Kocour a přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32025
23.10.16 18:30
@Saatine píše:
Ale to je prostě rozdíl přirozené přijít o zvíře a další si nepořídit, protože se to nelíbí partnerovi a zbavit se zvířete, které jsem měla před chlapem, protože jemu vadí mňaukání.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32025
23.10.16 18:31
@Šarlota4 píše:
Tak musis zvazit ty jak na tom jste vy dva. Ja jsem byla na druhe strane. Muj partner prisel do vztahu se psem a ja se psu strasne bala. Takze jsem z toho byla na mrtvici. Rekla jsem ok, ale nekrmim, nevencim proste nic. Ted po letech mam pejska samozrejme rada, ale dalsiho sem zakazala z vicero duvodu. Samozrejme psa krmim vencim i pohladim je zlatej. Ja jsem se proste chlapa nechtela vzdat kvuli tomu, ze ma psa.

Jenže tohle je přeci něco jiného, oba dva jste šli na kompromis - ty ho nevenčíš, nekrmíš, ale zas na oplátku ho toleruješ. To je v pořádku. Ale být chlap, který by k tobě přišel se psem a ty bys mu řekla „heleď, dej psisko pryč, teď jsem tu já“, tak to není na tobě jestli se vzdát nebo nevzdát, ale na něm. Ty jemu saháš dost výrazně do života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32025
23.10.16 18:35

@catherine100 nemít rád a nesnášet jsou dvě diametrálně odlišné věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32025
23.10.16 18:36
@catherine100 píše:
@Yasminn ale právěže psal, přečti si přispěvky na první stránce…asi máme stejného chlapa, taky mi kdysi jedno kotě přinesl, když moje umřela, ale co umřel už tenhle, řekl že prostě jen přes jeho mrtvolu ( a když vynechám svoji citovou zainteresovanost ke kočkám, má k tomu velmi pádné argumenty :mrgreen: )

Jinými slovy, tvůj chlap i přes to, že je nemá rád, šel na obrovský kompromis a dokonce dobrovolně ti přinesl kočku a ty to srovnáváš s tím, že chlap po relativně krátké známosti by měl vystrnadit stávající kočku. No…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32025
23.10.16 18:36
@Kobea píše:
Nejde o zvíře. Jde o princip.
Ona měla kocoura, on se k ní nastěhoval s tím, že kocour je tam doma. Najednou kocour začal vadit a to zřejmě nijak zvlášť neškodí (nečůrá do bot, neuklízí do bot myši a nekouše kabely o televize). Oba se na něčem dohodli a on teď dělá potíže a zkouší tu dohodu porušit. Kdyby to nebyl kocour, bude to něco jiného.
Např. ona bude mít v bytě normální topení a plovoucí podlahu a on bude chtít, aby měla podlahové topení a dlažbu. Opravdu musí ona ve svém bytě překopat podlahu? Jen proto, že jemu to ze začátku nevadilo a najednou mu to vadí?
Nikdo z nás tu neřekl, že kočka je víc jak člověk. Ani si to nikdo nemyslí. Ale byly nějaké výchozí podmínky a byla nějaká dohoda. A on jí porušuje. A to je začátek konce. Já v tom vidím začátek omezování. Teď je to kocour, pak to bude něco jiného. Pokud pán není spokojen, ať si hledá své štěstí jinde.
:palec: já si asi fakt kompromis představuju trošku jinak než že kvůli jednomu chlapovi překopu svůj život od základu a ještě ke všemu nedobrovolně
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32025
23.10.16 18:38
@Whiskin píše:
Já nechápu, jak může někdo i jen uvažovat o tom, že by se vzdal svého zvířete. Jedno jestli se jedná o kočku nebo psa. Pro ty zvířata je jejich člověk středobodem vesmíru a bezmezně jej milují. Člověk, který se „vzdá“ svýho zvířete kvůli tomu, že zrovna novému příteli/přítelkyni „to nějak vadí.“, je pro mě fakt lidský odpad. Jak asi tomu zvířeti musí být?
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
23.10.16 18:40

@Venetia kocoura mám 7 let :-D ale jinak máte pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32025
23.10.16 18:43
@takymanžel píše:
Já mám taky rád kočky i psy. Vlastně si nedovedu představit domácnost bez nich. Ale každé zvíře má svůj prostor. Rozhodně bych nesnesl, že mi kočka leze po stole nebo nedej bože po lince. Ty jsi si kocoura rozmazlila a nesnažíš se z toho slevit. Taky máme psa převážně doma, přestože je to venkovní typ, ale má nemocné nohy a zima mu nedělá dobře, takže musíme snášet, že se po něm neustále musí uklízet chlupy, které jsou všude. Ale nikdy bych neřekl, že je na prvním místě. S takovým přístupem budeš těžko hledat chlapa, který s tebou vydrží. A to myslím i do budoucna, protože nebude tahle kočka, bude jiná. Neber to zle, ale to, že srovnává sebe a zvíře, je asi stejná blbost, jako stavět zvíře před člověka.

Na prvním místě jsou partneři a pak až zbytek rodiny. Akorát partnerem bych nenazývala člověka, se kterým se sotva znám a jeho největší emocí je nesnášenlivost vůči zvířeti, se kterým předem počítal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32025
23.10.16 18:44
@káťa píše:
Nj, ale jine reseni, nez odstehovani chlapa asi neni. Chlap muze zit tam, kde zil dosud, pokud mu ten kocour vadi tak strasne moc.
Ten vztah ale dle meho stejne nema sanci vydrzet. Milovnik zvirat nemuze byt ve spokojenem vztahu s nekym, kdo zvirata nesnese. Je to jako nekurak X silny kurak, alkoholik X abstinent, frigida X erotoman atd…nebude to fungovat
:palec: přesně tak…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
23.10.16 18:47
@Nimie píše:
A když to bude pes, tak ho taky pošleš do háje, jen protože chlap řekl? 8o to bude fakt šťastnej. Ještě ideálně pokud s tím psem každý týden podnikáš nějaký sport. Holt někomu je to ukradené, někomu ne. Pokud mám v plánu svůj život strávit mimo jiné se zvířaty, tak se nebudu dávat dohromady s chlapem, kterému zvířata vadí. Moc nerozumím tomu, proč je to vnímáno jako nějaká rozmazlenost 8o to jako vážně berete prvního chlapa, co vám vejde do dveří?

Ses normalni??? Rozhodne nesoudim chlapa dle toho jestli ma psa nebo ne! Navic ja v te situaci nejsem.

Příspěvek upraven 23.10.16 v 18:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
23.10.16 18:49
@Nimie píše:
Jenže tohle je přeci něco jiného, oba dva jste šli na kompromis - ty ho nevenčíš, nekrmíš, ale zas na oplátku ho toleruješ. To je v pořádku. Ale být chlap, který by k tobě přišel se psem a ty bys mu řekla „heleď, dej psisko pryč, teď jsem tu já“, tak to není na tobě jestli se vzdát nebo nevzdát, ale na něm. Ty jemu saháš dost výrazně do života.

Umis cist? Pisu, ze psa vencim i krmim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106908
23.10.16 19:15
@Šarlota4 píše:
Ses normalni??? Rozhodne nesoudim chlapa dle toho jestli ma psa nebo ne! Navic ja v te situaci nejsem.Příspěvek upraven 23.10.16 v 18:50

A jestli je kurak nebo nekurak, jestli ma dluhy nebo ne, dosad si dalsi taky ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1020
23.10.16 19:23

Holky, nečetla jsem vše, jen první stranu, ale nechte si své kočky či kocourky, je to věrný přítel nade vše a možná bude žít déle než Váš vztah - sorry. Pokud Vás má přítel rád, mělo by mu záležet i na tom, aby si našel cestu ke kocourkovi a lze na tom velmi dobře zapracovat, pokud teda opravdu chce, pokud jen předstírá, a v době Vaší nepřítomnosti se k němu chová jinak, kocoura neobfane. Ale pokud ho opravdu začne mít rád, stanou se z nic přátelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
23.10.16 19:36
@Nimie píše:
Jinými slovy, tvůj chlap i přes to, že je nemá rád, šel na obrovský kompromis a dokonce dobrovolně ti přinesl kočku a ty to srovnáváš s tím, že chlap po relativně krátké známosti by měl vystrnadit stávající kočku. No…

on mi ji taky vystrnadil, na chodbu :-D…prostě to byl kompromis z obou stran…a teď prostě vím, že je fakt nemá rád, tak holt nebudu mít kočku, ale tři psy, prostě jsou pro mě důležitější vlastnosti u chlapa, než jestli má rád všechna moje zvířata… lidi dneska prostě mají raději vztahy se zvířaty, než aby pracovali na vztazích s lidmi :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
23.10.16 20:04
@Venetia píše:
A jestli je kurak nebo nekurak, jestli ma dluhy nebo ne, dosad si dalsi taky ne?

To jsou zase uplne odlisne situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria