Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já myslím že s alimenty tohle opravdu nijak nepomůže a taky si myslím že by ses jim do toho neměla míchat.
Na druhou stranu nevidím nic špatného na tom vzít si pro dítě věci po jeho sourozencích. Já to udělala (ne teda kočár ale pár oblečků, hraček atd.) a synovi se nic nestalo když si hraje s hračkami po segrách, holky z toho mají taky radost a mě by teda nikdy nenapadlo věci co mi v dobré víře ex mého chlapa nabídla odmítnout. I když zrovna kočár jsem si taky ráda vybrala sama nový. Teď už bych to asi tak neřešila.
Jak ja to ctu tak vidim ze ty a zda se ze i tvoje sestra to vidite jako Hurvinek valku. Jakoze neplati alimenty tak sup, nabidni mi veci a kdyz je nebude chtit tak pak to proti nemu pouzijes. Nevim jak ale bude to blbe. Nebo po nem chcete skakat ze jsou manzele s novou, maji spolecny majetek a tak teda nemaji pravo dostat od rodicu novomanzelly veci na dite ale maji jejich penize nacpat tvoji sestre do…kamkoliv??? Ty kraso ja nestacim zirat, asi si ukroutim hlavu.
Jak uz nekdo psal-potrebuje prachy? At ty veci proda a k soudu tahne ty aliky.
Nevymýšlejte hovadiny
. Ať sestra věci prodá a když jsou tedy i jejího manžela, ať půlku ze získaných peněz odečte z dluhu na alimentech. A žádný darování a prodávání pod cenou!
Hele, jako jsi skot nebo co? Jí dají její rodiče peníze na věci pro její miminko. Ona žádný dluh na alimentech nemá, nemá s cizími dětmi nic společného. Jste jako už všichni padlí na hlavu nebo co?
@Tichošlápek píše:
To si snad fakt už holky děláte srandu. Takže ona si místo nového kočárku, který ji pořídí její rodiče (naprosto normální postup), má vzít starý kočár, v kterém vozila děti exmanželka jejího muže? Neskutečný. Radsi už sestře nic neraď
jo a ty prachy, co ušetřila za kočár sebrat rodičům a dát exce na alimenty.
Tvoje sestra má s novou partnerkou ex nějaký problém? Nebo vy obě? Protože tohle musí být fakt provokace, to nemůže myslet nikdo vážně ![]()
Samozřejmě že ty věci prodá. Když její manžel nechce pro svoje dítě věci po svých vlastních dětech… Alimenty dá k soudu, ještě chvíli počká, slíbil je doplatit hned po výplatě, už ji měl dostat tak je zvědavá. Sama mu řekla, že až věci po jejich dětech prodá, polovina je jeho, kupovali společně. Řekl jí, že ona bude mít s prodejem starosti, ať si peníze nechá…
@rerere ty si děláš srandu, že jo
věci at prodá, peníze at mu nedává a jeho současnou manželku nechte žít. Soud nebude zajímat, že ona dostala něco od jejích rodičů.
@Anny0694 cetlas? Má problém s ním, nemají peníze, neplatí alimenty a odmítají věci po jeho dětech… Proč by to mělo znacit problém s ní? To dítě co čeká je jen její??? Kdyby to bylo opačně, ona měla už 2 děti, po kterých by měla věci a s ním čekala další a měli finanční problémy myslíš, že by staré věci nechala svého ex prodat a kupovala by nové???
@rerere ale ona je nekupuje. Kdy už to konečně pochopíš. Kupují je prarodiče pro vnouče.
@rerere
jo každá celá žhavá si vezme něco od ex
A co? Vždyt to koupí prarodiče, nejspíš pro svoje první vnouče ![]()
Tak ještě jednou jo. Oni teď vůbec nemají peníze, ona má exekuci, on neplatí alimenty. Ona má od rodičů dostat peníze pro dítě, ne na konkrétní věci. Ségra jejímu ex nabídla některé věci po jeho dětech, které jeho děti už nepotřebují. Ona si za ty peníze chce radši koupit věci, které její muž může mít zadarmo a tím pádem může ušetřit když nebude muset pak za svoje kupovat pliny a jiné věci, zaco pak budou kupovat věci pro dítě denní potřeby, když prostě nemají pomalu na jídlo pro sebe, ale radši si koupí nové věci jim nabízené zadarmo. Ségra chce doplatit ty alimenty, proto tohle nabídla, aby ji to doplatili. Chápete? Těhotná žena v exekuci pohlíží hlavně na svou hrdost.
@rerere za co se bude starat o dítě je její nikoli tvá věc. Sestra ať si vyresi alimenty pokud je ex nedoplatí a do zbytku se nevrtejte. Zvlášť tu tvoji angažovanost moc nechapu.
@rerere ale pořád jsou to peníze od prarodičů pro vnouce a je na té matce, co za to koupí, když chce kočár tak koupi kočár, třeba si koupí sadu látkových plen a to pak nebude muset kupovat žádné jednorázové. Ale to je její starost, tvojí sestře není vůbec nic do toho, co si koupí. Když chce ty alimenty, musí ho dát k soudu, ale jeho nová žena s tím nemá nic společného…
@rerere Ale do toho Tobě ani sestře přece nic není. Ať mají finanční gramotnost jakoukoliv, tak to není vaše věc, tohle zase evidentně nechceš pochopit ty.
Jestli ty věci po dětech nechce z hrdosti, rozmařilosti nebo z jakéhokoliv jiného důvodu, tak je to její věc. Tečka.
Pokud ex dluží tvojí ségře peníze, tak ať to dostupnými způsoby řeší a nevymýšlejte namísto toho kraviny a nečekejte, že vám za ně někdo skočí okolo krku, spasitelky.