Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rerere píše:
Protože jak píšu, jaky lid taková vláda. Ne, nectete, téměř všichni. Kdybyste četli, přečetli byste si zenikdo nechce, aby z peněz co dostane jeho nová žena někdo měl platit alimenty toho chlapa.
Ale chcete, aby si vzali nejaky pouzity hajtry, penize co dostane od rodicu si usetrila na pliny apod, a z tech usetrenych penez za pliny apod by ten chlap mohl zaplatit alimenty. V dusledku to same.
Ale holt my tady neumime cist a jsme naprosto nechapave.
@rerere A proč jako ne? Pokud jsem to pochopila správně, tak peníze od rodičů by dali ex (sestře) na zaplacení alimentů, v případě, že by dostali po ní dostali vybavení, které je vlastně napůl i toho chlapa, co ty alimenty dluží. A jeho bývalá, které to s ním vlastní napůl to už nepotřebuje. To je cajk. Zaplatí si dluhy a nebude si kupovat zbytečně věci dvakrát.
Napíšu to znovu, stejně pro vás asi ale zbytečně. Bývalému muži mě ségry byla nabídnuta vynavicka jeho děti. Peníze, co dostane jeho žena, která čeká jeho dítě může použít na cokoliv, plenky, monitor dechu, sunar, přebalovací podložka… Prostě na cokoliv. Proč bude kupovat nové věci pro dítě, které je zároveň muže, který pro něj má vybavicku? Nikde jsem nenapsala, že z těch peněz mají doplatit alimenty. Ty peníze ať si použiji na co chtějí, alimenty ať doplatí on že svých výplat, když si vezme věci po svých dětech, ušetří tom dost peněz např za plenky a ty může dát na alimenty. Ti ale žena, co má exekuci asi není schopna pobrat. a většina z vás tady taky evidentně ne. Finanční gramotnost tohoto národa je fakt otřesna, jak se zde dozvídám…
@rerere píše:
Protože jak píšu, jaky lid taková vláda. Ne, nectete, téměř všichni. Kdybyste četli, přečetli byste si zenikdo nechce, aby z peněz co dostane jeho nová žena někdo měl platit alimenty toho chlapa.
už chybí jen sňatky gayů
trochu melodramatické a zcela zbytečné. Je taková vláda, kterou lid zvolil. Hádám, že ty i tvá rodina jste volili ![]()
@rerere A proč by ty alimenty nemohl doplatit, že tys to nenapsala, nevadí. Není to od věci. Je to normální a morální platit na děti.
@rerere píše:
Napíšu to znovu, stejně pro vás asi ale zbytečně. Bývalému muži mě ségry byla nabídnuta vynavicka jeho děti. Peníze, co dostane jeho žena, která čeká jeho dítě může použít na cokoliv, plenky, monitor dechu, sunar, přebalovací podložka… Prostě na cokoliv. Proč bude kupovat nové věci pro dítě, které je zároveň muže, který pro něj má vybavicku? Nikde jsem nenapsala, že z těch peněz mají doplatit alimenty. Ty peníze ať si použiji na co chtějí, alimenty ať doplatí on že svých výplat, když si vezme věci po svých dětech, ušetří tom dost peněz např za plenky a ty může dát na alimenty. Ti ale žena, co má exekuci asi není schopna pobrat. a většina z vás tady taky evidentně ne. Finanční gramotnost tohoto národa je fakt otřesna, jak se zde dozvídám…
Financni gramotnost je jedna vec, to ze si protirecis, je vec druha. Ty si myslis, ze zde nikdo nechape, ale naopak my to chapeme velmi dobre, jen ty si myslis, ze jsme vsichni tupi.
@Takyjedna píše:
@rerere A proč jako ne? Pokud jsem to pochopila správně, tak peníze od rodičů by dali ex (sestře) na zaplacení alimentů, v případě, že by dostali po ní dostali vybavení, které je vlastně napůl i toho chlapa, co ty alimenty dluží. A jeho bývalá, které to s ním vlastní napůl to už nepotřebuje. To je cajk. Zaplatí si dluhy a nebude si kupovat zbytečně věci dvakrát.
No a ne snad? To dítě bude obou snad ne? A když jsou v takhle špatné finanční situaci? Za peníze od rodičů si nakoupí např ty pliny, co by stejně museli kupovat, akorát je nekoupí chlap ale ona. Tím chlap ušetří, zaplatí alimenty. Ne z peněz od jejich rodičů, že svých (jejich) peněz. Stejně tak ty peníze od jejich rodičů jsou pro jejich dítě.
@rerere a chápeš třeba ty, že ne každá ženská chce vozit svoje dítě v kočáru po 2 dětech, který je starý, nemoderni, a navíc třeba nesplňuje její požadavky? Já bych taky nevzala kočár, od kohokoliv ani zadarmo, kdyby nesplnoval to co od kočáru chci. Tobě tenkrát třeba vyhovoval, ale neznamená že musí být super pro každého.
@rerere píše:
no, takže v překladu, ať rodiče jeho manželky zaplatí alíky. Ty jsi mimoň. Takže peníze, co dostala od rodičů na kočárek a výbavičku, ať si ušetří, protože si může vzít rozhrkanou káru a hadry po dvou dětech. Za ušetřené peníze si může koupit pleny, tím její manžel ušetří peníze z výplaty za pleny a může zaplatit alimenty
tak hlavně, že my jsme tupí a zasloužíme si tu naší vládu ![]()
@rerere píše:
Ty děti, na které její manžel neplatí alimenty, budou i jí ujídat ze společného koláče. Exekuce se jí bude dotýkat taky. Tady se ti to některé snaží vysvětlit. Proč si myslíš, že to po její ženě nikdo nechce? Co tě na tom rozčiluje? Vždyť jsi to navrhla sama a je to dobré.
@Šáruší No tak když se cejtí na nový dítě a na ty starší neplatí, tak ať si užije s rozhrkanou kárkou, která je stejně jeho. ![]()
@Takyjedna píše:
@Šáruší No tak když se cejtí na nový dítě a na ty starší neplatí, tak ať si užije s rozhrkanou kárkou, která je stejně jeho.
to je jeho věc, ona si koupí za peníze svých rodičů pro dítě své věci. Nevím, proč ona a její dítě a její rodiče by měli býti biti za to, že on neplatí alimenty. A proč by její dítě mělojezdit v rozhrkané káře. Jeho děti jsou jí putna, do těch jí nic není. Ona nechce peníze na kočárek po něm, takže víc není třeba diskutovat.
@rerere píše:
No a ne snad? To dítě bude obou snad ne? A když jsou v takhle špatné finanční situaci? Za peníze od rodičů si nakoupí např ty pliny, co by stejně museli kupovat, akorát je nekoupí chlap ale ona. Tím chlap ušetří, zaplatí alimenty. Ne z peněz od jejich rodičů, že svých (jejich) peněz. Stejně tak ty peníze od jejich rodičů jsou pro jejich dítě.
Tak ještě jednou
. Píšu jednoduchý příklad, ať je to jasný: 20 000 od rodičů jim ušetří 20 000 na nový kočárek, místo toho dají postupně 20 000 na plínky a potřeby pro dítě, které by dali stejně a zbyde jim pořád stejných 20 000 ze kterých zaplatí dlužné alimenty (které by museli zaplatit stejně). Rozpustí se to jako ve státním rozpočtu, ať jsou ty peníze manželky, nebo manžela. Pokud by alimenty nezaplatili, půjde tatínek sedět a budou mít ještě míň, nebo zaplatí víc o úroky a budou mít ještě míň.
A nenapadlo tě že to má domluvené třeba s někým jiným. Třeba já sem prodávala po malé věci kolegyni z práce a teda měla v rodině kecy, že si dovolila odmítnout ty jejich supr čupr hadry. Kočárek si sehnala taky po jednom dítěti a když mi ukazovala tu krávu co jí nabízeli tak potěš koště.
Pravděpodobně to tu pěkně schytám, ale zajímalo by mě, co by se tu dělo, kdyby tady napsala ta nová manželka:
„Mám exekuce, manžel je na tom taky finančně špatně a do toho musí platit alimenty na své předchozí dvě děti - a na ty taky nemá. Jsem těhotná a jeho ex nám nabídla výbavičku zdarma ale já ji prostě nechci… Rodiče nám chtějí nějaké peníze na dítě dát, tak výbavu pořídím z toho…“
Dle mých zkušeností z podobných diskuzí z e-mimina, by ji zdejší ženy sežraly za živa, protože:
a) že je blbá a pořizuje si dítě, když na to nemá a ještě k tomu s člověkem, který nemá na to aby živil ani své předchozí děti, natož to nové
b) že prarodiče můžou dítěti koupit cokoliv, kdykoliv potom a je zbytečné dávat prachy za výbavičku z které dítě stejně brzo vyroste
c) má své i manželovy dluhy začít aktivně řešit a to nejlíp tím, že přestane utrácet za hovadiny
Chápu, že je to asi dost nepříjemné brát si věci po „ex“, sama bych to asi nesla dost těžce. Ale pokud na to nemám, tak jsem vděčná za každou ušetřenou korunu. Pokud chtějí prarodiče dát něco dítěti, tak mu můžou koupit kdykoliv cokoliv - později odrážedlo, oblečení, hračky… těch možností je bezpočet, nějaké alimenty chlapa je vůbec nemusí zajímat.
Pokud by přijali alespoň nějakou část - třeba alespoň nějaké oblečky, postýlku a tak, ukázali by, že jsou si vědomi toho jak jsou finančně v pejru a ochotní to nějak řešit. Zakladatelčina sestra má taky právo na výživné pro své děti aby jim nemusela kupovat nějaké „staré šunty“, protože jí ty peníze taky můžou chybět.