něco z povoleného. Mám tam ještě čokoládové tyčinky z diet a nic. Leží tam a čekají na svou příležitost :D
Holky, jak dlouho trvalo než jste naskočily zpět do ketozy po zhřešení? Oni si doma začínají myslet, že jsem asi blázen, když odmítám i to co jsem fakt dřív opravdu měla moc ráda :roll:

bonika69 a víš už z čeho to natékání máš? Mě se začaly teď dělat trochu modřiny, tak nevím zda to souvisí nějak s dietou…Dělávalo se mi to i dřív, jak jsem přibrala tak jen když jsem se fakt hodně bouchla. Možná tou tukovou vrstvou to přestalo a když je tuku teď míň… :nevim:
Kdyžtak skočím k lékaři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
27.5.18 21:47

dljl

Prosím taky o recepty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.5.18 21:16

Holky prosím odkud kupujete exante diet a Cambridge? Exante jsem našla pana na bazosi (za 35 korun pytlík)) anerada bych nalitla. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
29.5.18 22:21

Ahojky všem, chtěla bych se Vás zkušených zeptat, chtěla bych s ketodiet začít, mám objednané koktejly, jídla nechci, ty jsem zkoušela a nechutnaly mě. Když budu jíst snídaně, oběd a svačina koktejl a na večeři si dám maso a zeleninu, nebo bílkovinu a zeleninu, tak může to být, nebo mám první týden jet jen koktejly? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
31.5.18 06:47

Cvičení v první fázi

Ahoj holky ;)
ještě se chci zeptat, proč se nedoporučuje v první fázi keto cvičit. Je to kvůli tomu, že se člověk více potí a ztrácí tak vodu? Nebo proč? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.18 06:50

Měření ketozy

Koupila jsem si keto Phan na měření ketozy. Pokud sním např. víc bílkovin a vyhodí mě to z ketozy za jak dlouho po jídle to můžu vidět v moči? poradi mi, prosím, někdo?

• Citovat
  • Upravit
279
6.6.18 17:10

Ahoj holky, taky jsem začala s keto, konkrétně jsem v první fázi s KetoDiet. Zatím je to ok, jen když vidím výživové hodnoty na těch sáčcích, úplně se děsím, že se po ukončení dietního plánu jojo efektu neubráním!
Snažila jsem se pročíst plno příspěvkú, ale 433 stran nedám :-) Chci proto poprosit o rady, některé z vás jsou tady naprosté přebornice..třeba @Lenka_Hal, mohla bych tě požádat o názor? Ale i další holky, které na ketu frčíte..třeba @agropa zmiňovala vyloženě KetoDiet.
Jedeme za 3 týdny na dovolenou a to budu mít ukončenou teprve první fázi. Myslíte, že zvládnu z místní stravy pokračovat tak, abych nepřibrala..(maso, ryby, vejce, sýry..) nebo si mám vzít čistě jen pytlíčky a doplnit tím jedním běžným jídlem (prostě 2.fáze)..nebo kombinace obojího?
Díky za rady, holky.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
8.6.18 12:26

@An81 Ja se bohuzel neoorientuju v pytlikach, takze netusim jake maji nutricni hodnoty. Myslim si ale, ze kdyz budes jist, to co jsi psala, k tomu treba salat s olivovym olejem, tak se zadne pribirani konat nebude… :nevim: ja bych si teda dovolenou nekazila pytlikovou stravou…na cestovani mej u sebe sacek treba pekanovych, vlasskych orechu, kdyby jsi mela hlad a nic kolem kloudneho nebylo. Ja ted resim to same, jak preziju v letadle, kdyz neni vyjimkou velky muffin na snidani… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
9.6.18 13:51

@Lenka_Hal Díky. Udělám to tak, pro jistotu vezmu pár pytlíků sebou (pro případ krize, třeba svačina). A budu vybírat místní stravu. Ohledně toho letadla chápu, ale k snídani budou nejspíš míchaná vajíčka..k tomu pak i něco sladkého, ale to už nemusíš řešit. Aspoň já, co si vybavím, tak ta vajíčka v misce úplně vidím :D Tak držím palce, ať nemusíš nic řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.6.18 19:10

Ahojky, v listopadu 2017 jsem dosahla 90kg takze bylo na case zacit neco delat ke cviceni jsem pridala keto dietu. Od 1.11. Do 1.12. Jsem shodila 8 kg.jak mi rikal trener prvni kg je jen zadrzena voda.pote jsem meaic a pul jedla uplne normalne a nepribrala ale dal cvicila.na konci ledna jsem opet zacala s dietou. bohuzel jsem si nehlidala nutricni hodnoty a bylo mi dost zle. nalady, bolesti kloubu, vypadavani vlasu atd. Za dva tydny dve kg dole coz bylo hodne…takze jsem opet najela na normalni stravu.ted jsem tri tydny na ketu.mam 77kg, petkrat tydne sport 90min. prijem mam na 2500kcal denne. z toho 5%sacharidu,15%bilkovin a 80%tuku. minuly tyden jsem musela ubrat bilkoviny z 20 na 15% protoze mi opet zacinalo byt spatne.po ubrani bilkovin se okamzite vse uklidnilo.pred sebou mam jeste dve kg a pocitam s hubnutim 0.5kg tydne na 3000kcal denne pokud bude telo spolupracovat.pote opet aspon dva mesice pauza a normalne jist no a nakonec mi zbydou jeste 3kg a pak jen udrzovani sportem.
Neberu zadne dodatecne proteiny, doplnky stravy jen kdyz citim ze neco telu shazi, vzdy se ozve samo…dieta je draha jen kdyz clovek kupuje tuny kravin ktere nepotrebuje protoze se da vse zaradit do stravy.na vypocet kalorii pouzivam aplikaci my fitness pal.tam se da zadat jake nutricni hodnoty chci denne prijmou a pak se holt drzet, vazit jidlo, pocitat kalorie a poslouchat telo, kdyz mi je spatne tak hledam pricinu proc mi tak je a co mi chybi a ne ze pokracuju a kaslu na to…klidne poradim co a jak…hlavne dieta neni o mnozstvi bilkovin jak jsem tu cetla ale o mnozstvi tuku…ja si vzala na zhubnuti 18kg jeden rok tak aby jsem nemela jojo efekt a i v odobi kdy jim vse normalne a bez pocitani kacl jsem nepribrala ani deko…holt to chce pomalu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková