Kocour a přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31801
24.10.16 11:19
@takymanžel píše:
Co to s tím má společného? Zakladatelka psala, že o partnera nechce přijít. Takže ji vyhovuje. A nejde o to, že by neměl rád kočky jako takové.

Ale ona nechce přijít ani o jednoho a při tom jí partner štve. To je úplně jedno. Ptala jsem se tě ale na názor, jestli skutečně souhlasíš s tím, že je normální a zcela v pořádku si partnera vybírat já vlastně ani nevím podle čeho, když

@takymanžel píše:
A ten první odstavec? To snad nemyslíš vážně? To je trochu opačně ne? To, že stavíš cigára před člověka, by se dalo říct, kdybys nechtěla přestat kouřit. To, že máš odpor ke zlozvyku kouření, je tvůj primární výběr. Trochu, hodně zavádějící příklad. ;)

Dobře, tak i kdybys to takhle otočil, tak ti opravdu připadá normální se měnit kvůli každému novému protějšku? Už jsem to tu dávala jako příklad - známá dělá koňský sport a její nový chlap přišel s tím, že koně nesnáší, takže ho má prodat…

Takže co je teda důležité? Že je hodný a není úplný lempl v posteli?

Mě tohle fakt připadá ujeté… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31801
24.10.16 11:22
@Šarlota4 píše:
Jsou situace kdy proste MUSELA. Kdyz zustanes doma a muz na sluzebce? Tak co… napr. Ja to s tebou ukoncuji, ptz se neshodnem nikdy a ja mam diametralne odlisny nazory na vsechno nez ty.

A jak by to řešil, kdyby tě neměl? :nevim: sorry, prostě ne, nemusela. Mohl si to zařídit jinak nebo jsi mohla jít na kompromis, což jsi udělala. Ale to je tvoje věc, že jsi to udělala.

P. S.: Jestli tou služebkou myslíš ten zmíněný krizový stav jednou za rok, tak to není „musela jsem se starat o psa“, to se nezlob…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
24.10.16 11:34
@Nimie píše:
A jak by to řešil, kdyby tě neměl? :nevim: sorry, prostě ne, nemusela. Mohl si to zařídit jinak nebo jsi mohla jít na kompromis, což jsi udělala. Ale to je tvoje věc, že jsi to udělala.P. S.: Jestli tou služebkou myslíš ten zmíněný krizový stav jednou za rok, tak to není „musela jsem se starat o psa“, to se nezlob…

Myslim, ze nase pracovni vytizeni a chod moji domacnosti neni predmetem teto diskuze. A tak znova opakuji - sla jsem do toho dobrovolne a tak nesu nasledky meho rozhodnuti. Stale vsak plati, ze diky nasemu zivotnimu stylu a praci se me v nasem konkretnim pripade pece o zvire dotyka a to jak po strance financni, tak po strance samotne pece tot vse. Nekde to proste jinak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39651
24.10.16 11:44
@Nimie píše:
To je ale normální. Pes by byl ještě závislejší. Vždyť žili sami do té doby :nevim: jakožárlit na kocoura, to je fakt úlet.
:pankac:
@Markéta80 píše: :mrgreen: :mrgreen: manžel si s naší taky povídá :mrgreen: :mrgreen:, minule se jí ptal jestli jí nebude vadit druhý pes :mrgreen: :mrgreen:, koukam na něj jestli si myslí že mu pes odpoví a prý třeba nějak se vyjádří :mrgreen: :mrgreen: po chvilce říkam vidíš mlčení je souhlas, už se na kamarádku těší :mrgreen: :mrgreen: nejvíc ho vytáčí když se synem jako za ní mluvíme, prý je to jak z hororu :mrgreen: :mrgreen: manžel už přestal uklízet autosedačku, prý když tam tak ráda přes den odpočívá :mrgreen: :mrgreen:

Jsem to samý. :P

@takymanžel píše:
Ježišmarjá, docela snadno. Kočka není tupá a celkem dobře se naučí dodržovat jednoduchá pravidla. Měl jsem za svůj život spoustu koček a žádná se běžně nepromenádovala po stole nebo kuchyňské lince. Samozřejmě, že nesmí být hladová a na lince položený maso a liduprázdná místnost.

Tak tak, dá se pochopitelně vychovat. Nedávno mi umřela míca, která měla 17 let a tohle jsem ji (mj) naučila už od začátku. Jde právě i o to, aby to zvířátko bylo vychované. Fakt neexistovalo, aby si vyskočila, kam nesmí, na to měla svá vyvýšená místa/prostory/škrabadla/parapet apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31801
24.10.16 11:56
@catherine100 píše:
@Nimie hele ty vždycky v každé diskuzi vše překroutíš, ale ok, teď mám chvíli čas jdu do toho…

porovnáváš kočku s kouřením, OK beru to tedy jako zlozvyk (ano pro mě je i to muchlánkování se zvířaty jako zlozvyk dnešní doby - mám ho taky - moje babi a prababi nadávaly vždycky, že zvířata patří ven :-) )

a je tedy ideální zlozvyk omezit, nebo se ho úplně zbavit, hlavně je to vhodné vůči milovanému partnerovi, kterému zlozvyk vadí…

Hm, a já blbá jsem si myslela, že ještěry a sarančata máme doma protože by venku umrzly a on je to zlozvyk! :roll: tohle je fakt mimo. Nehledě na to, že by mě strašně zajímalo, jak chceš mít venkovní kočku v 7. patře paneláku pokud nepočítám ten fakt, že půlka koček na venkovní pobyt stavěná není?

@catherine100 píše:
Každý máme nějaké zlozvyky (kuřáci si obhájí cigára, kočkomilci kočky)…je-li mi tedy zlozvyk milejší než partner a nehodlám-li se ani trochu omezit (ať už s přehnanou péčí o zvířátka, nebo kouření),buď to rovnou na začátku oznámím a s takovým člověkem nejdu do vztahu a nebo se snažím to omezit (pokud ani jedno, je to velmi sobecké)

Výborně, takže už se přeci jenom dostáváme k něčemu. Takže uznáváš, že chování chlapa je přeci jenom sobecké, když s tím souhlasil (ač to věděl, že dotyčná má kocoura), šel s ní do vztahu, ale najednou si něco nárokuje?

@catherine100 píše:
a ještě pokud nejsem ochotna ke kompromisu, či se pokusit dělat něco se svými zlozvyky a raději hledám někoho se stejnými zlozvyky jako já, je pak výběr dost omezený a budu zas muset slevit v jiných ohledech, je na každém co je pro něj prioritou ;)

Samozřejmě, a je to snad věc, kterou by ti kdokoliv v tu chvíli mohl vyčítat? Ne… je přeci stále jen a jen na nás jak se rozhodneme pro partnera, je to svobodná volba a jako taková nemá s jakýmsi zvířetem nic společného.

Hierarchicky neuznávám, že by děti měli být víc než partner, přesto když půjde o nového člověka, tak dostanou jednoznačně přednost, už protože tu byli déle. Stejně jako zmíněný kocour.

A kde je teda ta hranice? Když bude novému chlapovi vadit, že chodíš do školy, odejdeš z ní? Když mu bude vadit, že děláš tenis, přestaneš? Když budeš pracovat v útulku a jemu to bude vadit, tak sekneš s prací? Jen tak? Kvůli chlapovi, u kterého víš, že se na něj nemůžeš spolehnout a že ještě ani nejsi ve fázi, že bys byla rozhodnutá, že s ním chceš opravdu zůstat a zakládat rodinu?

@catherine100 píše:
jo a můj manžel je kuřák, ač já kouření nesnáším :mrgreen:, velmi to omezil, doma anipřed dětmi nekouří, téměř jen v práci a doma jde hned do sprchy…oba totiž víme, že nikdo není dokonalý a že jsou důležitější vlastnosti a věci v životě než naše závislosit :palec:

Vidíš, já to mám třeba mimo jiné ze zdravotních důvodů, cítím to z veškerého oblečení dokud se pořádně nevypere a pro oba by to byla obrovská překážka. Ale samozřejmě nemluvím o kuřácích jednou za uherský rok, ale o každodenním rituálu.

Ale jasně, jsem ochotna o tom uvažovat, kdyby jinak byl skvělý. Jenže to se až tak často nestává, stejně jako v případě těch zvířat.

A co jsou teda ty důležitější věci? Furt čekám, kdy to teda zmíníte, co je teda třeba pro tebe rozhodující? Aby byl hodný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31801
24.10.16 12:01
@Šarlota4 píše:
Myslim, ze nase pracovni vytizeni a chod moji domacnosti neni predmetem teto diskuze. A tak znova opakuji - sla jsem do toho dobrovolne a tak nesu nasledky meho rozhodnuti. Stale vsak plati, ze diky nasemu zivotnimu stylu a praci se me v nasem konkretnim pripade pece o zvire dotyka a to jak po strance financni, tak po strance samotne pece tot vse. Nekde to proste jinak nejde.

Ok, tak u vás to nešlo, důvody si přeber jak chceš, mám pocit, že ti z nějakého prapodivného důvodu strašně vadí slyšet, že si za to tak trochu můžeš i sama ač nikdo jiný v tom nefiguroval. Obecně to ale tak nemusí být, je to jenom o tom, jak si to nastavíš.

Příbuzný si našel slečnu, která má psa. A funguje to přesně tak jak popisuju - finančně to řeší JENOM ona, stará se JENOM ona. On psa občas pohladí. A není to o tom, že by měli pohodový život bez služebek. Pes jde holt k rodičům, když se to jinak nedá, protože on hlídat nebude. Ano, vráží to mezi ně kůl, ale to je jaksi ta pointa, proč by mohlo být problém dávat dohromady člověka, který zvířata miluje a člověka, který je nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
24.10.16 12:36

@Nimie aaaa toho je moc, snad shrnu všechno

1. tenis, sport, koně - dělá někde mimo, toho se nemusím účastnit a pokud to nedělá všechen volný čas, neomezuje rodinu, ať si třeba skáče po hlavě, chodí do útulku, kdesi cosi,

zvířata ovlivňují chod celé rodiny

1. zas porovnáváš zvíře a děti…to neeee, to je to strašné, to je přeci úplně na hlavu postavené a to je to o čem tu točím, kam až se ta šílená láska ke zvířatům zvrhla…i to tu přiznávají, raději věnují čas a péči zvířatům, protože je to jednodušší než řešit mezilidské vztahy a umění kompromisu
  1. čeho si cením, že je hodný, věrný, pracovitý, věnuje se dětem i mě, je pěkný, dobrý v posteli, je vtipný, dokáže udělat spoustu kompromisů…ale ano má „negativa“ kouří a nemá rád kočky :mrgreen: (celkově nemusí zvířata v bytě, ale kočky fakt nesnáší)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31801
24.10.16 13:00
@catherine100 píše:
@Nimie aaaa toho je moc, snad shrnu všechno
  1. tenis, sport, koně - dělá někde mimo, toho se nemusím účastnit a pokud to nedělá všechen volný čas, neomezuje rodinu, ať si třeba skáče po hlavě, chodí do útulku, kdesi cosi,

zvířata ovlivňují chod celé rodiny

Ale oni to třeba dělají tak, že tím rodinu omezují. Za koněm musí každý den dojíždět, za školu své ženy se chlap stydí, tam se najde vždycky něco. A mě fascinuje, že si někdo nechá cokoliv diktovat od nově příchozího, ještě navíc když ten znal podmínky.

TO je sobecké od něj, přesně jak jsi psala. Ve chvíli, kdy něco nechci - psy, kočky, cigára, bydlet ve stodole - tak rozhodně nebudu začínat vztah s tím, že pak dotyčnou osobu překecám, aby to změnila. Protože to JE sobecké.

@catherine100 píše:
  1. zas porovnáváš zvíře a děti…to neeee, to je to strašné, to je přeci úplně na hlavu postavené a to je to o čem tu točím, kam až se ta šílená láska ke zvířatům zvrhla…i to tu přiznávají, raději věnují čas a péči zvířatům, protože je to jednodušší než řešit mezilidské vztahy a umění kompromisu

Ne, absolutně neporovnávám děti se zvířatama, psala jsem o něčem jiném. Ale ty do toho zas taháš ty svoje mezilidské vztahy a „šílenou lásku ke zvířatům“. Proboha, myslela jsem, že si ženské samy sebe váží víc. Tohle je šílenost.

A nejhorší na tom všem je, že ty za kompromis považuješ to, kdy jedna strana citovým vydíráním dosáhne svého. Takže přestaň se tu ohánět tím, jak to zvládáš, ne, ty si buď extrémní manipulátorka pokud ti to připadá normální nebo neuvěřitelně submisivní. A nebo si to akorát neumíš představit - což mi připadá spíš pravděpodobné vzhledem k tomu, co jsi tu psala.

@catherine100 píše:
  1. čeho si cením, že je hodný, věrný, pracovitý, věnuje se dětem i mě, je pěkný, dobrý v posteli, je vtipný, dokáže udělat spoustu kompromisů…ale ano má „negativa“ kouří a nemá rád kočky :mrgreen: (celkově nemusí zvířata v bytě, ale kočky fakt nesnáší)

Výborně, tak proč je na světě takových rozvedených?

Víš, tahle kritéria splňovalo několik mých bývalých, přesto nám to neklapalo. Proč? Protože pro šťastný život tohle fakt nestačí. Tohle jsou kritéria tak neuvěřitelně obecná a ohraná, že to zní jak z pohádky. Ano, všechny chceme hodné a milého, ale většině z nás to logicky nestačí.

Ne, rozhodně to není o tom, že by měl být muž dokonalý. Nikdo nejsme, jak jsi správně podotkla. Ale to, co je pro tebe málo důležité, je pro někoho hodně důležité a naopak. Já si domů kočku už taky nepřivedu, protože muž je na ně alergický. Ale nikdy to nedošlo k nesnášení nebo k tak sobeckému chování, jak popisuje zakladatelka.

A nejhorší na tom všem je, že ty v tom furt vidíš jen jakousi „přehnanou lásku ke zvířatům“ (zvláštní, že v tom nevidíš morální zodpovědnost a jsi ochotna zvíře odkopnout jen protože máš zrovna nového idola - a pak se všichni diví, že útulky praskají ve švech), ale absolutně ignoruješ mnohem horší problém - a tím je jeho neupřímnost, sobeckost a dost extrémní negativní emoce BEZ schopnosti dělat kompromisy.

Tak mi vysvětli, proč bych si podle tebe měla vybrat takového člověka místo takového, který je schopen kompromisů, sdílí aspoň část mého života a je upřímný. Proč bych měla dát přednost takovému sobci, když můžu mít normálního chlapa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
24.10.16 13:30

@Nimie přečti si moje příspěvky z novu a pak tu slohovku přepiš ju…

nikde jsem nepsala že má zvíře odkopnout, že je potřeba kompromis, ale z obou stran, ne že ona má přehnaný vztah ke kočce a on se musí plně přizpůsobit tomuto vztahu…

a s tím sobectvím jsem to psala a myslela jinak, ale nemám na to sílu ti to znovu opakovat a vysvětlovat, protože motáš jablka a hrušky a kdokoliv tu s tebou nesouhlasil, tak jsi to úplně převrátila a domýšlíš si tak jak se ti to hodí

ale trvám si na tom, že stále více lidí, povyšuje své mazlíčky na takovou úroveň, že to není normální a tím se i horší mezilidské vztahy, lidi jsou sobečtější samé já moje, chci nechci a pak to tak dopadá…žít se zvířetem je jednodušší a pohodlnější než umět žít s člověkem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31801
24.10.16 15:45
@catherine100 píše:
@Nimie přečti si moje příspěvky z novu a pak tu slohovku přepiš ju…nikde jsem nepsala že má zvíře odkopnout, že je potřeba kompromis, ale z obou stran, ne že ona má přehnaný vztah ke kočce a on se musí plně přizpůsobit tomuto vztahu…

S tímhle jsem problém neměla. Ohrazuju se pouze vůči zdejšímu názoru, že má dát kocoura, který s ní celou tu dobu žil pryč kvůli novému chlapovi. Pokud tento názor nesdílíš, pak není důvod se o tom dohadovat a nemusíš mi předhazovat jakési povyšování zvířat nad lidi :kytka:

@catherine100 píše:
a s tím sobectvím jsem to psala a myslela jinak, ale nemám na to sílu ti to znovu opakovat a vysvětlovat, protože motáš jablka a hrušky a kdokoliv tu s tebou nesouhlasil, tak jsi to úplně převrátila a domýšlíš si tak jak se ti to hodí

No, psala jsi to tak jak jsi to psala a že jsi to myslela jinak vím. Akorát mi to příjde směšné ve srovnání s tím, co teda udělal ten chlap.

@catherine100 píše:
ale trvám si na tom, že stále více lidí, povyšuje své mazlíčky na takovou úroveň, že to není normální a tím se i horší mezilidské vztahy, lidi jsou sobečtější samé já moje, chci nechci a pak to tak dopadá…žít se zvířetem je jednodušší a pohodlnější než umět žít s člověkem ;)

Bezpochyby. A já s tebou naprosto souhlasím v tom, že kompromisy jsou ve vztahu potřeba. Ale v otázce, jestli dát kocoura pryč jen protože si nový chlap najednou vymyslel, že ho nesnáší, považuju za nezodpovědné, nedospělé a extrémně nefér vůči zvířeti. A to ne protože bych považovala zvíře za něco víc, ale protože automaticky zahodit kus svého života kvůli člověku, kterého sotva znám a který se projevuje jako manipulátor, mi nepřipadá v pořádku. Kompromis neznamená splnit cokoliv na první písknutí.

Co je na tom k překroucení netuším. Padly tu dost jasné příspěvky „kocoura pryč“, na tom není co překroutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31801
24.10.16 15:52

@catherine100 abych to nějak upřesnila…

zakladatelko kočky bych se nezbavila, když si pořídím zvíře, mám za něj zodpovědnost do smrti, ale našla bych teď rozumný kompromis (pokud přítel opravdu stojí za to) a při případném pořizování další kočičky bych to probrala s přítelem…
Tohle je odstavec, se kterým naprosto souhlasím. Akorát s tím ostatním co píšeš ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12597
24.10.16 15:59
@andilek89 píše:
Dobrý den mám problém přítel se nesnese s kocourem a já se kocoura nechci vzdát ale nechci přijít ani o chlapa a já nevím jak to vyřešit :-( za rady moc dekuju

Těžké, nejsem končkomilka, kočky prostě nemusím. Vadí mi chlupy všude, rozdrápaná sedačka a i ten chartakter.pach.at. Psi mi nevadí, tedy ty malí Kdybych se stěhovala k chlapovi, který by kočku měl, tak jedině, kdyby se mě nevšimála a nechtěla se o mě otírat. Trochu nechápu ta tvzení, že kdo nemá rád doma zvířata, tak musí být špatný. Proboha proč? Každý to má nastavené jinak a nemusí být pořčený, že mu v posteli spí zvířata, nebo se všude pletou pod nohy atd. Mám raději lidi a cestování než kočky a psy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12597
24.10.16 16:59
@PetrVesely píše:
@SussieS U pejsků se to tak říká ne?

Tak to je docela blábol. Hitler měl velice rád svého psa. I největší bestie - sérioví vrazi měli někteří rádi své psi I Chikatiilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12597
24.10.16 17:06
@catherine100 píše:
@Nimie přečti si moje příspěvky z novu a pak tu slohovku přepiš ju…

nikde jsem nepsala že má zvíře odkopnout, že je potřeba kompromis, ale z obou stran, ne že ona má přehnaný vztah ke kočce a on se musí plně přizpůsobit tomuto vztahu…

a s tím sobectvím jsem to psala a myslela jinak, ale nemám na to sílu ti to znovu opakovat a vysvětlovat, protože motáš jablka a hrušky a kdokoliv tu s tebou nesouhlasil, tak jsi to úplně převrátila a domýšlíš si tak jak se ti to hodí

ale trvám si na tom, že stále více lidí, povyšuje své mazlíčky na takovou úroveň, že to není normální a tím se i horší mezilidské vztahy, lidi jsou sobečtější samé já moje, chci nechci a pak to tak dopadá…žít se zvířetem je jednodušší a pohodlnější než umět žít s člověkem ;)

To s tebou souhlasím, někdy mám pocit, že to někteří lidé přehábnějí. Když žena olíbává čivavu a infantilně žvatlá, ty jsi moje miminkooo..mi připadá dost mimo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
24.10.16 17:41
@lilith1 píše:
To s tebou souhlasím, někdy mám pocit, že to někteří lidé přehábnějí. Když žena olíbává čivavu a infantilně žvatlá, ty jsi moje miminkooo..mi připadá dost mimo..

Nekteri to tak ale treba citi a ti, co deti mít nemohou, maji opravdu kocky a male psy misto miminek :) ja myslim ze je kazdeho vec jestli olibava civavu nebo chlapa :D samozrejme, pak si musi najit partnera, kteremu to nevadi :) prijde mi nesmyslne resit takove veci, proste si najdu podobne zalozeneho cloveka, jen tak to muze fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí