Kocour a přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2713
25.10.16 12:41
@Venetia píše:
Kočky se usměrnuji dost špatně, se psem je to o něco jednodušší. Ale taky je na něco zvyklý a přeučovat třeba starší zvíře, když celou dobu to nevadilo, jen kvůli tomu, že novému chlapovi to nejde pod nos…něco se dá usměrnit, ale už to nepředěláš.

To je všechno pravda, ale i ty věci, které se opravdu těžko odnaučují, se dají podat různě. Buď se dá říct, že zkrátka kocour byl a je na prvním místě a basta a nebo, já vím, že ti to a to leze na nervy, ale já ti to vynahradím jinak. A ten partner rázem vidí, že nehraje druhý housle. A není to o nějaké žárlivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
25.10.16 12:41
@Sonarka píše:
8o Tak k vám bych teda na návštěvu nešla. Ty bláho, pes má větší slovo než člověk 8o Takže když bude skákat po návštěvě, olizovat a slintat, nebo porazí malé dítě, tak je to v poho, protože ten pejsek je tam doma? :potlesk: Jako promiň, ale tomu psovi by se nic nestalo, kdyby po dobu návštěvy ležel ve svém pelechu a pokud by si ho majitel nezkrotil, tak bych ho holt zkrotila já :nevim: Nemám nic proti vychovaným psům, kteří návštěvu neobtěžují, ale v opačném případě je to velmi otravné a asi bych odešla.

Návštěva má u tebe hlavní slovo jo? Teda, u nás je pro návštěvy komfort myslím docela až extrémní občas, přesto fakt nehodlám dopustit, aby mi návštěva kecala do chodu domácnosti 8o to jako běžně k někomu přijdeš a začneš tam komandovat s tím, že očekáváš, že si všichni z tebe sednou na zadek? To máš docela zvláštní představu o lidských vztazích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
25.10.16 12:44
@catherine100 píše:
@Sonarka to je přesně to co říkám, dnes má pro spoustu lidí větší váhu zvíře než přátelé, či mezilidské vztahy…já když vím (a nebo přesně nevím), že daná návštěva psy nemusí, prostě je zavřu, aby neobtěžovali
jí normálně z misky, nesmí na gauč, do postele, když se s nima chci mazlit a hrát, jdu za nimi na zem :nevim:, tka kam pes patří

Ano, to je tak nějak o vzájemné toleranci. Ale stále je to na tom dotyčném. Není úplně normální celou domácnost přizpůsobovat návštěvám. Pokud se jim to nelíbí, mohou nechodit. Rozhodně lepší než aby přišli a začali komandovat kdo kde má být a kde je co obtěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
25.10.16 12:45
@Tris123 píše:
Já bych tedy nelezla na návštěvu k někomu, kdo vlastní zvíře, jenž mi vadí, cítila bych se dost blbě, kdyby kvůli mě to zvíře, které je tam doma muselo být hodiny zavřené v nějaké místnosti, jen proto, že já jsem nafrněná a vadí mi jen z principu i jeho přítomnost, přestože mi nic nedělá. Ale tak já mám zvířata ráda, takže jsem se do takové situace nedostala. Jedni známí mají psa a ten je strašně nevychovaný, je to šílené třeštidlo a nedělá mu problém skákat a lézt na lidi a ještě ke všemu strašně líná a ty jeho chlupy je opravdu problém odstranit z oblečení, tudíž buďto k nim nejdu na návštěvu, nebo jdu, ale smířená s tím, že se holt nevyhnu jeho pozornosti a chlupům, ale v životě by mě nenapadlo tam nakráčet a poručit jim, ať ho někde zavřou, jakým právem? :roll:
Stejně tak mám kamaráda, který nemá rád zvířata, ale je natolik slušně vychovaný, že ví, že když jde k někomu na návštěvu, nemá nárok prosazovat si tam svoje pravidla a tak prostě kocoura toleruje a on jej zase na oplátku neobtěžuje, nevšímá si jej :palec:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
25.10.16 12:46
@Venetia píše:
já tedy děti mám a stejně je můj pejsek moje miminko…a muže, kteří s tím mají problém a jsou schopni žárlit na zvíře nebo mít blbé kecy si prostě nepouštím do života. A věřte, že se to dá poznat velmi brzo, jak na tom se vztahem ke zvířatům je, takže lze takový vztah ukončit dřív než začne.

Tak tak :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106243
25.10.16 12:48
@Sonarka píše:
8o Tak k vám bych teda na návštěvu nešla. Ty bláho, pes má větší slovo než člověk 8o Takže když bude skákat po návštěvě, olizovat a slintat, nebo porazí malé dítě, tak je to v poho, protože ten pejsek je tam doma? :potlesk: Jako promiň, ale tomu psovi by se nic nestalo, kdyby po dobu návštěvy ležel ve svém pelechu a pokud by si ho majitel nezkrotil, tak bych ho holt zkrotila já :nevim: Nemám nic proti vychovaným psům, kteří návštěvu neobtěžují, ale v opačném případě je to velmi otravné a asi bych odešla.

ty bys krotila psa lidí, kam si přišla na návštěvu _? Tak to si nedovedu představit, předpokládám, že by bylo po přátelství. A jako lidi, kteří si představují, že zvíře doma bude pořád na svém místě, pokud možno někde v předsíni a nebude se moc pohybovat, tak s tím už jsem se taky setkala..hnus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106243
25.10.16 12:53
@catherine100 píše:
@Sonarka to je přesně to co říkám, dnes má pro spoustu lidí větší váhu zvíře než přátelé, či mezilidské vztahy…já když vím (a nebo přesně nevím), že daná návštěva psy nemusí, prostě je zavřu, aby neobtěžovali
jí normálně z misky, nesmí na gauč, do postele, když se s nima chci mazlit a hrát, jdu za nimi na zem :nevim:, tka kam pes patří

nevím, jak si to představuješ, ale psa, který v životě nebyl nikde zavřený, tam v klidu nebude.. bude knucet, stekat, skrábat dveře… to bych mu neudělala. Naštěstí si takových lidí nevšímá, oni to ty zvířata vycítí, že je někdo nemá rád a vůbec k nim nejdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
25.10.16 13:02
@Venetia píše:
nevím, jak si to představuješ, ale psa, který v životě nebyl nikde zavřený, tam v klidu nebude.. bude knucet, stekat, skrábat dveře… to bych mu neudělala. Naštěstí si takových lidí nevšímá, oni to ty zvířata vycítí, že je někdo nemá rád a vůbec k nim nejdou

:palec:
Navíc teda ten pes ani nechápe, proč je najednou zavřený, když se jinak pohybuje normálně po bytě, proč najednou nemůže opustit kvůli zavřeným dveřím místnost a jít za svými páníčky. Je to, jako by ho trestali, aniž by něco udělal. Jako by jej trestali za to, že prostě existuje, protože jeho existence obtěžuje příchozí návštěvu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106243
25.10.16 13:11
@Tris123 píše: :palec:
Navíc teda ten pes ani nechápe, proč je najednou zavřený, když se jinak pohybuje normálně po bytě, proč najednou nemůže opustit kvůli zavřeným dveřím místnost a jít za svými páníčky. Je to, jako by ho trestali, aniž by něco udělal. Jako by jej trestali za to, že prostě existuje, protože jeho existence obtěžuje příchozí návštěvu :roll:

to jsem tím chtěla sdělit… ten pes by to nepochopil, bral by to jako trest.
Před nějakým časem jsme byli u jednoho známeho, který pracoval na takovém jakoby statku, kde měl hlidacího ostrého psa. Pořád chtěl abysme přijeli, že psa zavře. Mně už to předem vadilo, ale nakonec jsme jeli, měli jsme sebou děti a dva psi a bylo to opravdu nepříjemné celou tu dobu poslouchat, jak ten pes naříká celý den zavřený někde v koupelně. Už bych tam znovu nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
25.10.16 13:14
@Tris123 píše:
Já bych tedy nelezla na návštěvu k někomu, kdo vlastní zvíře, jenž mi vadí, cítila bych se dost blbě, kdyby kvůli mě to zvíře, které je tam doma muselo být hodiny zavřené v nějaké místnosti, jen proto, že já jsem nafrněná a vadí mi jen z principu i jeho přítomnost, přestože mi nic nedělá. Ale tak já mám zvířata ráda, takže jsem se do takové situace nedostala. Jedni známí mají psa a ten je strašně nevychovaný, je to šílené třeštidlo a nedělá mu problém skákat a lézt na lidi a ještě ke všemu strašně líná a ty jeho chlupy je opravdu problém odstranit z oblečení, tudíž buďto k nim nejdu na návštěvu, nebo jdu, ale smířená s tím, že se holt nevyhnu jeho pozornosti a chlupům, ale v životě by mě nenapadlo tam nakráčet a poručit jim, ať ho někde zavřou, jakým právem? :roll:
Stejně tak mám kamaráda, který nemá rád zvířata, ale je natolik slušně vychovaný, že ví, že když jde k někomu na návštěvu, nemá nárok prosazovat si tam svoje pravidla a tak prostě kocoura toleruje a on jej zase na oplátku neobtěžuje, nevšímá si jej :palec:

no a zas odsuzování lidí, že jsou nafrnění, když po nich skáče cizí zvíře…
já třeba nemám potřebu, aby když někam přijdu si popovídat za kamarádkou po mě lezla její kočka, nebo skákal pes hned po příchodu - když mám zájem, tak se s tím zvířátkem pomazlím, vezmu na klín a pak se zas jdu věnovat lidem, protože za nimi jsem přišla…moje psice skáčou jak potrhlé a nedaří se mi to je odnaučit, tak je prostě zavřu, a zase chudinka zvíře, že…je to zvíře, dřív byli na dvoře, ted je problém je zavřít na chvíli do pokoje…moje tam mají pelech a lehnou si a dají pokoj…
když jsem měla velkého psa, ten se naučil neskákat a byl vychovaný tak, že si lehl na místo a neotravoval, tak toho jsem nezavírala, ale pokud se někdo velkého psa bál, tak holt šel na chodbu nebo ven…nebo vlastně jsem neměla zvát člověka, co se bojí zvířat :think:

to je to, že zvířata postoupila na úplně jinou příčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
25.10.16 13:16
@Venetia píše:
to jsem tím chtěla sdělit… ten pes by to nepochopil, bral by to jako trest.
Před nějakým časem jsme byli u jednoho známeho, který pracoval na takovém jakoby statku, kde měl hlidacího ostrého psa. Pořád chtěl abysme přijeli, že psa zavře. Mně už to předem vadilo, ale nakonec jsme jeli, měli jsme sebou děti a dva psi a bylo to opravdu nepříjemné celou tu dobu poslouchat, jak ten pes naříká celý den zavřený někde v koupelně. Už bych tam znovu nejela.

Chudák :( bohužel se v dnešní době najde ještě hodně lidí, kteří zvířata berou jako tvory bez citu, psy jako hlídače, kteří jsou dobří jen na to, aby tvrdli někde u boudy a odstrašovali případné zloděje, jako by nepotřebovali ani trochu citu a pohlazení… Vždy je mi takových psů líto, když je vidím na té zahradě opuštěné, bez kontaktu s lidmi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
25.10.16 13:17
@Venetia píše:
tak to maj teda blbý :roll:

Zvlášť když tu kočku „nepořídili“ oni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
25.10.16 13:18

Neumim si představit kam bych naší měla před návštěvou zavřít :roll:. navíc k tomu nevidim jediný důvod abych psa zavřela proto že k nám přijde někdo cizí :lol: takže pes tam bude knučet a já se budu s návštěvou bavit? pokud někomu psi vadí což dokážu pochopit tak at tam nechodí :lol: Navíc bych jí asi musela zavřít do koupelny. pro toho psa by to byl asi super zážitek, nic neprovedl a já ho zavřu :? tady zase z toho někteří dělají něco jiného. psa opravdu na stůl nedáváme, jen když jí češu a to jí dávam na ručník a pak logicky stůl umyji :mrgreen: ale aby návštěvě se podřizoval chod domácnosti? To fakt ne :lol: Pokud by jim pes vadil a všichni ví že psa máme, co za rasu tak je k nám snad nikdo nenutí chodit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
25.10.16 13:21
@catherine100 píše:
já třeba nemám potřebu, aby když někam přijdu si popovídat za kamarádkou po mě lezla její kočka, nebo skákal pes hned po příchodu - když mám zájem, tak se s tím zvířátkem pomazlím, vezmu na klín a pak se zas jdu věnovat lidem, protože za nimi jsem přišla…moje psice skáčou jak potrhlé a nedaří se mi to je odnaučit, tak je prostě zavřu, a zase chudinka zvíře, že…je to zvíře, dřív byli na dvoře, ted je problém je zavřít na chvíli do pokoje…moje tam mají pelech a lehnou si a dají pokoj…
když jsem měla velkého psa, ten se naučil neskákat a byl vychovaný tak, že si lehl na místo a neotravoval, tak toho jsem nezavírala, ale pokud se někdo velkého psa bál, tak holt šel na chodbu nebo ven…nebo vlastně jsem neměla zvát člověka, co se bojí zvířat :think:to je to, že zvířata postoupila na úplně jinou příčku

Ne, že jsou nafrnění proto, že jim vadí jen samotná existence toho zvířete. O skákání po lidech jsem nic nepsala, naopak jsem psala, že chápu, že to někomu vadí, viz ti moji známi s nevychovaným psem, pak ale nechápu, proč ti dotyční jdou k někomu takovému na návštěvu, když ví, že takového psa/kočku mají. To, že jsi jako majitelka toho psa schopná ho někam zavřít a není ti ho líto, to je druhá věc :nevim:
Co úplně nesnáším jsou řeči typu „kdysi bylo normální…“ Ano, kdysi byli psi zavření na dvoře, nepohlíželo se na ně jako na společníky lidí, ale jako na tvory, kteří jsou určeni k hlídání, lovu, cokoliv… Ale tahle doba je už pryč, že? Dnes se psi socializovali a povýšili na společníky, tak je pochopitelné, že daleko hůř snášejí, že jsou někde zavření, než psi, kteří nebyli na vřelost od lidí zvyklí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106243
25.10.16 13:22
@catherine100 píše:
když jsem měla velkého psa, ten se naučil neskákat a byl vychovaný tak, že si lehl na místo a neotravoval, tak toho jsem nezavírala, ale pokud se někdo velkého psa bál, tak holt šel na chodbu nebo ven…nebo vlastně jsem neměla zvát člověka, co se bojí zvířat :think:to je to, že zvířata postoupila na úplně jinou příčku

mám zkušenost s obojím a tohle už e vyšší stupen rozmazlenosti. Kočky většinou moc k cizím nejdou a pes by měl mít nějakou výchovu, aby neotravoval, když je to nevhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí