Kočárek pro ex od ex

Napsat příspěvek
Velikost písma:
681
18.6.19 18:50
@Takyjedna píše:
Tak ještě jednou :mrgreen:. Píšu jednoduchý příklad, ať je to jasný: 20 000 od rodičů jim ušetří 20 000 na nový kočárek, místo toho dají postupně 20 000 na plínky a potřeby pro dítě, které by dali stejně a zbyde jim pořád stejných 20 000 ze kterých zaplatí dlužné alimenty (které by museli zaplatit stejně). Rozpustí se to jako ve státním rozpočtu, ať jsou ty peníze manželky, nebo manžela. Pokud by alimenty nezaplatili, půjde tatínek sedět a budou mít ještě míň, nebo zaplatí víc o úroky a budou mít ještě míň.

No vždyť jo. No nic, je to jejich věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
18.6.19 18:52
@rerere píše:
No vždyť jo.No nic, je to jejich věc.

hurá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
18.6.19 18:53
@LilyJane píše:
Pravděpodobně to tu pěkně schytám, ale zajímalo by mě, co by se tu dělo, kdyby tady napsala ta nová manželka:
„Mám exekuce, manžel je na tom taky finančně špatně a do toho musí platit alimenty na své předchozí dvě děti - a na ty taky nemá. Jsem těhotná a jeho ex nám nabídla výbavičku zdarma ale já ji prostě nechci… Rodiče nám chtějí nějaké peníze na dítě dát, tak výbavu pořídím z toho…“
Dle mých zkušeností z podobných diskuzí z e-mimina, by ji zdejší ženy sežraly za živa, protože:
a) že je blbá a pořizuje si dítě, když na to nemá a ještě k tomu s člověkem, který nemá na to aby živil ani své předchozí děti, natož to nové
b) že prarodiče můžou dítěti koupit cokoliv, kdykoliv potom a je zbytečné dávat prachy za výbavičku z které dítě stejně brzo vyroste
c) má své i manželovy dluhy začít aktivně řešit a to nejlíp tím, že přestane utrácet za hovadiny

Chápu, že je to asi dost nepříjemné brát si věci po „ex“, sama bych to asi nesla dost těžce. Ale pokud na to nemám, tak jsem vděčná za každou ušetřenou korunu. Pokud chtějí prarodiče dát něco dítěti, tak mu můžou koupit kdykoliv cokoliv - později odrážedlo, oblečení, hračky… těch možností je bezpočet, nějaké alimenty chlapa je vůbec nemusí zajímat.

Pokud by přijali alespoň nějakou část - třeba alespoň nějaké oblečky, postýlku a tak, ukázali by, že jsou si vědomi toho jak jsou finančně v pejru a ochotní to nějak řešit. Zakladatelčina sestra má taky právo na výživné pro své děti aby jim nemusela kupovat nějaké „staré šunty“, protože jí ty peníze taky můžou chybět.
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
18.6.19 18:54
@Šáruší píše:
hurá

Hura, chlap skončí u soudu protože neplatí alimenty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
18.6.19 18:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
18.6.19 18:57

@LilyJane já bych řekla že se tady tě druhé nikdo vyloženě nezastává, ta by to tu schytala taky, ale zas třeba nekupuje úplně nový kočár, značkové hadry atd, třeba kupuje bazarové věci, ale chce je podle svého vkusu :nevim: ono za nějakých 20 tisíc stejně nekoupí komplet novou výbavu :D nicméně taky nebude nejchytřejší, už podle výběru otce svého dítěte, když vidí jak to vede s těmi prvními :think: já bych řekla, že ten chlap si vybírá podobně inteligentní partnerky, protože jak současná, tak ex asi moc rozumu nepobraly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
18.6.19 19:01
@rerere píše:
Hura, chlap skončí u soudu protože neplatí alimenty…

ježiškote, tobě jde tak o blaho svého exšvagra a jeho nové manželky, že je to až dojemné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
18.6.19 19:03

@rerere četla, děkuji za optání.
A ano, pořád si myslím, že ať jsou v jakékoliv situaci a tím spíš, když ona má funkční rodiče, že fakt nebude chtít jeté věci, které jí laskavě předá ex jejího partnera. Je to jako výsměch a hlavně ani nechápu, co je tobě do toho :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
18.6.19 19:04

@Kriss Tina To je taky pravda. Ale i přesto mi přijde zbytečné utrácet někde jinde, když může mít většinu zdarma. Přece jenom to oblečení do začátku se velmi rychle likviduje a vyřazuje. Já taky podědila některé hadříky od mých starších sourozenců a je mi úplně jedno, že nejsou úplně hezké. Koupila jsem si pár nových, které plánuju brát na návštěvy a k doktorovi a to po čem mi bude dítě blít doma je mi tak jedno :D
Ten kočárek třeba pochopím, ženské jsou na to náchylné a prostě si chcou vybrat dle sebe. V dnešní době, kdy je v bazárcích tuna hezkých kočárků to není tak strašné, když za něj nechá pár tisíc, proto aby si taky užila trošku dobrého pocitu.
S tou inteligencí souhlasím naprosto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
18.6.19 19:08

Ale vždyť vy jste s sestrou vůbec nečekaly, že by si ty věci vzali…sama píšeš, že to byla sviňárna a pokus mít „něco“ v rukávu - což mi tedy přijde úsměvné. Jinak tedy povedená rodinka…z obou stran… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
18.6.19 19:12

@rerere

A kolik teda ex dluží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
18.6.19 19:14

@Pantalaimon jako počítaly jsme s tim, že to nebudou chtít, ale primárně to bylo kvůli tomu, aby mohl doplatit ty alimenty, vždyť by tím strašně ušetřili, každýmu je jasný, že nikdo nechce věci, co měla v ruce jiná chlapova žena, ale z pohledu chlapa jsou to přeci věci jeho dětí, každopádně je to fuk, nechtějí, nechtějí. Alimenty bude muset doplatit, ségra se o to postará. Jo jasně, je úplně blbá a má nízkou inteligenci protože to chtěla vyřešit bez soudu. A jajsem taky úplně blbá, jasně, sichni jsou blázni, jenom já jsem letadlo :mavam: tak se tu mějte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
18.6.19 19:17

No ono v tomto případě je to všechno špatně už od začátku a dobré řešení to nemá, chlap, který nemá na alimenty na své stávající děti si pořídí s jinou ženou nové dítě :zed: a to bude živit z čeho?
jeden kočár a postýlka to fakt nevytrhnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
18.6.19 19:20

Ty jo, to mě štve, ten dvojí metr tady. Jsou to (i) jeho věci, jeho dítě a tady se ženské cítí princeznami s patentem na dítě, co by po nějaké bůhvíjaké věci nevzaly, že je to výsměch a urážka a kdesi cosi. Co kdyby si ty svoje věci chtěl tatínek prosadit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
18.6.19 19:23
@Takyjedna píše:
Ty jo, to mě štve, ten dvojí metr tady. Jsou to (i) jeho věci, jeho dítě a tady se ženské cítí princeznami s patentem na dítě, co by po nějaké bůhvíjaké věci nevzaly, že je to výsměch a urážka a kdesi cosi. Co kdyby si ty svoje věci tatínek chtěl prosadit?

Tak tak, všechny ty děti jsou a budou jeho, proč by na další svoje dítě nemohl používat věci po jeho 2dalsich dětech? Protože to jeho děti užívaly u jeho bývalé? Být to někde v Arábii, ženská ani necekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová