Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rerere píše:
A co je na tom milodaru špatného? Když nemáš co do huby pomalu?
To ale nebyl milodar. Aspon budou mit exekutori, co brat - stary kocar ![]()
@Kriss Tina ale já vůbec neříkám, že je to špatné koupit si pro každé dítě nové věci, ale když na to nemám? Mám si je koupit i tak a pak radši mít další exekuci jo? Dobře no, já bych o tak neudělala, jestli ty jo, tvoje věc. Nejsme naštěstí nikde, kde se musí žena podřídit muži, ale v tomhle případě by si mohl trochu dupnout. Protože na tom pak budou biti oba. Je to krátkodobé řešení, peníze asi nebudou mít dlouho podle toho, jak se chovají, ale na první 2 děti platit musí. A když si ho vzala, tak jeho dluhy jsou i její. Ale co už no, jejich štěstí.
@rerere ti prarodice ji daji penize, aby koupili vybavicku pro vnuka? Nebo ji daji penize? To je velky rozdil.
@rerere paneboze, ale ona na to má. Dostala na to peníze od rodičů, chápeš? peníze na slušnou výbavu pro jejich vnouce, protože třeba nechtějí aby jezdilo v nějaké rozhrkané kárce. Ne peníze aby za ně platila exekuci, jídlo nebo alimenty pro bejvalku manžela. Když ji rodiče ty peníze dávají, tak asi očekávají, že uvidí něco, co za ně koupila pro to dítě. Kdyby viděli že už výbavu má tak ji třeba nic dávat nebudou, tvoje sestra bude bez výbavy, kterou může prodat a dostat za to nějaké peníze a jinak to bude přesně tam kde to je teď…
@rerere píše:
Tyjo vždyť jsem to psala…
Sorry, já nestíhám číst všechno a už se v tom množství rejpavejch příspěvků ztrácím.
No to je teda dvojka.
Hele, já byla v ty pozici exky bez slušně tz, dluh přesáhl sto tisíc. Nakonec dostal podmínku.
Když je malé dítě a clovek nemůže do práce, jelikož nemá hlídání, je to fakt hrozný.
Do toho jsem dálkové studovali a to ne drželo nad vodou. Ta vidina, že budu mít práci, pi které toužím.
Chápu, že je sestra zakladatelky naštvaná na svého ex a chápu, že by chtela dostat alimenty.
Ale fakt se vymyslet a na tyhle blbiny. Ať sestra zařídí exekuci na plat, to je první co může a co může pomoct.
Na chlapy, co splácí alimenty jsem docela alergická
@Kriss Tina píše:
@rerere paneboze, ale ona na to má. Dostala na to peníze od rodičů, chápeš? peníze na slušnou výbavu pro jejich vnouce, protože třeba nechtějí aby jezdilo v nějaké rozhrkané kárce. Ne peníze aby za ně platila exekuci, jídlo nebo alimenty pro bejvalku manžela. Když ji rodiče ty peníze dávají, tak asi očekávají, že uvidí něco, co za ně koupila pro to dítě.Kdyby viděli že už výbavu má tak ji třeba nic dávat nebudou, tvoje sestra bude bez výbavy, kterou může prodat a dostat za to nějaké peníze a jinak to bude přesně tam kde to je teď…
No, presne tak. Jak by to asi vysvetlovali tem rodicum?
@Kriss Tina @PaníBovaryová upřímně, možná by prarodiče měli s dcerou jít a ve i rovnou koupit
@rerere pořád to samé…
Vybavicka nesouvisí s alimenty…alimenty si musí vyřešit on s tvou sestrou a vybavicku si musí vyřešit oni dva doma, případně s jejími rodiči. A tyhle vaše provokace tomu moc nepomůžou..
Fakt bych chápala, kdyby to mělo jít z jeho kapsy a tvá sestra mu doporučila koupi bazarových věcí, aby se to nedotklo alimentů. Ale tohle mi přijde jak ze špatné komedie…
@g.sandova píše:
@Kriss Tina @PaníBovaryová upřímně, možná by prarodiče měli s dcerou jít a ve i rovnou koupit
Asi jo ![]()
Chapu jak to myslis. Bohuzel je to jejich finanční negramotnost a takový lidi to nepochopi
Urcite to ale nelze použit u soudu proti nim. Ukazuje to na jejich hloupost, ale tod vse
Vykašli se na to, lepsi neřešit tyhle “cizi”problémy.
@rerere píše:
@Pantalaimon jako počítaly jsme s tim, že to nebudou chtít, ale primárně to bylo kvůli tomu, aby mohl doplatit ty alimenty, vždyť by tím strašně ušetřili, každýmu je jasný, že nikdo nechce věci, co měla v ruce jiná chlapova žena, ale z pohledu chlapa jsou to přeci věci jeho dětí, každopádně je to fuk, nechtějí, nechtějí. Alimenty bude muset doplatit, ségra se o to postará. Jo jasně, je úplně blbá a má nízkou inteligenci protože to chtěla vyřešit bez soudu. A jajsem taky úplně blbá, jasně, sichni jsou blázni, jenom já jsem letadlotak se tu mějte
@rerere ano, ano, svítí. Já jsem totiž celá svítící. Ty bys taky potřebovala, aby ti trochu svítilo, abys došla poznání, že tobě je do toho velký…ehm…NIC. Ale bohužel, všem není shůry svíceno.
@LilyJane píše:
Pravděpodobně to tu pěkně schytám, ale zajímalo by mě, co by se tu dělo, kdyby tady napsala ta nová manželka:
„Mám exekuce, manžel je na tom taky finančně špatně a do toho musí platit alimenty na své předchozí dvě děti - a na ty taky nemá. Jsem těhotná a jeho ex nám nabídla výbavičku zdarma ale já ji prostě nechci… Rodiče nám chtějí nějaké peníze na dítě dát, tak výbavu pořídím z toho…“
Dle mých zkušeností z podobných diskuzí z e-mimina, by ji zdejší ženy sežraly za živa, protože:
a) že je blbá a pořizuje si dítě, když na to nemá a ještě k tomu s člověkem, který nemá na to aby živil ani své předchozí děti, natož to nové
b) že prarodiče můžou dítěti koupit cokoliv, kdykoliv potom a je zbytečné dávat prachy za výbavičku z které dítě stejně brzo vyroste
c) má své i manželovy dluhy začít aktivně řešit a to nejlíp tím, že přestane utrácet za hovadinyChápu, že je to asi dost nepříjemné brát si věci po „ex“, sama bych to asi nesla dost těžce. Ale pokud na to nemám, tak jsem vděčná za každou ušetřenou korunu. Pokud chtějí prarodiče dát něco dítěti, tak mu můžou koupit kdykoliv cokoliv - později odrážedlo, oblečení, hračky… těch možností je bezpočet, nějaké alimenty chlapa je vůbec nemusí zajímat.
Pokud by přijali alespoň nějakou část - třeba alespoň nějaké oblečky, postýlku a tak, ukázali by, že jsou si vědomi toho jak jsou finančně v pejru a ochotní to nějak řešit. Zakladatelčina sestra má taky právo na výživné pro své děti aby jim nemusela kupovat nějaké „staré šunty“, protože jí ty peníze taky můžou chybět.
Taky bych to tak viděla ![]()
Ale ona exekuce, on neplatí pořádně alimenty… Ti asi moc finanční gramotnosti nepobrali
Mě by spíš zajímalo odkud má zakladatelka informace, že má jeho manželka exekuce a podobně. Většinou se tímto nikdo nechlubí. A navíc pokud by byla tak chytrá jak se tu prezentuje není nic jednoduššího než sestře poradit v případě, že její ex pracuje tak ať podá u soudu žádost o strhávání alimentů z jeho výplaty. Prostě stará se tam kde nemá a tam kde by mohla něco tak to radši nic ![]()