Kojení x UM - pro a proti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17310
24.2.12 23:52
peggy.sl píše:
verenika píše:
nevím jak vy, ale já mám necky a valchu. Používám mýdlový sliziček, na změkčení octíček a schne mi to na sluníčku.. Prostě jsme eko rodinka 8)
Doufám, že si ten slízek doma vyrábíš sama?

Jedině :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499

Samozřejmě, že nekojit je z různých důvodů pro matku pohodlnější, než se dítěti plně věnovat.

K čemu je dobré utvrzovat se ve svých názorech? Nebrat v úvahu názory jiné? Snad v tom, že se člověk cítí jako mistr světa. Není právě tohle důsledek toho, že nebyl kojený?, že nepoznal tu opravdovou mateřskou obětavost?

Mateřská obětavost je radost. Je to druh štěstí, který muži a bezdětné ženy nemají šanci prožít. A vy - nekojící z přesvědčení - se z nevědomosti o tuto radost, o toto štěstí sami připravujete a myslíte si, jak jste dobře udělaly. A proto také neumíte si s dětmi jejich čas dětství užít, vidět svět jejich dychtivýma očima a necháváte je samotné-bez vaší lásky, když utíkáte-unikáte před tou nudou mateřské dovolené za kamarádkami a předčasně do práce.

Tohle, co jsem napsala, se určitě netýká všech nekojících. Jsou samozřejmě různé důvody, kdy matka kojit nemůže, nejen tyto z přesvědčení. I se sunarem lze s dítětem mít ten nejpěknější kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
Hodaka píše:
verenika píše:
nevím jak vy, ale já mám necky a valchu. Používám mýdlový sliziček, na změkčení octíček a schne mi to na sluníčku.. Prostě jsme eko rodinka 8)
taky máš co dohánět :think: třeba jízda autem, proč nekoupíš bycikel?

Jooo to je taky fakt!!
Veru,
už ani nechoď spát a za hoďku vyraz do rachoty pěšmo..ať nekazíš těm nebohým kojencům vzduch.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
Hodaka píše:
verenika píše:

to je to finanční negramotností, přeci jen ho mám na splátky tak ho musím využít. Až ho doplatím tak vytáhnu bycikl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
používám papírový plenky :oops: :oops: :oops:
To nejsou plenky, ale ,,hnusky,, a ty jsi automaticky hnusařka…
P.S. Já taky!!! :mrgreen:

hele teď tě dostanu, dneska měl můj skoro dvouletý syn jogurt Olmík s lentilkama, a k obědu lečo s párkem.A do skupiny nemůžu co?

• Citovat
  • Upravit
2214
24.2.12 23:53
Hodaka píše:
Jak tak koukám mám co dohánět :think: jak výživu, tak praní, styl mluvení, je toho moc bojím se že to nezvládnu :think:

tak mám co pilovat :think: no nwm jak udělat poraďte mi prosíííííííííííím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.2.12 23:53

Co to 8o 8o někdo tu narušuje naší rebélii :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.2.12 23:54

Jdu si přichystat pohorky, za chvíli vyrážím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.2.12 23:54
poučená píše:
Samozřejmě, že nekojit je z různých důvodů pro matku pohodlnější, než se dítěti plně věnovat.

K čemu je dobré utvrzovat se ve svých názorech? Nebrat v úvahu názory jiné? Snad v tom, že se člověk cítí jako mistr světa. Není právě tohle důsledek toho, že nebyl kojený?, že nepoznal tu opravdovou mateřskou obětavost?

Mateřská obětavost je radost. Je to druh štěstí, který muži a bezdětné ženy nemají šanci prožít. A vy - nekojící z přesvědčení - se z nevědomosti o tuto radost, o toto štěstí sami připravujete a myslíte si, jak jste dobře udělaly. A proto také neumíte si s dětmi jejich čas dětství užít, vidět svět jejich dychtivýma očima a necháváte je samotné-bez vaší lásky, když utíkáte-unikáte před tou nudou mateřské dovolené za kamarádkami a předčasně do práce.

Tohle, co jsem napsala, se určitě netýká všech nekojících. Jsou samozřejmě různé důvody, kdy matka kojit nemůže, nejen tyto z přesvědčení. I se sunarem lze s dítětem mít ten nejpěknější kontakt.

Kolik, že to máš těch odkojených dětí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.2.12 23:56
Hodaka píše:
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
hele teď tě dostanu, dneska měl můj skoro dvouletý syn jogurt Olmík s lentilkama, a k obědu lečo s párkem.A do skupiny nemůžu co?

No to právě musíš!
Takovýho rebela my právě potřebujeme!! Dostaneš funkci předsedkyně stravovací komise, protože se vyznáš ve vyváženém jídelníčku!! :palec: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
poučená píše:

to je taková blbost :zed: :zed: já jsem doma skoro 19 let, nenudím se, jen když chci ;) a jestli dojím nebo nedojím, nemá vliv na to jestli půjdu s kámoškama na kafe.

• Citovat
  • Upravit
22614
verenika píše:
Hodaka píše:
verenika píše:
to je to finanční negramotností, přeci jen ho mám na splátky tak ho musím využít. Až ho doplatím tak vytáhnu bycikl ;)

no, to byla taky výživná diskuse :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
verenika píše:
Co to 8o 8o někdo tu narušuje naší rebélii :mrgreen:

Je to Rebel,tři vojáky zranil..............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.2.12 23:57
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
hele teď tě dostanu, dneska měl můj skoro dvouletý syn jogurt Olmík s lentilkama, a k obědu lečo s párkem.A do skupiny nemůžu co?
No to právě musíš!
Takovýho rebela my právě potřebujeme!! Dostaneš funkci předsedkyně stravovací komise, protože se vyznáš ve vyváženém jídelníčku!! :palec: :mrgreen: :mrgreen:

Olmíci jsou ješt ěOk ale kdyby to byly Kostící, tý éčenka těch je tam hodně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
24.2.12 23:57
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
No to právě musíš!
Takovýho rebela my právě potřebujeme!! Dostaneš funkci předsedkyně stravovací komise, protože se vyznáš ve vyváženém jídelníčku!! :palec: :mrgreen: :mrgreen:

děkuju :*
Verenika by mohla být pokladník :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna