Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Lenkaamimi píše:verenika píše:ty jsi hloupá viď ? promiň.Hodaka píše:Tohle jsou prostě plky a obehrané písničky kojařekLenkaamimi píše:
kojení pro :pokračování předávání živin od vlastní matky, u které bylo dítě v břiše od početí
předávání veškerých tělem vytvořených, probádaných i neprobádaných látek
podpora a správná úprava a nastartování metabolismu
pokračování a velmi postupné uvolňování se od matky pomocí přisátí ústy k prsu - podpora citového a sexuálního života
možnost dítěte určit si množství vypitého předního a zadního mléka
možnost dítěte přizpůsobovat si množství předního a množství množství mléka v prsu, na základě jeho potřeb
možnost kdykoliv projevit potřebu žízně, nebo hladu, nebo samoty a sát od matky
výhoda pro rodinu - ušetření peněz za UM
výhoda pro matku-nedostatek mléka, nebo čaje je vyřešen kdekoliv mimo kuchyňku
podobně jako císařský řez, nekojící matka v sobě nemá ukončený proces těhotenství, porodu,mateřství
kojení proti :
po ukončení kojení povislá prsa
UM i čaj může dát kdokoliv kromě matky - matka nemusí být přítomna u krmení a podávání nápojů
únik mléka z prsů v nečekaných situacích
Příspěvek upraven 24.02.12 v 22:24povislá prsa taky nejsou vždycky.
Samota- se řeší i když se nekojí, vždyť i nekojící maminky dítě mazlí, chovají.
jj, jak necky
Promiň, co ti na to jako mám napsat
Se neomlouvej ![]()
Hodaka píše:Rona píše:já myslím, že tady už je to spíš sranda
Souhlas s Brumdinkou, nemám ráda extremy. Nekojila jsem, neměla jsem mlíko (nebo jsem ho neuměla najít) takže rozhodně nejsem zástupkyně laktační ligy, ale to co tady píše jedna z vás je podle mě hloupý a nenávistný - přesně to co vyčítá kojofanatičkám dělá ona sama.
Viď? Už jsem i hloupá ![]()
verenika píše:Lenkaamimi píše:jj, jak neckyverenika píše:ty jsi hloupá viď ? promiň.Hodaka píše:Tohle jsou prostě plky a obehrané písničky kojařekLenkaamimi píše:
kojení pro :pokračování předávání živin od vlastní matky, u které bylo dítě v břiše od početí
předávání veškerých tělem vytvořených, probádaných i neprobádaných látek
podpora a správná úprava a nastartování metabolismu
pokračování a velmi postupné uvolňování se od matky pomocí přisátí ústy k prsu - podpora citového a sexuálního života
možnost dítěte určit si množství vypitého předního a zadního mléka
možnost dítěte přizpůsobovat si množství předního a množství množství mléka v prsu, na základě jeho potřeb
možnost kdykoliv projevit potřebu žízně, nebo hladu, nebo samoty a sát od matky
výhoda pro rodinu - ušetření peněz za UM
výhoda pro matku-nedostatek mléka, nebo čaje je vyřešen kdekoliv mimo kuchyňku
podobně jako císařský řez, nekojící matka v sobě nemá ukončený proces těhotenství, porodu,mateřství
kojení proti :
po ukončení kojení povislá prsa
UM i čaj může dát kdokoliv kromě matky - matka nemusí být přítomna u krmení a podávání nápojů
únik mléka z prsů v nečekaných situacích
Příspěvek upraven 24.02.12 v 22:24povislá prsa taky nejsou vždycky.
Samota- se řeší i když se nekojí, vždyť i nekojící maminky dítě mazlí, chovají.Promiň, co ti na to jako mám napsat
Se neomlouvej
Spíš jako troky, než necky.. ![]()
Anonymní píše:martulkasloník píše:Opět souhlasím. A asi v Africe nesterilizujou hračky a nic podobného, s čím příjde dítě do styku, co? Jak vlastně ještě můžou žít? (ironie - samozřejmě). Tady se ze všeho dělá tolik caviků, až to vede možná k záhubě lidstva, protože všichni jednou začnou žít v naprosto sterilním světě a pak to bude v ha.zlu. No, nevím…Anonymní píše:já nechápu proč v každé kojo diskuzi se nakonec téma stočí k hladomoru ve 3. světě!! přežívají tam i nekojené děcka, prostě je nakojí někdo jiný, nebo se jim dá kravské mlíko atd. za dob mojí babičky byli kojné a nebo se dělala papka, prostě voda a mouka a děcka na tom vyrostli. proč proboha bych měla řešit co a jak žijí lidi v Africe? je mi jich líto ale já žiju tady, mám sice lepší stravu, ale zase víc stresů, myslíš že africké děcka mají alergie atopické ekzémy a že afričanky řeší jestli prát dupačky v lovele? mají tam sice málo jídla ale možná že to jejich mlíko je méně vystresované a méně zalité „bincem moderní doby“ jako ty naše. četla jsem studie jak v Americe dělali testy MM a nedopadlo vůbec tak skvěle spíš naopak některé výzkumy ukázali že dlouhodobé kojení není zdravéadlin27 píše:A proč by umřeli hlady? Dostali by kravské mléko, jak je/bylo zvykem…
Tak za mne kojení paráda,kdykoli po ruce a bez problémů,nemusím řešit kolik vypije,bral si sám,ano je náročné na čas a kojené děti tolik nespí,protože je lépe stravitelné.než UM tak rychleji vyhládnou,to je po šesti měsících na provaz,alejde to.Náš malje byl i přes kojo jedlík,takže s příkrmy jsme měla problém já.kolik kdy co.
Jasně pokud kojení nejde,je jasné že nenechám dítě umřít hlady a s nevrlou maminkou je taky těžké pořízení,ale nechápu jak se pro UM může někdo rozhodnout rovnou.
Mimochodem pokud by miminka ve třetím světě nebyla kojena umřou okamžitě hlady,jen tak na uvědomění.(jasně že chápu že nás nelze s nimi srovnávat)
přesně, jako neříkám že plno věcí taky nedělám „po modernu“ žejsem taky ze začátku řešila v čem vyprat oblečky, čím sterilizovat lahvičky, kupovala jsem kojovodu atd. ale zase to nebyl takový extrém jako někdy čtu na netu když někdo řeší jestli může dát děcku ve 2. letech pribináka nebo šunku jestli to přežije a jaký to bude mít dopad na jeho organismus:cert: ![]()
verenika píše:Hodaka píše:Viď? Už jsem i hloupáRona píše:já myslím, že tady už je to spíš sranda
Souhlas s Brumdinkou, nemám ráda extremy. Nekojila jsem, neměla jsem mlíko (nebo jsem ho neuměla najít) takže rozhodně nejsem zástupkyně laktační ligy, ale to co tady píše jedna z vás je podle mě hloupý a nenávistný - přesně to co vyčítá kojofanatičkám dělá ona sama.
Ty těm olkům snad nevěříš či co? Vždyť to vymysleli odborníci!! ![]()
peggy.sl píše:verenika píše:Ty těm olkům snad nevěříš či co? Vždyť to vymysleli odborníci!!Hodaka píše:Viď? Už jsem i hloupáRona píše:já myslím, že tady už je to spíš sranda
Já věřím všemu co vymslí nějaký odborník, potažmo mlékař ![]()
bodlinka34 píše:verenika píše:No a vstávání v noci tak max 3×,ono asi záleží jak se tomu podáš a podřídíš,jsem sice zvyklá na noční a ponocování,ale vstávat co hodinu jsem nechtěla takže jsme to nějak rozumně zkorigovali,přes den je to horší ta nepravidelnost je u nás problém jak už jsem psala v noci mi to neva,ale ráda bych zašla cvičit a možná i jinam mezi lidi což zatím padá,a to ze mně tím pádem taky dělá špatnou matkubodlinka34 píše:To je pěkný časverenika píše:Jak už jsem psala nejsem zarytý zastánce koja,ale jsem „ta“kojící a jsem názoru každému co jeho jest takže klíďo každý podle svého,vidím +/- obojíhopeggy.sl píše:Mě to kojení přijde strašně zdlouhavýverenika píše:Řekla bych, že jooo. Holt je to tady samá ,,schnilá,, máma…
zatím asi vede nekojení co?![]()
takle dáš flašku, brkanec a do 15 minut mimčo leží
Jen teď si dovolím nesouhlasit nikdy jsem nekojila dýl jak 10 minut,prostě to ten můj drak takhle má nastavený a ted už je mu 7 m tak máme dobu kojo 3-5 min![]()
Tak doufám žemě vezmete mezi sebe
To si piš, jsi stejně špatná matka jako my NEKOJÍCÍ.
Já teda „pařit“ ještě nebyla, ale chyybí mi to už…
Ale malý se furt kolem té 4:30 budí, tak nevím - to bych asi ještě nebyla doma…
![]()
verenika píše:peggy.sl píše:Já věřím všemu co vymslí nějaký odborník, potažmo mlékařverenika píše:Ty těm olkům snad nevěříš či co? Vždyť to vymysleli odborníci!!Hodaka píše:Viď? Už jsem i hloupáRona píše:já myslím, že tady už je to spíš sranda
Tak to má být, věřit se musí. A hlavně nepátrat… ![]()
martulkasloník- mě včera dostala ta diskuze jak vyprat oblečení dítěti, které umazalo čerstvým masem ![]()
Lenkaamimi píše:
teeda tady je to dnes opravdu nehezký
Proč nehezký? ![]()
peggy.sl píše:verenika píše:Tak to má být, věřit se musí. A hlavně nepátrat…peggy.sl píše:Já věřím všemu co vymslí nějaký odborník, potažmo mlékařverenika píše:Ty těm olkům snad nevěříš či co? Vždyť to vymysleli odborníci!!Hodaka píše:Viď? Už jsem i hloupáRona píše:já myslím, že tady už je to spíš sranda
Ráno tě prokleju do 5týho kolena ![]()
verenika píše:
martulkasloník- mě včera dostala ta diskuze jak vyprat oblečení dítěti, které umazalo čerstvým masem
peggy.sl píše:Lenkaamimi píše:Proč nehezký?
teeda tady je to dnes opravdu nehezký
Protože jsme zlý
![]()