Kojení na veřejnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107636
6.8.20 20:28
@Lori99 píše:
@Svistice paní asi nemá děti:)

Klidně mít může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
6.8.20 20:39
@Zamilovanakarolinka
@Zamilovanakarolinka píše:
Holky, mě kojení na veřejnosti přijde nechutné. A co je ještě nechutnejší je dvouleté kojené dítě na veřejnosti. Pro mě je to něco tak intimního, že si neumím představit sednout si do cukrarny a začít kojit. Pro mě nepředstavitelné. A když tak někde ženu vidím, dám jasně najevo, že je mi to nepříjemné. A to nejsem žádná stydlivka. Tohle je mi ale proti srsti.

Vadi i zena, ktera to dela diskretne? A jak vypada to vase jasne naznaceno? Ja venku normalne kojim, kdyz to jde tak se snazim nekde v ustrani, ale uz jsem kojila i v cukrarne, bylo to vyjimecne setkani a nemela jsem stejne kam se jit schovat, ale podle me neni poradne poznat, zda kojim nebo jen miminko chovam. Kdyby nekdo prisel, ze mu to vadi, tak bych ho poslala nekam asi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
7.8.20 06:57
@Venetia píše:
Klidně mít může

Ale nemá, je to desne chytra vystudovana učitelka, co ma asi rok po skole a sezrala veskerou moudrost sveta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107636
7.8.20 10:21
@j.a.n.i1 píše:
Ale nemá, je to desne chytra vystudovana učitelka, co ma asi rok po skole a sezrala veskerou moudrost sveta.
@j.a.n.i1 píše:
Ale nemá, je to desne chytra vystudovana učitelka, co ma asi rok po skole a sezrala veskerou moudrost sveta.

tak to jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
7.8.20 11:52
@j.a.n.i1 píše:

To je dost smutný postoj u člověka vykonávajícího povolání, které vyžaduje empatii k potřebám dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
7.8.20 12:32
@Lucie_Sx píše:
Já si to nemyslím. Pro děti do 2 let je kojení úplně přirozená věc. A dost často se mi stávalo, že normální jídlo prostě nechtěly a chtěly nakojit. Nebo u kojení odpoledne na výletě usnout. Proč ne.
Ale jak píšu, dá se to udělat slušně, když se vyhrne tričko odspodu a lem přehrne dítěti přes pusu, není vidět nic.

Já myslím, že řeč je hlavně o dětech, které si pribehnou několikrát do hodiny k matce, pohrabou se jí ve výstrihu, vyndaji prso, 20 vteřin podumlaji, odbehnou a matka zabrana do hovoru se poté pospravuje velmi rozvláčně, takže mezitím ji chtěl nechte musíš na ta prsa koukat, pokud ji mas v zornem poli. Máme u nás jednu takovou expertku, která se upravuje zásadně za chůze za dítětem a moc s tím nespěchá, takže ujde třeba 10, 20 metru s prsem vyhozený z výstrihu. Mám i takovou kamarádku, paradoxně ještě při prvním dítěti byla sama proti jakémukoliv kojení na veřejnosti a omlouvala se nám i za kojení měsíčního dítěte před námi a ted mi na návštěvě sedává u stolu s vyvalenou kozou. Mě toto vadí dost, ale ne to samotné kojení, ale spíš to chování kolem toho, nějaká míra diskretnosti a vkusu. Já jsem kojila jedno z dětí do roka a půl několikrát denně a to i venku, protože malo pil a i třeba kvůli tomu zmíněnému uspání. Ale i u toho většího dítěte to jde udělat nenápadně (a nemyslím tím se cíleně schovávat nebo nějak puritansky zahalovat, to jsem taky nedelala). Navíc třeba při ukládání dítěte si s ním stejně většinou sednes někam stranou, kvůli němu samotnému, aby měl klid na spaní. Takového toho normálního kojení si ani spousta lidí nevšimne. Jednou se mi stalo, že kamarádka, se kterou jsme seděli v kavarne pred odchodem říká „Já si ještě odskocim, ty stejně budeš ještě kojit, že?“ A přitom já jsem asi minutu předtím dokojila, takže ona to vůbec neregistrovala. Ale takoveto ostentativni kojení vadí i mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.8.20 22:38
@Hoa Mai píše:
Já myslím, že řeč je hlavně o dětech, které si pribehnou několikrát do hodiny k matce, pohrabou se jí ve výstrihu, vyndaji prso, 20 vteřin podumlaji, odbehnou a matka zabrana do hovoru se poté pospravuje velmi rozvláčně, takže mezitím ji chtěl nechte musíš na ta prsa koukat, pokud ji mas v zornem poli. Máme u nás jednu takovou expertku, která se upravuje zásadně za chůze za dítětem a moc s tím nespěchá, takže ujde třeba 10, 20 metru s prsem vyhozený z výstrihu. Mám i takovou kamarádku, paradoxně ještě při prvním dítěti byla sama proti jakémukoliv kojení na veřejnosti a omlouvala se nám i za kojení měsíčního dítěte před námi a ted mi na návštěvě sedává u stolu s vyvalenou kozou. Mě toto vadí dost, ale ne to samotné kojení, ale spíš to chování kolem toho, nějaká míra diskretnosti a vkusu. Já jsem kojila jedno z dětí do roka a půl několikrát denně a to i venku, protože malo pil a i třeba kvůli tomu zmíněnému uspání. Ale i u toho většího dítěte to jde udělat nenápadně (a nemyslím tím se cíleně schovávat nebo nějak puritansky zahalovat, to jsem taky nedelala). Navíc třeba při ukládání dítěte si s ním stejně většinou sednes někam stranou, kvůli němu samotnému, aby měl klid na spaní. Takového toho normálního kojení si ani spousta lidí nevšimne. Jednou se mi stalo, že kamarádka, se kterou jsme seděli v kavarne pred odchodem říká „Já si ještě odskocim, ty stejně budeš ještě kojit, že?“ A přitom já jsem asi minutu předtím dokojila, takže ona to vůbec neregistrovala. Ale takoveto ostentativni kojení vadí i mě.

Jo, jasně, taky jsem takovou jednou potkala s prsem venku, normálně zabraná do hovoru a to prso měla venku z výstřihu, miminko (malé) na klíně už nepilo, a ona furt takhle, na to nešlo nekoukat, v životě jsem neviděla takové prso ;-) ;-).

Jinak já chodila s prckama hned od šestinedělí i do hospody na srazy s kamarádkama, bylo to pro mě lepší, než tam trnout, jestli se mimino doma vzbudí, prostě mimčo na klíně nebo v kočáru, kojení třeba 4× za večer, diskrétně se prostě dá.
Někomu asi může vadit i to, ale ať si fakt trhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107636
7.8.20 23:39
@Lucie_Sx píše:
Jo, jasně, taky jsem takovou jednou potkala s prsem venku, normálně zabraná do hovoru a to prso měla venku z výstřihu, miminko (malé) na klíně už nepilo, a ona furt takhle, na to nešlo nekoukat, v životě jsem neviděla takové prso ;-) ;-).Jinak já chodila s prckama hned od šestinedělí i do hospody na srazy s kamarádkama, bylo to pro mě lepší, než tam trnout, jestli se mimino doma vzbudí, prostě mimčo na klíně nebo v kočáru, kojení třeba 4× za večer, diskrétně se prostě dá.
Někomu asi může vadit i to, ale ať si fakt trhne.

Tak jestli jsi to neprovozovala přímo v hospode u stolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
7.8.20 23:46

@Venetia a proč ne u stolu? :nevim: měla jít na záchod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107636
7.8.20 23:50
@Bídžej píše:
@Venetia a proč ne u stolu? :nevim: měla jít na záchod?

No u stolu by mi to vadilo, ale záleží v jaké společnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.8.20 23:59
@Venetia píše:
Tak jestli jsi to neprovozovala přímo v hospode u stolu

Jasně že jo. A žádné prso mi fakt nekoukalo ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová