Kojení na veřejnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1606
14.7.17 22:36
@Anonymní píše:
Já jsem proti. Je to nechutné. Sedím si v restauraci s manželem na výročí, chci si užít atmosféru a klid když po nějaké době hlídá babička… A hned vedle je ženska která v restauraci nad večeři vytáhne kozu a začne kojit. Prostě ne. Ať jde někam stranou, nebo si to zakryje plenou. Nebo at si dítě nakrmi než jdou do společnosti.

Tak kdyby tam to dite rvalo, ze chce k ceciku, tak bys asi vytouzeneho klidu moc nemela. Co te tak rusilo na kojici dvojici? Vzdyt ta koza byja minimalne zakryta tim ditetem, ne? Nebo tam ta pani sedela s ceckama venku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
14.7.17 22:37
@tronelka píše:
Tak to uz ma asi smulu, ne? Sestinedeli to jisti, pak uz patrej prsa zas jen partnerovi a delit se o ne s ditetem je nenormalni. :mrgreen:

Chudáček malý. :mrgreen: :oops:
U nás má smůlu chlap. Chtěl, ať kojím, že je UM drahý, tak si holt počká. A kdo si počká, ten se dočká. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
14.7.17 22:42
@Lidym píše:
A co když to chodící a zubaté dítě má 11 měsíců? :mrgreen:

Taky proto tenhle argument považuju za trochu mimo, ale četla jsem ho tu v ruzných diskuzích víc než jednou… :roll: Já kojim dlouho, první dceru skoro 2,5roku, malou pořád, budou jí 3roky, chtěla bych aby se odstavila sama a vypadá to, že k tomu směřuje :lol: Já tedy ty hranice ohledně délky kojení neřeším, mělo by to být ke spokojenosti maminky i dítěte. Co se týče kojení na veřejnosti mě nepohoršuje, v podstatě si toho vůbec nevšímám, nikdy jsem se nesetkala s matkou co by kojila venku polonahá s vyvalenýma kozama, každý kojí tak že neni nic vidět. Ta moje 3letá pijavice se venku kojila naposled před rokem a to byla vyjímka, venku na to nemá čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
14.7.17 22:49
@Anonymní píše:
Já jsem proti. Je to nechutné. Sedím si v restauraci s manželem na výročí, chci si užít atmosféru a klid když po nějaké době hlídá babička… A hned vedle je ženska která v restauraci nad večeři vytáhne kozu a začne kojit. Prostě ne. Ať jde někam stranou, nebo si to zakryje plenou. Nebo at si dítě nakrmi než jdou do společnosti.

Tak na pristi vyroci nasetrete na luxusnejsi restauraci, kam se mimina na veceri netahaj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
14.7.17 22:54
@Alušáček píše:
Taky proto tenhle argument považuju za trochu mimo, ale četla jsem ho tu v ruzných diskuzích víc než jednou… :roll: Já kojim dlouho, první dceru skoro 2,5roku, malou pořád, budou jí 3roky, chtěla bych aby se odstavila sama a vypadá to, že k tomu směřuje :lol: Já tedy ty hranice ohledně délky kojení neřeším, mělo by to být ke spokojenosti maminky i dítěte. Co se týče kojení na veřejnosti mě nepohoršuje, v podstatě si toho vůbec nevšímám, nikdy jsem se nesetkala s matkou co by kojila venku polonahá s vyvalenýma kozama, každý kojí tak že neni nic vidět. Ta moje 3letá pijavice se venku kojila naposled před rokem a to byla vyjímka, venku na to nemá čas.

Libi se mi tvuj pristup, mam to podobne. Chapu, ze to ma kazdy jinak, jen me vzdy vytoci ty omezene vykriky, ze kojeni je nechutne, nebo do kdy je kojit normalni a podobne. Ja bych si nikdy nedovolila tvrdit, ze pit UM je nenormalni, nebo, ze je nechutne odrostle batole s dudlikem a pod. Co je komu do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
14.7.17 23:02

@Alušáček Prvního jsem chtěla kojit do dvou let, nakonec jen do roku, ale to si už jenom cucnul, musela jsem dávat i Um, taky začal kousat. U druhého jsem zvědavá, má 5 měsíců a každou chvíli se mi zdá, že mám málo. Aspoň ten rok bych chtěla. S ním jsem i zažila týdenní pauzu, kdy byl v nemocnici, já za ním nemohla, léčila jsem se doma. Tam měl Um, já doma odsávala a po týdnu jsme se vrátili ke kojení.
Pro mě kojení na veřejnosti není příjemné, ani se dívat na cizí. Je to pro mě intimní věc, ale děti musí pít, co naděláme. Manžel nemůže pochopit, že já se stydím, zatímco ostatní v pohodě kojí, prsa ven. No, mě stačí jen ty jeho řeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.7.17 08:01
@Anonymní píše:

To sis asi výročí moc neužívala, když jsi měla potřebu zírat na cizí stůl místo na partnera ;)

• Citovat
  • Upravit
3409
15.7.17 08:49

No tak kojte děti ještě ve školce :mrgreen: normální to není ve třech letech kojit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
15.7.17 09:10
@Lamátko píše:
No tak kojte děti ještě ve školce :mrgreen: normální to není ve třech letech kojit…

A do kdy je normální kojit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
15.7.17 09:19

Nevim tu hranici, ale přeci tříleté dítě je velké na to, aby se kojilo no ne? Vždyť nastupuje do školky, no je to prostě divný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
15.7.17 09:35

@Lamátko To, že to přijde divné tobě, ještě neznamená, že by to nemohlo být normální… jo a jinak moje děti se obě kojily ještě ve školce - šly do ní ve 2 letech, ti nevím, pproč u jiného by to mělo být OK jen protože je ještě doma a u toho, co jde dříve ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
15.7.17 09:41

No prostě jsou velký ty děti nebo ne? Jedí normální stravu a do toho se kojej je to prostě divný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
15.7.17 09:44

@Lamátko souhlasim.Co je normalni nevim, kazdopadne pro me je to rekneme do konce batoleciho veku. Kojit, od slova kojenec, coz opravdu neni skolkove dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
15.7.17 09:45

At si koji kazdy jak dlouho mu libo, ale nepopiram, ze bych se asi otocila po 3 letakovi sapajici se mamine pod tricko :roll: Tak velkemu decku lze jiz vysvetlit, ze dostane az doma, zde totiz uz tolik nebezi o primarni vec a to nakrmeni ditete, spis jako o strach z ostudy, kvuli decku co rve na cele kolo, ze chce prsoooooooo. Zazila jsem nekolikrat 8) Ale ze by me to poburovalo, to rozhodne ne, me jsou vubec ostatni docela sumak. Spis jsem litovala ty rudnouci matky snazici se zklidnit nejak jinak nez prsem ;) A je taky mozne, ze tomu vubec nerozumim- tem pocitum- pac ja jsem chronicky nekojic a svym nebohym detem jsem prso doprala jen na par mesicu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
15.7.17 09:49
@Eemii píše:
@Lamátko souhlasim.Co je normalni nevim, kazdopadne pro me je to rekneme do konce batoleciho veku. Kojit, od slova kojenec, coz opravdu neni skolkove dite.

Souhlasim, vždy jsem říkala kojit tak max do roka… skrátka tříleťák už je fakt moc a vypadá to divně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová