Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ja teda nevím, co jste při té dietě dělaly, ale já rozhodne hlady netrpěla, bolesti hlavy jsem neměla, chutě také ne a energii jsem měla víc, než předtím. Náladovost byla horší, to je pravda, ale nic extra děsivého. Teď ukončuji druhou fázy, přidávam sacharidy ve formě chleba a příloh a zatím jsem nepřibrala ani gram. Celkově jsem za 8 týdnů shodila 11 kg (10 cm kolem pasu a 10 cm kolem boků), kompletně jsem musela vyměnit šatník a všichni mi pořád říkají, jak mi to sluší. Teď se chci vrhnout opět na cvičení, možná i s nějakým trenérem, abych spevnila svaly. Za mně můžu ketodietu doporučit, aspoň od victus.
@pandakx píše:
tak můj příběh vydržela jsem to tady na těch šílených koktejlech něco přes měsíc a zhubla jsem cca 9 kilo pak se vaha zastavila.. každopádne už nikdy víc. je to pěkný hnus pro tělo a ničíte si akorát zdraví. brutální unava, bolest hlavy, náladovost jak prase..nemohla jsem pomalu už vydržet ani sama se sebou...... nakonec jsem si našla šikovného trenéra s kterým chodím cvičit a udělal super chutný jídelníček kde se normálně 5-6 za den najím luxusních jídel co mi chutnají..mám energie na rozdávání a citím se užasně a hlavně váha jde dolu a nijak nehladovím
To, co popisujete, je keto chripka. Po chvili to odezni a bude Vam skvele.
Jinak si myslim, ze udrzitelne to je. Nemusite byt keto, ale staci low carb.
A kupovani tehle nesmyslu je fakt blbost. Normalne si pripravujte jidlo doma a nelejte do sebe ty chemicky pytliky…
Ahoj holky, začala jsem včera ráno Ketofit, s optimismem a dobrými zkušenostmi od přátel sem do toho šla…a dnes po teprve sedmém ketofit jídle to nedávám…je mi špatně od žaludku a jen při pomyšlení na toto „jídlo“ se mi navaluje. Zkoušela jsem tři příchuti koktejlů, včera omeletu, kterou jsem už nemohla ani dojíst a raději šla hladová spát. Dnes ráno jsem ani koktejl nedopila. Do toho mám dost silnou migrénu a chodím na wc asi každých 30min, což mě dost omezuje v práci…v noci jsem ani kvůli častému chození pořádně nespala…
Měly jste někdo něco podobného? Mám vydržet nebo přestat? Při představě dalšího koktejlu, který si mám zachvíli dát, je mi ještě víc špatně…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, začala jsem včera ráno Ketofit, s optimismem a dobrými zkušenostmi od přátel sem do toho šla…a dnes po teprve sedmém ketofit jídle to nedávám…je mi špatně od žaludku a jen při pomyšlení na toto „jídlo“ se mi navaluje. Zkoušela jsem tři příchuti koktejlů, včera omeletu, kterou jsem už nemohla ani dojíst a raději šla hladová spát. Dnes ráno jsem ani koktejl nedopila. Do toho mám dost silnou migrénu a chodím na wc asi každých 30min, což mě dost omezuje v práci…v noci jsem ani kvůli častému chození pořádně nespala…
Měly jste někdo něco podobného? Mám vydržet nebo přestat? Při představě dalšího koktejlu, který si mám zachvíli dát, je mi ještě víc špatně…
Taky mě první dny od začátku bolí hlava, ale jak se dostanu do ketózy, tak to přejde. Na záchod často chodím první 2 dny, tělo se dost odvodňuje, ale to na začátku každý diety. Blbý je to, že nedáváš to jídlo - to je na tom to nejzásadnější
Někdo holt ten protein nedává. Pokud se ti z toho až navaluje, tak asi tuhle dietu nedáš. Co třeba si dávat jen dvě porce ketodiety denně a zbytek bezsacharidový potraviny?
Jen pri predstave piti koktejlu x tydnu je mi blbe. To neni normalni strava. Ja se vicemene stravuju low carb, coz je na stejnem principu, ale varim si normalni kuchyni. Pochybuju, ze slozeni tvoji stravy odpovida nejakemu dennimu nastaveni energetickeho vydeje plus potrebe makrozivin atd. Ze chodis na wc pri kasovite strave casto, se ani nedivim, navic, pokud jsi „drasticky“ presla na jidelnicek s vysokym obsah tuku a minimalnim obsahem sacharidu. Nacetla sis neco pred tim? A nebojis se jojo efektu, az prestanes koktejlovat?
@Anonymní píše:
Telo se odvodnuje, takze hodne pijte, aby Vas hlava nebolela. Prosim Vas, nejezte pytlicky, ale normální keto stravu a bude Vam lip. Dejte si treba vyvar, aby se Vam udelalo lip. Na netu najdete spoustu informaci a receptu na keto. Klidne si kupte vecerni chlebik, abyste mela neco pevneho do žaludku.
Ketodieta není podle mě zdravá strava. S nadbytkem ketolatek se tvoří mimo jiné aceton, který je pro tělo toxický. Možná proto vás hlava bolí.
@Nora2 Prosim Vas, kdyz necemu nerozumite, nekomentujte prosim. Dekuji! ![]()
No dopoledne jsem si místo dalšího koktejlu dala jablko a ibalgin a je mi líp. Na oběd jsem si objednala salát a zkusím jíst normální jídla s omezením cukru a příloh. A uvidím zítra, zdali alespoň na snídani si dám ten koktejl. Doposud jsem jedla úplně normálně, na co jsem měla chuť. Mám 168 cm a asi 66 kg a chtěla to stáhnout na 59-60 Kg, proto jsem do této diety šla. Jako klidně bych tyto nežádoucí účinky vydržela (hlava a časté močení), ale vadí mi chuť toho jídla…jsem si znechutila i normální vaječné omelety…a to pouze po jednom a půl dni…asi na tohle nejsem stavěná..
@Maharishi píše:
No dopoledne jsem si místo dalšího koktejlu dala jablko a ibalgin a je mi líp. Na oběd jsem si objednala salát a zkusím jíst normální jídla s omezením cukru a příloh. A uvidím zítra, zdali alespoň na snídani si dám ten koktejl. Doposud jsem jedla úplně normálně, na co jsem měla chuť. Mám 168 cm a asi 66 kg a chtěla to stáhnout na 59-60 Kg, proto jsem do této diety šla. Jako klidně bych tyto nežádoucí účinky vydržela (hlava a časté močení), ale vadí mi chuť toho jídla…jsem si znechutila i normální vaječné omelety…a to pouze po jednom a půl dni…asi na tohle nejsem stavěná..
Pytlicky a výrobky podle mě nejsou zdravé - psala jsem to již dříve. Pokud mas takhle váhu tak najed na kaloricke tabulky / jsou zdarma a přidej pohyb /chůze večer třeba prochazka a za dva max tři měsíce budeš mít váhu 59kg a na pohodu
bez stresu a jojo efektu
@Lioness34 píše:
Pytlicky a výrobky podle mě nejsou zdravé - psala jsem to již dříve. Pokud mas takhle váhu tak najed na kaloricke tabulky / jsou zdarma a přidej pohyb /chůze večer třeba prochazka a za dva max tři měsíce budeš mít váhu 59kg a na pohodubez stresu a jojo efektu
Ano, tak to udělám. Teď jsem měla na oběd salát s kuřecím masem (pečeným) s kukuřicí, sýrem a sušenými rajčaty a je mi už o hodně líp. Nevolnost ustala, přestávám se třepat a začíná mi to i normálně myslet
![]()
Já s ketodietou zhubla skoro 10 kg. A pak jsem postupně začala přidávat běžná jídla. Takže po cca měsíci a půl jsem koktejl ani balíčky nepotřebovala.
@Maharishi jako dát si v ketodietě jablko je hovadina. Co způsobuje, že nám jablko chutná? Cukry. Takže se Vám udělalo lépe, protože jste do sebe dostala cukry a ketóza je v čudu. Pokud vážně chcete tímhle způsobem zhubnout, tak to neporušujte. Jinak se raději na to vykašlete. Bolest hlavy je tam uváděna jako jeden z možných jevů, ale neměl by trvat déle jak dva dny. A je klidně možné, že jste si to způsobila tím, že hladovíte.
Mě taky ty jejich jídla moc nechutnaly. Teda až na hovězí a kuřecí vývary, ty jsou výborné. Ale vydržela jsem a nakonec jsem zjistila, že mi nejvíc chutná ten jejich koktejl a večer polévka.
Jo a při ketóze musíte jednak dodržovat pitný režim a to kolem 3 litrů denně a také musíte přidat krom 5 jejich jídel ještě jedno zeleninové z doporučených druhů zeleniny.
Jojo efekt se nekonal, protože díky těm doporučením jsem začala jinak jíst. Prostě člověk, co to fakt dodržuje, se vrátí k „normální stravě“ postupně a zvykne si na jiná jídla, která před tím nejedl. Já už se nikdy nevrátila k „prasení“.
@Modesta píše:
Já s ketodietou zhubla skoro 10 kg. A pak jsem postupně začala přidávat běžná jídla. Takže po cca měsíci a půl jsem koktejl ani balíčky nepotřebovala.@Maharishi jako dát si v ketodietě jablko je hovadina. Co způsobuje, že nám jablko chutná? Cukry. Takže se Vám udělalo lépe, protože jste do sebe dostala cukry a ketóza je v čudu. Pokud vážně chcete tímhle způsobem zhubnout, tak to neporušujte. Jinak se raději na to vykašlete. Bolest hlavy je tam uváděna jako jeden z možných jevů, ale neměl by trvat déle jak dva dny. A je klidně možné, že jste si to způsobila tím, že hladovíte.
Mě taky ty jejich jídla moc nechutnaly. Teda až na hovězí a kuřecí vývary, ty jsou výborné. Ale vydržela jsem a nakonec jsem zjistila, že mi nejvíc chutná ten jejich koktejl a večer polévka.
Jo a při ketóze musíte jednak dodržovat pitný režim a to kolem 3 litrů denně a také musíte přidat krom 5 jejich jídel ještě jedno zeleninové z doporučených druhů zeleniny.
Jojo efekt se nekonal, protože díky těm doporučením jsem začala jinak jíst. Prostě člověk, co to fakt dodržuje, se vrátí k „normální stravě“ postupně a zvykne si na jiná jídla, která před tím nejedl. Já už se nikdy nevrátila k „prasení“.
No právě se na to chci vykašlat. A už jsem dvě poslední dávky nevzala. Nejde o vůli ani o nepříjemnosti jako bolest hlavy atd., ale o to, že ty produkty do sebe nedostanu. Prostě to musím zkusit jinak. Nevím, jak bych vydržela několik týdnů, aby se mi nenavalovalo při každém polknutí koktejlu, polívky či omelety. A přitom u toho prvního jsem si říkala, že to není tak hrozné
, ale pak bylo čím dál horší něco do sebe dostat.
Tak jasně, není to pro každého, zvlášť pokud se po každém jídle dostaví nevolnost. Pak bych doporučovala ty kalorické tabulky (člověk si myslí, že neprasí, a tam se diví - pokud nepodvádí) a něco si o zdravém stravování přečíst. Třeba že ovoce spíš dopoledne (jako svačinu, k tomu ale nejíst nic, co obsahuje tuky…), sacharidy naposledy k obědu, odpoledne spíš jogurtová svačina a večer jen zelenina a bílkoviny. A ten pitný režim se musí dodržovat.
Já prostě nebyla schopná tímhle způsobem zhubnout, i když jsem viděla ta červená sacharidová čísla, tak to se mnou nic nedělalo ![]()
@Modesta píše:
@MaharishiTak jasně, není to pro každého, zvlášť pokud se po každém jídle dostaví nevolnost. Pak bych doporučovala ty kalorické tabulky (člověk si myslí, že neprasí, a tam se diví - pokud nepodvádí) a něco si o zdravém stravování přečíst. Třeba že ovoce spíš dopoledne (jako svačinu, k tomu ale nejíst nic, co obsahuje tuky…), sacharidy naposledy k obědu, odpoledne spíš jogurtová svačina a večer jen zelenina a bílkoviny. A ten pitný režim se musí dodržovat.
Já prostě nebyla schopná tímhle způsobem zhubnout, i když jsem viděla ta červená sacharidová čísla, tak to se mnou nic nedělalo
No uvidím, je fakt, že jsem se doposud dost „prasila“ vysokým přísunem čokoládiček a dietu neřešila, ale nějak to věkem hůře jde dolů, ještě k tomu sedavé zaměstnání a je vymalováno. Asi před 6 lety se mi podařilo (neplánovaně) zhubnout na 54kg (při výšce 168cm) - měla jsem rovnátka a hyperaktivní batole. A jedla jsem naprosto všechno, ale už jsem si dobře rozmyslela jestli se budu neustále něčím dojídat, protože jsem si musela vždy vyčistit zuby
. Ale časem v práci jsem zase přibrala víc jak 10 kg. Zkusím teď vařit sama, dle keto dietních receptů, bez koktejlů a víc sportovat a uvidím…