Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše:
Holky jak to mate s kojenim vetsich deti na verejnosti? mame 14ti mesicniho raubire, co nechce nic jineho nez MM a tak kojim vanku i takovyho raracha…
staršího jsem na veřejnosti nekojila - já na to nemám buňky
jsem stydlín.. mladšího akorát když byl fakt malé mimino a to v šátku ![]()
U miminek mi to přijde v pohodě (dá se to dělat diskrétně), ale u větších dětí mi to nepřijde vhodné (mám zkušenost u známé, její dítě při tom dělá blbosti, většinou na sebe strhnou pozornost a ona s prsem venku…
)
Ja sem taky desnej stydlin, ale malej krici ham mlíííí… tak se to jinak neda
me to prijde prirozene, ale kolem me uz jsou vetsinou decka stejneho veku (+- odstavena a m) jen ja mam takovyho zavislacka… ale nejak se zacinam na materske ucit, ze jsou mi ostatni sumak, i kdybych se venku stavela na hlavu tak jim to muze byt jedno ![]()
Ja mela prso venku i kdyz sem kojila 6mesicniho… byl tak fascinovanej okolim, ze prso poustel a chytal a me vlalo ve vetru
![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, naposled jsem kojila tu moji malou potvoru ráno v šatně ve školce… podotýkám státní, takže můžeš tipnout její věk. To už mi tedy bylo hloupé, ale pokud si mám vybrat mezi „napiju se s úsměvem odcházím do třídy“ a „nedostanu a ztropím hysterickou scénu“, tak je volba jasná.
tak to bys mi asi lehce vyrazila dech
u nás teda berou až čtyřletý, ale zarazilo by mě to upřímně řečeno i u tříleťáka, vidět to v šatně v MŠ
@Anonymní píše:
U miminek mi to přijde v pohodě (dá se to dělat diskrétně), ale u větších dětí mi to nepřijde vhodné (mám zkušenost u známé, její dítě při tom dělá blbosti, většinou na sebe strhnou pozornost a ona s prsem venku…)
Nojo, ale to je chyba té známé, dítě musí vědět, že jak začne dělat blbiny, tak okamžitě konec. U nás nebylo vidět nic, i když ze vzájemné polohy je celkem jasné, co to tam to dítko asi tak dělá.
@bubulina Chodila jsem později, abysme tam byli sami… potkalo nás jen občas nějaké dítko utíkající na záchod.
Prvniho syna jsem kojila do dvou let, ale zhruba od roku uz jen doma ci nekde v soukromi. Mel to stejne jen na uspani odpol a vecer. Ted mam pulrocaka, na verejnosti kojim uplne v pohode.
Takze za me, videt venku maminku kojici vetsi dite, je mi to fuk, nepohorsuje me to, jejich vec. Ale ja osobne uz bych si pripadala trochu trapne, nevhodne ![]()
Hele v pohodě, je to čistě vaše věc.
Pokud vám to tak vyhovuje a nikoho tím neomezujete, tak proč ne.
@j.a.n.i1 píše:
Nojo, ale to je chyba té známé, dítě musí vědět, že jak začne dělat blbiny, tak okamžitě konec. U nás nebylo vidět nic, i když ze vzájemné polohy je celkem jasné, co to tam to dítko asi tak dělá.
myslím, že lidi nemají problém s kojením, ale s viditelným prsem. tohle bych brala jako hodně v pohodě ![]()
@Anonymní píše:
Holky jak to mate s kojenim vetsich deti na verejnosti? mame 14ti mesicniho raubire, co nechce nic jineho nez MM a tak kojim vanku i takovyho raracha…
Lidi dělají na veřejnosti tolik nepřijatelných věcí
a kojení mezi ně rozhodně nepatří, pokud tobě to nevadí a dítko potřebuje, klidně nakoj, není na tom nic divného ![]()
V nutnosti jsem kojila i 16 měsíčního, ale otočená od lidi a zakrytá plenkou. Jinak bych se styděla
@Anonymní píše:
Kojim venku 22 mesicni. Klidne i v mhd, mam tam vychytany strategicky kojofleky.:-D
@Anonymní píše:
Ja mela prso venku i kdyz sem kojila 6mesicniho… byl tak fascinovanej okolim, ze prso poustel a chytal a me vlalo ve vetru![]()
![]()
@j.a.n.i1 píše: