Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
487
12.8.13 13:08
@Mišička63 píše:
@blegmola Mates tu skáče po děckách a kouše je do noh. :think: Jak tomu mám zabránit.

Tohle mě dělala kočka taky. Kdysi dávno za mlada jsem si pořídila kočičku a to tedy byl poděs!!! Všude lezla, spala na konzoli od záclon a když třeba ležela pod postelí a já šla kolem, tak normálně zaútočila- zakousla se do nohy a škrábala a kousala jak blázen. Vůbec si neuměla hrát jinak, než s kousáním a škrábáním. Na veterině to vždy bylo o strach. Vyváděla jak potrefená. Přítel se jí normálně bál :cert: To jsem ještě neměla děti. Veterinář říkal, že je to tím, že byla vzatá od mámy moc brzo a že není socializovaná a tak si neumí jinak hrát. Byla to kočička chlívová :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
12.8.13 13:10
@Ani123 píše:
Holky, taky Vaše kočky naříkají, když někde nesmí nebo tak?? :mrgreen:

jo…brečí za dveřma, až mě je ho líto. Může po celém bytě, ale když jdu dát děti spát, tak do pokojíku zavřu, protože by si s ním děti hráli a nespal by nikdo- tak možná jen já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
12.8.13 13:10

@janikhlavik Mates to dělá taky.Se k němu přidávají i kluci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
12.8.13 13:12
@blegmola píše:
doufám že ano :) a máš doma pro Matesa kočičí strom? moc se mi to líbý a dá se to koupit a nebo je lepší si ho sama vyrobit?

My jsme si kočičí strom vyráběli sami :mrgreen: Je to tedy náročnější, než jsem si myslela, ale s výsledkem jsem spokojená. Jonášek tam chodí rád a vypadá spokojeně :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
12.8.13 13:14
@blegmola píše: :mrgreen: jako naše Micka. lítá z místnosti do místnosti, pak si na chvilku sedne a zas letí

Doufám, že to s věkem přejde, protože to se vždy klidíme z cesty 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
12.8.13 13:17
@Mišička63 píše:
@janikhlavik Mates to dělá taky.Se k němu přidávají i kluci. :roll:

no to my se klidíme z cesty, protože jak letí, tak to bere hlava nehlava a jak se mu to smekne na plovoučce, tak vlítne do stolku, tam se odrazí, vlítne na sedačku, pak zas dolů to je fofr. Když řádí kluci, tak Jonášek zatím jen kouká co se děje. Ty svoje výkony zvládá sám, ale je to hukot!!! Doufám, že ho to přejde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
12.8.13 13:28
@blegmola píše:
já tý mojí čičině už nevím co dát za tip aby ty granule žrala, už mám 3 druhy a stále je nechce, ale když byla ještě u majitělů tak prej žrala jaký zrovna měli. já jí je aspon míchám s kapsičkou na maso tak to sežere, ale samotný ne. kamarádka mi ted dala pár granulý Anka at je vyzkouším jestli jí budou chutnat tak uvidím, ale ta cena je hrozná :nevim:

Tak ten náš mlsoun už přišel naučenej od chovatelky, že tedy samotné granule nee!! Koupila jsem 2 druhy a žádné nechtěl (Ontario, Brit care), jen s kapsičkou. To vyjedl, jen to masíčko a granule nechal :cert: Tak jsem se naštvala, v sobotu jsem koupila další druh granulek Royal Canin kitten, ty jsem rozdrtila na prášek, zalila vodou a nic jiného jsem mu nedala a hlad ho donutil to sežrat. Tak jsem to udělal znovu a do další misky jsem mu dala granule celé, suché a sežral je :potlesk:. Od soboty jsem mu nic jiného nedala jen ty granule a už žere normálně samotné a nevybírá si. Mě totiž příjde, že jak žral jen ty kapsičky, tak je hubenej a přeci jenom ty granule mu dají víc živin a jsou masnější. Koupila jsem ještě kozí mléko a to vypije ani nemrknu :mrgreen: Kapsičku mu dám jen na přilepšenou a to až tak za týden, jinak by si zase vymejšlel a zfanfrněl by :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
835
12.8.13 13:30

@janikhlavik My potřebujeme taky kočce vyrobit škrabadlo, ona má jen škrábací pás, ale vůbec na něm neškrábe. Sice má výbehy venku a tam si drápky škrábe, ale co v zimě?? Je pravda, že ty kupované jsou nekvalitní. Někdo mi říkal, že je to jen papír, nic víc… :roll: A taky, že ty škrabadla děláne ze stromů stojí i 13 000,–Kč… :roll: Tak teď nevím, jestli se pustit do náročné práce a mít kvalitní šplhadlo nebo mám koupit nějaké na netu a za 2 roky kupovat znovu nové :roll:. Pokud máte doma nějaké kvalitní kupované škrabadlo, tak hodíte prosím odkaz jaké je? Investovala bych do něj těch 1400 - 1500,–Kč :think: Děkuji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
12.8.13 13:39
@Ani123 píše:
@janikhlavik My potřebujeme taky kočce vyrobit škrabadlo, ona má jen škrábací pás, ale vůbec na něm neškrábe. Sice má výbehy venku a tam si drápky škrábe, ale co v zimě?? Je pravda, že ty kupované jsou nekvalitní. Někdo mi říkal, že je to jen papír, nic víc… :roll: A taky, že ty škrabadla děláne ze stromů stojí i 13 000,–Kč… :roll: Tak teď nevím, jestli se pustit do náročné práce a mít kvalitní šplhadlo nebo mám koupit nějaké na netu a za 2 roky kupovat znovu nové :roll:. Pokud máte doma nějaké kvalitní kupované škrabadlo, tak hodíte prosím odkaz jaké je? Investovala bych do něj těch 1400 - 1500,–Kč :think: Děkuji :mrgreen:

já jsem právě před pořízením kotěte projížděla net a nic hezkého za slušné peníze jsem nenašla. Někdo sem dával odkaz na škrabadla z polské výroby, že jsou precizně zhotovené a vydrží dlouho, ale ta cena byla dost vysoká, tak jsem projela obrázky na inspiraci kočičího stromu a bylo rozhodnuto…Jediné co jsem kupovala bylo sisalové lano na omotání kmene, jinak je vše co dům a les dal :mrgreen: Je pravda, že bych si sama bez chlapa neporadila a tu chlapskou sílu to chce, hlavně na ten kmen a přidělání odpočívadel, ale jinak jsem si vše ostatní dělala sama. Výroba je náročnější, ale Jonášek to ocenil a to jsem ráda :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
12.8.13 13:42
@janikhlavik píše:
Tohle mě dělala kočka taky. Kdysi dávno za mlada jsem si pořídila kočičku a to tedy byl poděs!!! Všude lezla, spala na konzoli od záclon a když třeba ležela pod postelí a já šla kolem, tak normálně zaútočila- zakousla se do nohy a škrábala a kousala jak blázen. Vůbec si neuměla hrát jinak, než s kousáním a škrábáním. Na veterině to vždy bylo o strach. Vyváděla jak potrefená. Přítel se jí normálně bál :cert: To jsem ještě neměla děti. Veterinář říkal, že je to tím, že byla vzatá od mámy moc brzo a že není socializovaná a tak si neumí jinak hrát. Byla to kočička chlívová :-D

já jsem si micku vzala když jí bylo 8 týdnů, kamarád je nabízel tak jsem si jí vzala. a taky to dělá, že je zalezlá pod postelí pak jdeš okolo takl skáče na nohy, ale nekouše. ale ze začátku jsme byli všichni poškrabaný, hlavně děti měli nohy, děti seděli na gauči a koukali na pohádku a jak hejbali z nohama tak je poškrábala, ale ted už to nedělá. ted zrovna chodí kolem misky co má na jídlo a má tam jen ty granule zatím si je nevzala tak snad jí hlad donutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
12.8.13 13:49
@Ani123 píše:
@janikhlavik My potřebujeme taky kočce vyrobit škrabadlo, ona má jen škrábací pás, ale vůbec na něm neškrábe. Sice má výbehy venku a tam si drápky škrábe, ale co v zimě?? Je pravda, že ty kupované jsou nekvalitní. Někdo mi říkal, že je to jen papír, nic víc… :roll: A taky, že ty škrabadla děláne ze stromů stojí i 13 000,–Kč… :roll: Tak teď nevím, jestli se pustit do náročné práce a mít kvalitní šplhadlo nebo mám koupit nějaké na netu a za 2 roky kupovat znovu nové :roll:. Pokud máte doma nějaké kvalitní kupované škrabadlo, tak hodíte prosím odkaz jaké je? Investovala bych do něj těch 1400 - 1500,–Kč :think: Děkuji :mrgreen:

já mám škrábadlo za 420 kč, kupoval ho manžel, ale kdybych ho kupovala já tak bych vybrala jiné a dražší, dneska jsem taky koukala po jinejch a maj jich tady mraky a našla jsem i houpací sít pro kočky asi kolem 500 kč což není moc, tak váhám :think: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
12.8.13 13:52
@janikhlavik píše:
My jsme si kočičí strom vyráběli sami :mrgreen: Je to tedy náročnější, než jsem si myslela, ale s výsledkem jsem spokojená. Jonášek tam chodí rád a vypadá spokojeně :dance:

tak to pěkný strom, napiš mi jak jste to udělali? :mrgreen: chci ho taky :think: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
12.8.13 13:59
@janikhlavik píše:
Tohle mě dělala kočka taky. Kdysi dávno za mlada jsem si pořídila kočičku a to tedy byl poděs!!! Všude lezla, spala na konzoli od záclon a když třeba ležela pod postelí a já šla kolem, tak normálně zaútočila- zakousla se do nohy a škrábala a kousala jak blázen. Vůbec si neuměla hrát jinak, než s kousáním a škrábáním. Na veterině to vždy bylo o strach. Vyváděla jak potrefená. Přítel se jí normálně bál :cert: To jsem ještě neměla děti. Veterinář říkal, že je to tím, že byla vzatá od mámy moc brzo a že není socializovaná a tak si neumí jinak hrát. Byla to kočička chlívová :-D

Uplně stejně jak píšeš to dělá Mates a já nevím jak ho to odnaučit. Když ho plácnu novinama tak po nich skočí a roztrhá je. :roll: Nejhorší je že jde i po klukách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
12.8.13 14:01
@Mišička63 píše:
Uplně stejně jak píšeš to dělá Mates a já nevím jak ho to odnaučit. Když ho plácnu novinama tak po nich skočí a roztrhá je. :roll: Nejhorší je že jde i po klukách.

babička používá i místo novin, placáčku na mouchy, tu ti jen tak neroztrhá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
12.8.13 14:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat